دلیجان شهری در استان مرکزی است؛ اما اگر میخواهید دقیقا بدانید دلیجان کجاست، باید بگوییم این شهر میان اصفهان، کاشان و قم واقع شده است. دلیجان جزو شهرهای بسیار قدیمی به شمار میرود؛ از این رو، در آن بناهای تاریخی و آثار باستانی متعددی به چشم میخورند. آثار بهدستآمده گواه این حقیقت هستند که دلیجان در سالیان بسیار دور، شهر بزرگی بود.
مردم این منطقه امروزه با گویش دلیجانی صحبت میکنند و آدابورسوم متعددی از جمله جشنهای نوروزی دارند. این شهر علاوهبر فرهنگ و تاریخ غنی، طبیعتی تماشایی نیز دارد. تنوع جاهای دیدنی دلیجان، باعث شده است تا نشود بهراحتی گفت مهمترین جای دیدنی دلیجان کجاست؛ هر کدام از دیدنیهای این شهر، جذابیتهای خاص خود را دارند. در این مطلب از مجله گردشگری فلایتودی، چند مورد از مهمترین جاهای دیدنی دلیجان را به شما معرفی خواهیم کرد.
معروفترین جاذبههای گردشگری دلیجان کجاست؟
حال که میدانیم دلیجان کجاست، نوبت به مرور دیدنیهای این شهر میرسد. همانطور که گفتیم، این شهر کوچک، مکانهای دیدنی متعدد و متنوعی را در خود جای داده و به عنوان یکی از جاهای دیدنی استان مرکزی است. دلیجان دارای آثار تاریخی حائز اهمیتی است و طبیعت آن نیز حیاتوحش و پدیدههای طبیعی زیبایی دارد. جاذبههای مذهبی دلیجان نیز مکانی آرام برای رازونیاز محسوب میشوند و همچنین نمونههایی تاریخی از معماری اسلامی هستند. هر کدام از این جاذبهها، بهشکلی مهم و ویژه تلقی میشوند و گردشگران با سلیقههای مختلف را به خود جذب میکنند.
برای اینکه بتوانید از این شهر زیبا دیدن کنید کافی است بار سفر خود را ببیندید و یکی از هتل های دلیجان را رزرو کنید، سپس از روشهای مختلف قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی خود را به دلیجان برسانید. البته باید بدانید که برای سفر با قطار باید بلیط قطار اراک را رزرو کنید، پس از آن با استفاده از خودروی شخصی به دلیجان بروید. در ادامه مطلب، با جاذبههای متنوع این شهر، بیشتر آشنا خواهیم شد.
جاذبههای تاریخی دلیجان کجاست؟
شهر دلیجان، فرهنگ و تاریخی غنی دارد و گذر هزاران سال، نشانههای متعددی بر این شهر بر جای گذاشته است. در گوشههایی از دلیجان، بناهایی وجود دارند که وقایع و گذر سالهای زیادی را به خود دیدهاند. این شهر در گذشته، هم کاروانسرایی داشت که جایی برای استراحت و آرامش مسافران بود و هم قلعهای نظامی داشت که مردم در زمان جنگ، به آن پناه میبردند. در ادامه، چند مورد از این بناهای تاریخی را معرفی خواهیم کرد.
کاروانسرای دودهک | بهجامانده از دوران صفویه تا به امروز
اگر مایلید بدانید سالمترین بنای تاریخی دلیجان کجاست، بهتر است به کاروانسرای دودهک سری بزنید. این کاروانسرا یک بنای قدیمی، اما پابرجاست که امروز نیز از بازدیدکنندگان میزبانی میکند. اطراف حیاط مستطیلشکل این بنا، ۴ ایوان کشیده شده است. با ورود به حیاط، طاقهای زیبایی که دورتادور محوطه قرار دارند، با زیبایی و نظم خود، توجه شما را جلب میکنند. بر هر یک از دیوارهای شمالی، شرقی و غربی آن نیز یک برج واقع شده که بهنظر میرسد این امر، بهدلیل نقش و کاربرد نظامی این مکان بوده است.
