گچساران، شهری در استان کهگیلویه و بویراحمد است. جاهای دیدنی گچساران از طبیعت بکر و کوهستانی، رودخانههای پرآب و چشمههای معدنی گرفته تا آثار باستانی کهن؛ همه و همه، میتوانند مقصدی جذاب برای گردشگران باشند. شما در این شهر، میتوانید از تماشای آبشارهای خروشان، گشتوگذار در درههای سرسبز و قدمزدن در میان باغهای مرکبات لذت ببرید. علاوهبر طبیعت زیبا، گچساران از نظر تاریخی نیز غنی است. در این شهر، آثاری باستانی از دوران ساسانیان، سلجوقیان و دورههای مختلف تاریخی، قابل بازدید هستند. ما در این مطلب از مجله گردشگری فلایتودی، به معرفی دیدنی های گچساران خواهیم پرداخت.
گچساران کجاست؟
گچساران، شهرستانی در جنوبغربی استان کهگیلویه و بویراحمد است که در دامنههای کوههای زاگرس قرار دارد. این شهرستان با جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان، یکی از مقاصد محبوب گردشگری در ایران بهشمار میرود. مرکز شهرستان گچساران، شهر دوگنبدان است که در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری از یاسوج، مرکز استان، قرار دارد. گچساران در همسایگی چرام در شمال، کهگیلویه در شمالغرب، گناوه (بوشهر) در جنوب، ممسنی (فارس) در شرق و شمالشرق و بهبهان (خوزستان) در غرب، واقع شده است.
رودخانه زهره، مهمترین رودخانه شهرستان محسوب میشود که در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب دوگنبدان جاری است. رودخانه باشت نیز از کوه خامی و دره تنگشیر سرچشمه میگیرد و به رودخانه زهره میپیوندد. از جمله جاذبه های گچساران،میتوان به آبشار گنج بنار، روستای مارین، گنبد لیشتر، چهارطاقی خیرآباد، دو گور دوپا، تل بستان، آرامگاه حکیمه خاتون، امامزاده بیبی حکیمه، امامزاده بابا زید، پارک جنگلی شهید باهنر و… اشاره کرد.
پیش از این، در مجله گردشگری فلایتودی، درباره جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویر احمد گفتیم. در ادامه مطلب، به چندین مورد از معروفترین جاهای دیدنی گچساران در این استان سرسبز اشاره میکنیم.
موقعیت مکانی گچساران روی نقشه گوگل
آبشار گنج بنار | نگینی در دل زاگرس
آبشار گنج بنار، یکی از جاهای دیدنی گچساران محسوب میشود که در دامنه کوه خاییز و در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری از شهر دوگنبدان، مرکز شهرستان، واقع شده است. این آبشار زیبا با ارتفاع ۳۰ و عرض ۱۰ متر، از صخرههای سنگی به پایین سرازیر میشود و منظرهای چشمنواز و خیرهکننده را به وجود میآورد. در اطراف آبشار گنج بنار، درختان و گیاهان متنوعی وجود دارند که زیبایی این منطقه را دوچندان کردهاند.
در فصلهای گرم سال، خنکای مطبوع هوا در این منطقه، آن را به مقصدی ایدهآل برای گردشگران تبدیل میکند. علاوهبر این، وجود امکانات رفاهی مانند آلاچیق، سرویس بهداشتی و بوفه در نزدیکی آبشار، سفر به این منطقه را برای گردشگران، آسانتر و لذتبخشتر خواهد کرد. مسیر دسترسی آسفالته به آبشار گنج بنار نیز امکان رفتن به این جاذبه را با وسیله نقلیه شخصی بهراحتی فراهم میکند.
موقعیت کوهستانی این آبشار بهگونهای است که آن را به مکانی مناسب برای علاقهمندان به طبیعتگردی و کوهنوردی تبدیل کرده است. در مجموع، اگر بهدنبال سفری به طبیعت هستید و میخواهید از دیدن مناظر زیبا و خیرهکننده لذت ببرید، آبشار گنج بنار میتواند گزینهای ایدهآل برای شما باشد.
- آدرس: شهرستان گچساران، جاده اسلامآباد.
