قطر امسال میزبان یکی از بزرگترین و مهمترین رویدادهای ورزشی جهان است. بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ به زودی در ۸ ورزشگاه این کشور برگزار میشود. از آنجا که این اولین بار است این مسابقات مهم در یک کشور عربی برگزار میشود، قطر از مدتها قبل برای این رویداد برنامهریزی و سرمایهگذاری کرده تا جام جهانی قطر ۲۰۲۲ هر چه باشکوهتر برگزار شود. اگر میخواهید در این رویداد منحصر به فرد شرکت کنید، همین حالا تور قطر را خریداری کنید. در ادامه با مجله گردشگری فلای تودی همراه باشید تا بیشتر با ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ آشنا شوید.
معرفی ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲
اگر تور جام جهانی قطر را خریدهاید و راهی مسابقات هستید، بد نیست اطلاعاتی درباره ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ داشته باشید. جالب است بدانید قطر تنها یک ورزشگاه داشت و برای جام جهانی ۲۰۲۲، ۷ ورزشگاه دیگر را پس از مشخص شدن میزبانی قطر در جام جهانی ساخته و آماده مسابقات کرده است. ۸ استادیوم قطر در قسمتهای مختلفی از این کشور قرار گرفتهاند و تنها یک ساعت از دوحه، پایتخت آن فاصله دارند.
امکانات ورزشگاه های جام جهانی قطر
ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ همگی با معماری مدرن و شیک، و مجهز به پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا، انتظار برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ را میکشند. از جمله این تکنولوژیها، میتوان به تکنولوژی کنترل آب و هوا اشاره کرد. این فناوری، گرمای هوا را کنترل میکند تا دمای هوای داخل استادیوم، به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد نرسد.
ورزشگاه خلیفه قطر | Khalifa International Stadium
استادیوم بین المللی قطر که از سال ۱۹۷۶ وجود داشته، استادیوم خلیفه است. این استادیوم از لحاظ استاندارد استادیومهای امروزی، کاملا قدیمی محسوب میشود. در سال ۲۰۱۷ یک بازسازی در این ورزشگاه انجام شد و ظرفیت آن به ۴۰۰۰۰ نفر رسید. این ورزشگاه قطر در بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ ، میزبان مسابقات یک چهارم نهایی خواهد بود.
تکنولوژی خنککننده به کار گرفته شده در این استادیوم، هم برای بازیکنان و هم تماشاچیان، دمای ایدهآلی فراهم میکند. در برنامه توسعه استادیوم بین المللی خلیفه، ورزشهای آبی و سالن سرپوشیده هم در نظر گرفته شده است. مرکز خرید Villaggio، یک پارک و هتل تورچ دوحه هم در برنامه توسعه این استادیوم قرار گرفته است. این استادیوم، میزبان موزه ورزش قطر هم خواهد بود.
بازیهای استادیوم بین المللی خلیفه
- ایران-انگلیس
- آلمان-ژاپن
- هلند-اکوادور
- کرواسی-کانادا
- اکوادور-سنگال
- ژاپن-اسپانیا
- مرحله شانزدهم
- مسابقه مقام سوم
آدرس ورزشگاه بین المللی خلیفه: قطر، دوحه، خیابان Al Waab St
ورزشگاه البیت | Al-Bayt Stadium
استادیوم البیت به عنوان یکی از ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ در شهر الخور قرار دارد که به مرکز غواصی و صید مروارید شهرت دارد. به عنوان یکی از ورزشگاه های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، در این ورزشگاه افتتاحیه جام جهانی قطر، یکهشتم نهایی، یکچهارم نهایی و نیمهنهایی جام جهانی ۲۰۲۲ برگزار خواهد شد. طراحی این استادیوم از چادرهای مردم بادیهنشین و عشایری که قرنها در جهان عرب به صورت گروهی زندگی میکردند، الهام گرفته شده است.
استادیوم ۶۰ هزار نفری البیت مجموعهای از امکانات مانند مرکز خرید، بیمارستان و … را دارد. این استادیوم، در فاصله ۶۰ کیلومتری دوحه قرار گرفته، اما دسترسی به آن توسط تاکسی و اتوبوس فراهم شده است.
بازیهای استادیوم البیت:
- قطر-اکوادور
- مراکش-کرواسی
- انگلیس-آمریکا
- اسپانیا-آلمان
- هلند-قطر
- کاستاریکا-آلمان
- مرحله شانزدهم
- یک چهارم نهایی و
- نیمه نهایی
آدرس استادیوم البیت: قطر، الخور
ورزشگاه الجنوب | Al-Janoub Stadium
استادیوم الجنوب با طراحی فوقالعاده و چشمگیر، ۴۰ هزار نفر ظرفیت دارد. به عنوان یکی از مدرن ترین ورزشگاه های فوتبال قطر، طراحی این استادیوم توسط معمار معروف، زاها حدید انجام شده که طراحی منحنی خاص خودش و به گونهای امضای اوست. طراحی این استادیوم، الهام گرفته شده از بدنه قایقهای صید مروارید است که مدتهاست در شبه جزیره عربستان انجام میشود.