برخی قدمت کاروانسرای دودهک را به دوران صفویه نسبت میدهند؛ اما معماری آن به سبک رایج دوران سلجوقیان شباهت دارد. خوشبختانه این بنای ارزشمند در سالهای اخیر، مورد بازسازی قرار گرفته است و بهعنوان یک هتلرستوران فعالیت میکند.
- تلفن: ۰۹۳۵۶۱۵۸۲۹۴
- آدرس: جاده تهران-قم، سلفچگان دلیجان، ۲۰ کیلومتر مانده به دلیجان، روستای دودهک کاروانسرای دودهک.
آدرس کاروانسرای دودهک روی نقشه گوگل
قلعه نشستآباد | یادگاری از ۱۷۰۰ سال پیش
قلعه نشستآباد دلیجان با قدمت حدود ۱۷۰۰ سال، یکی از قدیمیترین آثار تاریخی این شهر است. این بنا در دوران ساسانیان، کنار جاده ابریشم بنا شد و در دوران پس از اسلام نیز مورد استفاده قرار میگرفت. متاسفانه بناهای داخل قلعه که بناهایی مسکونی بودند، کاملا از بین رفتهاند؛ اما ۴ دیوار اصلی قلعه نشستآباد و برجهای آن، تقریبا سالم هستند.
در ۴ کنج این قلعه، برجهایی بهشکل نیمدایره قرار دارند. البته در میانه دیوار جنوبی، بین دو برج کناری، یک برج بهشکل مستطیل نیز وجود دارد. دیوارهای قلعه نشست در طول زمان، در اثر باران و شرایط محیطی دچار فرسایش شده و ضخامت آنها در جاهای مختلف بین ۲ تا ۲٫۵ متر است؛ اما آنطور که کهنسالان تعریف کردهاند، پهنای دیوارهها در گذشته آنقدر بود که همزمان دو گاو میتواستند دوشادوش هم از روی آن عبور کنند! نام این بنای ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران نیز به چشم میخورد.
- آدرس: کیلومتر ۴ جاده دلیجان-سلفچگان.
آدرس قلعه نشستآباد روی نقشه گوگل
موزه مردمشناسی | فرصتی برای لمس فرهنگ و زندگی مردم دلیجان
اگر میخواهید واقعا بدانید شهر دلیجان کجاست و چگونه جاییست، توصیه میکنیم به موزه مردمشناسی آن سری بزنید تا بتوانید کاملا با فرهنگ و آدابورسوم مردمان این شهر آشنا شوید. بیشتر قطعات این موزه از دل زندگی روزمره مردم دلیجان آمدهاند؛ زیرا این اشیا را اهالی منطقه به موزه مردمشناسی اهدا کردهاند. در برخی ایام سال، نمایشگاه صنایعدستی نیز در این مکان برگزار میشود و فرصت خوبی برای تهیه سوغاتی است.
موزه مردمشناسی دلیجان در یک بنای دوطبقه ۸۰ ساله راهاندازی شده است. این بنا که خود ارزشمند است و در فهرست آثار ملی قرار دارد، قبلا بهعنوان شهرداری مورد استفاده قرار میگرفت. وقتی به بازدید از موزه میروید، این بنا نیز با دیوارهای آجری و پنجرههای شیشهرنگی، توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.
- ساعت بازدید: از ساعت ۸ تا ۱۴ روزهای اداری
- شماره تلفن: ۰۸۶۴۴۲۲۸۶۶۶
- آدرس: خیابان بهشتی
آدرس موزه مردمشناسی دلیجان روی نقشه گوگل
دیدنیهای طبیعی دلیجان کجاست؟
شهر دلیجان طبیعتی بسیار ارزشمند و متنوع دارد. در این منطقه، غارهای متعددی وجود دارند که هر کدام بهدلیلی، خاص و مهم هستند. درههای این شهر نیز شکل دیگری از پدیدههای طبیعی را به نمایش گذاشتهاند. علاوهبر جاذبههایی از ایندست، شهر دلیجان زیستگاههای ارزشمندی دارد که مقصدی برای تماشای لحظات ناب و پرهیجان حیاتوحش هستند. در ادامه مطلب، قصد داریم ببینیم جاذبههای طبیعی دلیجان کجاست و چند مورد از مهمترین آنها را به شما معرفی کنیم.
غار چال نخجیر | سفری به ۷۰ میلیون سال پیش
غار نخجیر دلیجان، یک غار سهطبقه تماشایی است که قدمتی ۷۰ میلیون ساله دارد. البته تا قبل از سال ۱۳۶۷ در این غار بهروی دنیای بیرون بسته بود؛ تا اینکه هنگام تعیین محل حفاری یک چاه آب، غار نخجیر کشف شد. این غار آهکی تالارهای متعددی دارد که میان آنها، تالار چهلستون زیباتر و معروفتر است. تالارهای باغوحش، زیباییها، دریاچه، چهلچراغ، سفره عروس و برزخ از دیگر قسمتهای تماشایی غار نخجیر هستند.
۹۵ درصد دیوارههای این غار از آهک پوشیده شده و باقی آن از سنگ است. قسمتهایی از دیوار را نیز بلورهای زیبا پوشاندهاند. در بخشهایی از تالار، سنگهای آهکی شکلهای خاصی به خود گرفتهاند و شبیه انسان یا حیوانات مختلف شدهاند. طبق شواهد و آثار روی دیوار، در گذشته درون غار، آب وجود داشت؛ اما حالا فقط در انتهای آن، یک دریاچه است که میتوانید در آن قایقسواری کنید.
- آدرس: حدفاصل دلیجان-نراق، چال نخجیر.
آدرس غار چال نخجیر روی نقشه گوگل
پناهگاه حیاتوحش جاسب | زیستگاه قوچهای وحشی
اگر به عکاسی از حیاتوحش علاقهمندید و میخواهید بدانید زیستگاه گونههای جانوری دلیجان کجاست، شما را با پناهگاه جاسب آشنا میکنیم. در منطقهای بهوسعت ۱۷۱۰۰ هکتار، در سرزمینی خشک، یکی از ارزشمندترین پناهگاههای حیاتوحش وجود دارد؛ جایی که میان کوهها، تپهها و دشتهای خود، گونههای متعددی از گیاهان و جانوران را جای داده است. تعدادی از گونههای گیاهی این منطقه از جمله بنه، بهراحتی در جاهای دیگر استان نمیرویند و به چشم نمیخورند؛ بنابراین، محافظت از آنها اهمیت بالایی دارد.
از دیگر گیاهان این منطقه، میتوان به گل ماهور، زالزالک، انجیر وحشی، زنبق بیابانی و ریش بز اشاره کرد. در این زیستگاه مهم، حیواناتی مانند خرگوش، روباه، میش، قمری، شاه بوف و… زندگی میکنند و سوژه عکسهای عکاسان حیاتوحش میشوند.
- آدرس: دلیجان، جنوب شهرستان نراق.
دره ازنا جاسب | دیوارههای بلند نارنجی
دره ازنا جاسب یکی از زیباترین درههای ایران است؛ جایی که دیواره دره طی قرنها، دچار فرسایش شده و بهشکلی تماشایی درآمده است. در دره ازنا جاسب، با دیوارههای بلندی با شیارهای قهوهای، نارنجی و زرد روبهرو خواهید شد و اگر در فصلهای پرباران به این مکان بروید، رودخانه پرآب ازنا نیز در معرض دید شما خواهد بود.
صخرههای بلند این دره، محلی عالی برای انجام فعالیتهایی مانند بیس جامپینگ، سنگنوردی و اسلک لاینینگ است. با صعود از این دیوارهها، به ارتفاعات نخجیر خواهید رسید. در گذر از این دره، با درختانی مانند بادام کوهی، بنه و زالزالک مواجه خواهید شد. این مکان همچنین خانهای برای حیواناتی نظیر قوچ، آهو، میش، گرگ و بلدرچین است.
- آدرس: بخش مرکزی دلیجان، کیلومتر ۱۲ جاده جاسب.