استادیوم الجنوب در شهر الوکره (Al-Wakrah) قرار گرفته و از دیرباز مرکز غواصی و صید مروارید بوده است. استفاده از طراحی موجدار، الوار و متریال طبیعی در ساخت این استادیوم، در واقع ادای احترام به میراث این شهر محسوب میشود. شهر الوکره در ۲۰ کیلومتری دوحه قرار دارد. طرفداران بازیها میتوانند به وسیله خطوط مترو خود را به این استادیوم برسانند.
بازیهای استادیوم الجنوب:
- فرانسه-استرالیا
- سوئیس-کامرون
- تونس-استرالیا
- کامرون-صربستان
- استرالیا-دانمارک
- غنا-اروگوئه
- بازی دور شانزدهم
آدرس استادیوم الجنوب: قطر، الوکره
ورزشگاه شهر آموزش | Education City Stadium
استادیوم شهر آموزش نیز به عنوان یکی دیگر از ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ با ۴۰ هزار نفر ظرفیت، قرار است میزبان مسابقات تا مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ باشد. از آنجا که این استادیوم در منطقه دانشگاهی قطر قرار گرفته، این نام را روی آن گذاشتهاند. طراحی این استادیوم شبیه الماس دندانهدار به نظر میرسد و هم در روز و هم در شب درخشندگی خود را دارد.
پس از بازی های جام جهانی۲۰۲۲ ، ظرفیت این ورزشگاه به نصف کاهش پیدا خواهد کرد و بیش از ۲۰ هزار صندلی آن برای ساخت ورزشگاه در کشورهای درحال توسعه اهدا خواهد شد. استادیوم شهر آموزش در ۷ کیلومتری دوحه قرار دارد و افراد میتوانند با سفر جادهای یا مترو، خود را به این استادیوم برسانند. این استادیوم، فضای سبز، زمین گلف و یک مرکز خرید پیشرفته نیز دارد.
بازیهای استادیوم شهر آموزش قطر:
- دانمارک-تونس
- اوروگوئه-جمهوری کره
- لهستان-عربستان سعودی
- جمهوری کره-غنا
- تونس-فرانسه
- جمهوری کره-پرتغال
- دور شانزدهم
- یک چهارم نهایی
آدرس استادیوم شهر آموزش: قطر، دوحه
ورزشگاه احمد بن علی | Ahmad Bin Ali Stadium
استادیوم الریان در محل استادیوم قدیمی احمد بن علی قرار گرفته و ۴۰ هزار نفر ظرفیت دارد. به عنوان یکی از ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ قرار است مسابقات یک چهارم نهایی در این استادیوم برگزار شود. استادیوم احمد بن علی، نماد فرهنگی قطر است و زیباییهای بیابانها و فرهنگ منطقه را منعکس میکند. مال یا مرکز خرید قطر هم در همین مجموعه قرار گرفته و قرار است ظرفیت استادیوم پس از بازیها، به نصف کاهش یابد و مورداستفاده جامعه محلی قرار گیرد.
منطقه الریان یکی از سنتیترین و تاریخی ترین شهرهای قطر است که در حاشیه بیابان قرار دارد. این استادیوم در چند کیلومتری دوحه قرار گرفته و افراد با استفاده از خطوط مترو، از دوحه خود را به این استادیوم میرسانند.
بازیهای استادیوم الریان:
- آمریکا-ولز
- بلژیک-کانادا
- ولز-ایران
- ژاپن-کاستاریکا
- ولز-انگلستان
- کرواسی-بلژیک
- دور شانزدهم
آدرس استادیوم الریان: قطر، الریان
ورزشگاه الثمامه | Al-Thumama Stadium
این استادیوم در ۱۲ کیلومتری مرکز دوحه قرار گرفته است و ۴۰ هزار نفر ظرفیت دارد. طراحی جالب استادیوم الثمامه از کلاه سنتی مردان عرب برگرفته شده که «گافیا» نام دارد. این استادیوم نیز بعد از مسابقات، صندلیهای خود را به ۲۰ هزار تا کاهش خواهد داد و آنها را برای توسعه ورزشگاه های کشورهای در حال توسعه اهدا خواهد کرد.
یک هتل بوتیک جایگزین صندلیهای بالای استادیوم خواهد شد و یک شعبه از کلینیک ورزشی مشهور «اسپتار»، به آن اضافه خواهد شد. دسترسی به استادیوم نیز از طریق مترو از دوحه امکانپذیر است.
بازیها:
- سنگال-هلند
- کاستاریکا-اسپانیا
- قطر-سنگال
- بلژیک-مراکش
- ایران-آمریکا
- کانادا-مراکش
- مسابقات دور شانزدهم
- مسابقات یک چهارم نهایی
آدرس: قطر، دوحه
ورزشگاه ۹۷۴
استادیوم ۹۷۴ که به استادیوم «راس ابو عبود» هم معروف است یکی دیگر از استادیوم های قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲ محسوب میشود. این ورزشگاه در سواحل خلیج فارس قرار گرفته و تنها چند کیلومتر با دوحه فاصله دارد. در ساخت این استادیوم، از کانتینرهای حمل و نقل و دیگر مواد استفاده شده که پس از جام جهانی، قطعات آن در پروژههای ساختمانی این کشور استفاده خواهد شد.