آدرس دره ازنا جاست روی نقشه گوگل
دریاچه سد پانزده خرداد | رطوبتی لطیف در هوای خشک دلیجان
پشت سد پانزده خرداد، دریاچهای تشکیل شده که به یکی از بهترین جاذبههای گردشگری دلیجان تبدیل شده است. در این شهر که آبوهوایی خشک دارد، وجود دریاچهای که هوای اطراف را با رطوبت خود تلطیف کند، بسیار ارزشمند است. بهلطف این منبع آبی غنی، در محیط اطراف سد، گیاهان مختلفی روییدهاند و این منطقه را به مکانی سرسبز تبدیل کردهاند.
دریاچه سد پانزده خرداد حالا به مکانی برای فرار از شلوغی شهر تبدیل شده و مقصد محبوبی برای پیکنیکهای یکروزه است. البته با توجه به اینکه پوشش گیاهی آنجا شامل درخت نمیشود، سایبانی ندارید و بهتر است در روزهایی که تابش آفتاب شدید نیست، به این منطقه بروید. از دیگر تفریحاتی که مردم را به دریاچه سد پانزده خرداد میکشاند، ماهیگیری است.
- آدرس: ۵ کیلومتری شمالشرقی دلیجان.
غار سن ایک کُهک | فرصتی برای ماجراجویی غارنوردان حرفهای
غار سن ایک دلیجان یک میراث طبیعی چندمیلیونساله است و از غارهای مهم استان مرکزی محسوب میشود. درون این غار در اثر ریزشهایی که در سالیان گذشته اتفاق افتادهاند، پرتگاههای بلندی به وجود آمده و این غار را به یکی از پرپرتگاهترین غارهای کشور تبدیل کردهاند.
از طرفی دیگر، درون غار سن ایک، مجموعهای از آبشار سنگ و چکیدههای مخروطی کمنظیر وجود دارند. این چکیدهها از جنس مرمر و بهرنگ قرمز هستند و از قسمتهای تماشایی غار به شمار میروند. البته لازم به ذکر است که بازدید از این غار، برای غارنوردان حرفهای مناسب است؛ چراکه برای ورود به آن، باید از طناب آویزان شد و بعد به پایین رفت.
- آدرس: دهستان دودهک، جنوبشرقی روستای کهک.
آدرس غار سن ایک کُهک روی نقشه گوگل
جاذبههای مذهبی دلیجان کجاست؟
تا به اینجای مطلب، متوجه شدیم معروفترین جاذبههای طبیعی و تاریخی دلیجان کجاست. اما اگر در جستوجوی آرامش قلبی خود هستید، توصیه میکنیم با عبادتگاههای دلیجان نیز آشنا شوید. دلیجان جاذبههای مذهبی متعددی دارد که از جمله آنها، میتوان به یک مسجد قدیمی و تعدادی امامزاده اشاره کرد. این زیارتگاهها هر کدام داستانی در خود دارند و نزد اهالی منطقه بسیار محترم و عزیز هستند. قدمت تاریخی این بقعهها و زیبایی معماری آنها نیز به جذابیت این اماکن افزوده است. در ادامه، چند مورد از جاذبههای مذهبی دلیجان را معرفی خواهیم کرد.
مسجد مس سر | بنایی تماشایی با قدمت نامشخص
مس سر یکی از مساجد زیبای دلیجان است که ارزشی تاریخی نیز دارد. از قدمت دقیق این بنا اطلاعات موثقی در دست نیست؛ اما برخی، سبک معماری داخلی آن را مشابه معماری سلجوقیان میدانند و قدمت این مسجد را به دوران سلجوقی نسبت میدهند. این مسجد تاریخی جزو آثار ملی ایران به حساب میآید.
درباره نام این بنای ارزشمند، دو گمانهزنی مطرح است. عدهای معتقدند نام مس سر، به رویه مسی بالای مسجد اشاره دارد و گروه دیگر، معنی محلی این عبارت، یعنی «بزرگ» را در نظر میگیرند. زیربنای مسجد مس سر در گذشته ۵۰۰ متر بود و روی آن ۱۳ گنبد قرار داشت؛ اما امروزه از این عظمت، فقط ۱۲۴ متر زیربنا و یک گنبد باقی مانده است. خوشبختانه در سالهای اخیر، بقایای این مسجد زیبا را بهخوبی مرمت کردهاند.
- آدرس: دلیجان، میدان مدرس.
امامزاده حمزه | آرامگاهی برای ۳۱ تن
امامزاده حمزه یکی از زیارتگاههای بسیار محبوب دلیجان است و مردم به آن ارادت بسیاری دارند. بهعقیده اهالی، این امامزاده از نوادگان حضرت علی (ع) است که بههمراه ۳۰ تن از یاران خود، در آن مکان به خاک سپرده شدهاند. به گواه اهالی، در دستبرد سال ۱۳۶۶ و بازسازی ۱۳۷۲، پیکر ایشان آشکار شده و دوباره به خاک سپرده شده است.
در منابع موجود، اشاره دقیقی به تاریخ شهادت ایشان نکردهاند؛ اما احتمال میرود ایشان در اوایل قرن پنجم هجری وفات یافته باشند. سبک معماری این بقعه به آثار برجایمانده از قرون اولیه دوران اسلامی شباهت دارد و دارای یک گنبد فیروزهای و بدنهای گچکاریشده است.
- آدرس: دهستان جاسب، روستای کروگان.
امامزادگان حوریه خاتون و کاظمه خاتون | آرامگاه دو خواهر
امامزادگان حوریه خاتون و کاظمه خاتون، دو خواهر بودند که نسب آنها به امام کاظم (ع) میرسد. این امامزادگان که آنها را با نام امامزاده خونیا نیز میشناسند، در ۳۵ کیلومتری شهر دلیجان و در ارتفاعات نزدیک به روستای سینقان واقع شدهاند.
این بقعه کوچک که در زمینی به ۱۵۰۰ متر قرار دارد، در گذر زمان دچار فرسودگی شده؛ اما خوشبختانه بازسازی آن آغاز شده است. بهدلیل مجاورت این زیارتگاه با ارتفاعات و باغهای سینقان، منطقه امامزاده خونیا بهویژه در تابستان، از آبوهوای بسیار خوبی برخوردار است.
- آدرس: دلیجان،جاده سینقان.
امامزاده ابوالفضل | یادگاری از معماری اسلامی دوران صفوی
امامزاده ابوالفضل از دیگر امامزادههای تاریخی شهر دلیجان است که نام آن در فهرست آثار ملی ایران نیز به چشم میخورد. نسب این امامزاده که نام اصلی آن امامزاده فضل است، به امام کاظم (ع) بازمیگردد. قدمت بنای قدیمی این بقعه نیز به دوران صفوی بازمیگشت و ارزشی تاریخی داشت.
بنای قدیمی را در سال ۱۷۰۵ هجری قمری از خشت و گل ساخته بودند. این بنا دارای یک ایوان در ضلع شرقی و یک گنبد مخروطی بر فراز خود بود. بقعه قدیمی امامزاده ابوالفضل در گذر سالها، آسیبدیده بود؛ بنابراین، بقعه جدیدی بهجای آن بنا شد که دارای ۸ ضلع، یک گنبد آجری و ۱۶ نورگیر است.
- آدرس: دلیجان، روستای مهدیآباد.
امامزاده داوود | بقعهای دنج در کنار نهری روان
امامزاده داوود در شرق روستای آونج، در کنار یک صخره و در مجاورت یک نهر آب واقع شده است. اهالی محل معتقدند این مکان، آرامگاه امامزاده داوود و طفل ۶ ساله اوست. نسبت او با ۶ واسطه، به امام موسی کاظم (ع) میرسد.
طبق روایاتی که سینهبهسینه منتقل شدهاند، امامزاده داوود به درخواست مردم دلیجان، به این منطقه مهاجرت کرده بود و همانجا نیز به شهادت رسید. بر اساس این روایات، شهادت ایشان و قدمت این بقعه را میتوان اواخر قرن چهارم هجری دانست. اگر گذرتان به روستای راونج افتاد، میتوانید به این امامزاده سری بزنید و از فضای معنوی آنجا، لذت ببرید.
- آدرس: دلیجان، دهستان دودهک، روستای راونج.