قرار گرفتن این استادیوم در ساحل خلیج فارس، منظره چشمنوازی برای حاضران در استادیوم فراهم میکند و با یک مترو میتوانند از دوحه خود را به این استادیوم برسانند.
بازیهای راس ابود عبود:
- مکزیک-لهستان
- پرتغال-غنا
- فرانسه-دانمارک
- برزیل-سوئیس
- لهستان-آرژانتین
- صربستان-سوئیس
- مسابقات دور شانزدهم
آدرس بازی های راس ابود عبود: قطر، دوحه
ورزشگاه نمادین لوسیل | Lusail Iconic Stadium
ورزشگاه لوسیل، میزبان بازیهای افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۲ و همچنین بازیهای نهایی است. در معماری این استادیوم که توسط شرکت انگلیسی فاستر و شرکا انجام شده، ۸۶ هزار نفر ظرفیت در نظر گرفتهاند. طراحی این استادیوم هنر کاسهبافی قدیمی دنیای عرب را نشان میدهد.
این استادیوم در شهر لوسیل در شمال دوحه قرار دارد. نکته جالب توجه این است که تمام این شهر را به طور خاص برای جام جهانی قطر ۲۰۲۲ ساختهاند. در مدت زمان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، لوسیل ارائهدهنده امکاناتی چون اسکلههای تفریحی، استراحتگاههای ساحلی، مراکز خرید لوکس و تفریحی به مهمانان خواهد بود. استادیوم لوسیل ۱۵ کیلومتر با مرکز دوحه فاصله دارد و دسترسی به آن توسط مترو امکانپذیر است.
بازیهای ورزشگاه لوسیل:
- آرژانتین-عربستان سعودی
- برزیل-صربستان
- آرژانتین-مکزیک
- پرتغال-اروگوئه
- عربستان صعودی-مکزیک
- کامرون-برزیل
- مسابقات دور شانزدهم
- مسابقات یک چهارم
- مسابقات نیمه نهایی
- مسابقات نهایی
آدرس ورزشگاه لوسیل: قطر، شهر لوسیل
ورزشگاه های بازی ایران در جام جهانی ۲۰۲۲
بازی اول: ایران – انگلیس
-در تاریخ دوشنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۴۰۱) ساعت ۱۶ به وقت محلی در استادیوم خلیفه
بازی دوم: ایران – ولز
-روز جمعه ۲۵ نوامبر (۴ آذر ۱۴۰۱) ساعت به وقت محلی ۱۴ در استادیوم احمد بن علی
بازی سوم: ایران – آمریکا
– ۲۹ نوامبر (۸ آذر ۱۴۰۱) ساعت ۲۲ به وقت محلی در استادیوم الثمامه
هزینه ساخت ورزشگاه های قطر
قطر در جام جهانی ۲۰۲۲ حدود ۲۲۰ میلیارد دلار یعنی ۱۰ برابر بیشتر از جام جهانی روسیه هزینه کرده است. نکته جالب اینجاست که فقط ۶٫۵ میلیارد دلار از این هزینه به ساخت ورزشگاه های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ اختصاص یافت. بیشترین هزینه هم برای ساخت مترو دوحه و بازسازی فرودگاه بین المللی این شهر صرف شده که حدود ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است. قطر برای توسعه فرودگاه بین المللی حمد پیش از شروع مسابقات جام جهانی حدود ۱۶ میلیارد دلار خرج کرده است!
اگر این مطلب را دوست داشتید، حتما آشنایی با ورزشگاه های روسیه نیز برای شما جذاب است.
سوالات متداول درباره جام جهانی قطر ۲۰۲۲
شرایط سفر به قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲ چگونه است؟
برای سفر به قطر با خرید بلیط بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ باید برای دریافت هیا کارت اقدام کنید. هایا کارت در واقع ویزای قطر برای جام جهانی محسوب میشود. بلیط جام جهانی، بلیط هواپیما قطر و رزرو هتل دوحه را انجام دهید و برای تماشای بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ از نزدیک آماده شوید.
آیا تور جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را میتوان خریداری کرد؟
بازیهای جام جهانی قطر از چه زمانی شروع میشود و تا کی ادامه دارد؟
افتتاحیه بازیهای جام جهانی قطر در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان ۱۴۰۱) خواهد بود و اختتامیه آن ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) برگزار خواهد شد.
شرایط لازم برای دریافت ویزای قطر چیست؟
شما میتوانید ویزای فرودگاهی قطر را با به همراه داشتن بلیط رفت و برگشت قطر، واچر هتل، ۱۵۰۰ دلار آمریکا دریافت کنید. همانطور که گفتیم دارندگان بلیط بازی های جام جهانی قطر، با گرفتن هیا کارت نیازی به اخذ ویزا ندارند.