امامزاده شاهزاده اسحاق | زیارتگاهی با ارزش تاریخی
امامزاده شاهزاده اسحاق، یکی دیگر از بقعههای تاریخی دلیجان است و قدمت آن به دوران صفوی بازمیگردد. در این امامزاده، امامزاده عیسی و اسحاق و مادرشان مریم به خاک سپرده شدهاند؛ از این رو، بسیاری این زیارتگاه را عیسی ابن مریم نیز میخوانند. این بقعه تاریخی که با مصالحی مانند خشت و گل ساخته شده بود، بهمرور زمان آسیب بسیاری دید. البته خوشبختانه مورد توجه مسئولین قرار گرفته و در حال بازسازی است.
داخل این بقعه، آثاری موجود هستند که در کنار زیبایی، ارزش تاریخی نیز دارند. ضریح چوبی بقعه، قدمت بالایی دارد و در سال ۱۰۹۹ هجری قمری ساخته شده است. قدمت صندوق چوبی امامزاده نیز به سال ۹۸۹ هجری قمری بازمیگردد. این صندوق یک اثر هنری ارزشمند هم محسوب میشود و روی آن، منبتکاریهایی با طرح گل و بوته به چشم میخورند.
- آدرس: ۱۷ کیلومتری دلیجان، جاسب، اطراف بیجگان، دشت کبود.
روستاهای باستانی شهر دلیجان کجاست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، شهر دلیجان قدمت بالایی دارد و بناهای تاریخی ارزشمندی در آن وجود دارند؛ اما آیا میدانید قدیمیترین منطقه دلیجان کجاست؟ در گوشهوکنار این شهر، آثار باستانی بسیار کهنی وجود دارند که هر کدام در یکی از روستاهای تاریخی و پرقدمت شهر واقع شدهاند. در این بخش، به معرفی چند مورد از این روستاها و جاذبههایشان خواهیم پرداخت.
دهستان هستیجان | مدفن گنجهای ساسانی
دهستان هستیجان در اطراف معدن طلای موته واقع شده است. البته اهمیت این روستای تاریخی به آثار باستانی ارزشمندی است که در خود دارد. در این منطقه، بقایایی از چند آتشکده وجود دارند که روایتگر آیین مردم در گذشته هستند. همچنان یک غار آهکی چندمیلیونساله نیز در این روستا قرار دارد که درون آن، آثار تاریخی ارزشمند و چرمنوشتههایی از ۱۴۰۰ سال پیش (دوران ساسانیان) به دست آمده است.
از دیگر دلایل اهمیت این روستا، پوشش گیاهی و جانوری آن است. در این منطقه، انواع مختلفی از گیاهان دارویی میرویند و جانورانی مانند گراز، پلنگ، آهو و گربه وحشی در آنجا زندگی میکنند. این منطقه حفاظتشده بهعنوان پارک ملی موته نیز شناخته میشود.
- آدرس: جنوب دلیجان.
آدرس دهستان هستیجان روی نقشه گوگل
روستای راونج | نشانی از تمدن ۹۰۰۰ ساله
اگر میخواهید بدانید قدیمیترین آثار باستانی دلیجان کجاست، باید با روستای راونج آشنا شوید. این روستا منطقهای تاریخی در شمال دلیجان است که در آن، آثار باستانی متعددی وجود دارند؛ آنگونه که نام روستا در قدیم «راه گنج» بود و بعدها به راونج تبدیل شد. در این روستا، قبرستانهایی با قدمت بیش از ۵۰۰۰ سال وجود دارند و در ارتفاعات روستا نیز سنگنوشتههایی با طرح بز کوهی و شکار و کتیبههایی مربوط به ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد قرار گرفتهاند.
طبیعت روستای راونج هم بسیار غنی است و در خود، ۵ غار ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ ساله دارد که درون آنها، کانیهای فلزاتی مانند سرب، روی، آهن و نقره یافت میشوند. از خاک راونج، ۵ چشمه نیز میجوشند که ۴ عدد از آنها، دائمی هستند. اگر در اردیبهشتماه راهی این روستا شدید، میتوانید به جشنواره ریواس نیز سری بزنید.
- آدرس: ۲۷ کیلومتری دلیجان، شرق روستای جاسب.
آدرس روستای راونج روی نقشه گوگل
روستای واران | استراحتگاه اردشیر اول
اگر از هوای گرم گریزان هستید و میخواهید بدانید منطقه خوشآبوهوای دلیجان کجاست، توصیه ما به شما، روستای واران است. این منطقه ییلاقی در روزهای گرم تابستان، مقصدی محبوب برای پیکنیک و گردش به حساب میآید. روستای سرسبز واران پوشش گیاهی و جانوری مهمی دارد. در این منطقه، مزارع سرسبز و درختان کهنسال گردو و چنار، مناظر زیبایی را پدید آوردهاند. این روستا همچنین زیستگاهی برای گونههای مهم جانوری مانند پلنگ، آهو، پازن و قوچ است.
اهمیت تاریخی روستای واران به ماجرای شکلگیری آن در زمان ساسانی و بناهایی که از آن دوران بهیادگار ماندهاند، بازمیگردد. طبق روایات، اردشیر ساسانی با سربازان خود به رود ازنا سر میزد تا اسبهایشان از آب این رودخانه بنوشند. بهدلیل همین رفتوآمدها، در این مکان، استراحتگاه و سپس سکونتگاههایی ساخته شدند که بقایای دو استراحتگاه همچنان باقی مانده است.
- آدرس: جاسب، روستای واران.
دیدنیهای شهر دلیجان کجاست؟ | از غار ۷۰ میلیونساله تا زیستگاه پلنگ و آهو
جاهای دیدنی دلیجان تنوع خوبی دارند و از آثار تاریخی چندهزارساله تا جاذبههای طبیعی و مذهبی مختلف را شامل میشوند. نمیشود بهراحتی گفت بهترین جای دیدنی شهر دلیجان کجاست؛ چراکه هر گوشه از این شهر، جاذبهای دارد که برای گروهی، جذاب و هیجانانگیز است. غاری که در طی ۷۰ میلیون سال، پنهانی در دل کوه شکل گرفته است، کاروانسرایی تاریخی که همچنان از مسافران استقبال میکند و زیستگاهی که شاهد تعقیبوگریز پلنگ و آهو است؛ هر کدام گروهی از گردشگران را به این شهر میکشانند و اهمیت خاص خود را دارند.
حال در قسمت نظرات، برای ما بنویسید که از نظر شما، جذابترین جاذبه گردشگری دلیجان کجاست و اگر به این شهر بیایید، ابتدا به دیدن کدام مکان دیدنی میروید؟
سوالات متداول درباره شهر دلیجان کجاست؟
دلیجان در کدام استان قرار دارد؟
دلیجان یکی از شهرستانهای استان مرکزی است.
قدیمیترین جای تاریخی دلیجان کجاست؟
در روستای راونج، کتیبههای سنگی با قدمت حدود ۹۰۰۰ سال وجود دارند.
چه زمانی برای سفر به دلیجان مناسب است؟
با توجه به آبوهوای سرد و خشک دلیجان، بهترین زمان برای سفر به این شهر، فصل بهار است.
دلیجان چه سوغاتی دارد؟
سوغات دلیجان شامل خوراکیهایی مثل حلواشکری و جوز قندی و صنایعدستی مانند محصولات حصیری و چوبی میشوند.
معروفترین رستوران شهر دلیجان کجاست؟
رستورانهای بعثت، شاطر مصطفی و رستوران سنتی پردیس از رستورانهای محبوب دلیجان هستند.
غذاهای محلی دلیجان چه هستند؟
معروفترین غذاهای دلیجان، آبگوشت دودار، آش ترخینه، کباب تهتالی، پتلهپلو و رشتهپلو هستند.
بهترین اقامتگاههای دلیجان کجاست؟
اگر بهدنبال امکانات بهروز هستید، مجتمع همای سعادت برای شما مناسب است. با اقامت در کاروانسرای دودهک نیز میتوانید در محیطی سادهتر، اما تاریخی اقامت داشته باشید.
مسیر دسترسی به دلیجان چگونه است؟
اگر از تهران راهی دلیجان میشوید، باید از جاده تهران – قم سفر خود را شروع کنید و سپس به جاده قم – اصفهان بروید. در میانه این جاده به شهر دلیجان خواهید رسید. البته برای سفر به دلیجان، میتوانید از اتوبوسهای بینشهری هم استفاده کنید.