روستای مارین | تابلویی از زیبایی خلقت
روستای مارین با معماری پلکانی و خانههای سنگی و گلی، در دل کوههای زاگرس واقع شده و بدون شک یکی از بکرترین و زیباترین جاهای دیدنی گچساران به حساب میآید. این روستای تاریخی با طبیعت زیبا و چشمنواز، آبوهوایی خنک و مطبوع و مردمی خونگرم و مهماننواز، هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. پیادهروی، بازدید از جاذبههای تاریخی مانند قلعهها و مقبرهها، آشنایی با آدابورسوم روستاییان و شرکت در مراسم و جشنهای محلی آنها از جمله فعالیتهایی است که در روستای مارین، میتوانید به آنها بپردازید. از دیگر جذابیتهای روستای مارین، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- معماری پلکانی: خانههای روستای مارین بهصورت پلکانی و روی دامنه کوه ساخته شدهاند. این نوع معماری که در بسیاری از روستاهای کوهستانی ایران دیده میشود، نهتنها زیبایی خاصی به روستا میبخشد، بلکه باعث میشود از حداکثر فضای موجود استفاده شود.
- طبیعت بکر: روستای مارین در میان درهای سرسبز و پوشیده از درختان بلوط و بادام قرار گرفته است. رودخانهای خروشان نیز از میان روستا عبور میکند و به زیبایی آن میافزاید. در اطراف روستا، کوهها و تپههای مرتفعی وجود دارند که منظرهای چشمنواز را خلق میکنند.
- آبوهوای خنک و مطبوع: این روستا بهدلیل موقعیت کوهستانی خود، از آبوهوایی خنک و مطبوع برخوردار است. در فصلهای گرم سال، مارین بهعنوان مقصدی ایدهآل برای فرار از گرمای طاقتفرسای شهرها بهشمار میرود.
- مردمی خونگرم و مهماننواز: مردم روستای مارین به خونگرمی و مهماننوازی شهرت دارند. آنها همیشه با آغوش باز از گردشگران استقبال میکنند و از هیچ تلاشی برای فراهمکردن اقامتی خوش برای آنها دریغ نمیکنند.
- آدرس: ۳۶ کیلومتری شمال گچساران.
مسیر دسترسی به روستای مارین چگونه است؟
این روستا در ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران واقع شده است. برای رفتن به این روستا، میتوانید از ماشین شخصی نیز استفاده کنید. طی رانندگی در جاده قدیم دهدشت به گچساران، پس از طی مسافتی حدود یک ساعت، به منطقه کوهستانی دیل خواهید رسید. اندکی قبل از روستای دیل، در سمت چپ جاده، مسیری کوهستانی منشعب میشود که با عبور از میان تپهها و جنگلهای انبوه بلوط، به دامنه کوه خامین (خومی) میرسد. در این نقطه، روستای مارین با باغهای سرسبز و انبوه خود در دل تنگه، نمایان میشود. بهترین زمان سفر به روستای مارین، فصلهای بهار و پاییز هستند. در این فصلها، آبوهوا خنک و مطبوع است و طبیعت روستا در زیباترین حالت خود قرار دارد.
روستای دیل | بهشت گمشده گچساران
روستای دیل که از بهترین جاهای دیدنی گچساران بهشمار میرود، در دامنه کوههای زاگرس و در ۲۷ کیلومتری شمالغربی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. این روستا بهدلیل طبیعت بکر و سرسبز، آبوهوای خنک و مطبوع، معماری سنتی و مردمی خونگرم، به «بهشت گمشده گچساران» معروف شده است. روستای دیل در میان جنگلهای بلوط و مراتع سرسبز قرار دارد و رودخانههای خروشان و آبشارهای زیبای موجود در آن، منظرهای چشمنواز را به وجود آوردهاند که هر گردشگری را مجذوب خود میکند. قدمزدن در طبیعت بکر این روستا، حس طراوت و شادابی بسیار زیادی را به شما هدیه خواهد داد.
روستای دیل که بهدلیل موقعیت کوهستانی، از آبوهوایی خنک و مطبوع در تمام فصول سال برخوردار است، در فصلهای گرم سال، بهعنوان ییلاق و پناهگاه خنک و دلانگیزی برای مردم منطقه و گردشگران محسوب میشود. علاوهبر جاذبههای طبیعی و فرهنگی، این روستا جاذبههای گردشگری دیگری مانند امامزاده پیر غریب، مقبره بقعه، غار بادام، حمام تاریخی و… نیز دارد. برای رفتن به روستا، از مرکز شهر گچساران بهسمت جاده گناوه حرکت کنید. بعد از طی مسافتی حدود ۲۷ کیلومتر، به دوراهی باشت – گناوه خواهید رسید. از این دوراهی بهسمت باشت حرکت کنید و بعد از طی مسافتی حدود ۱۵ کیلومتر، به روستای دیل خواهید رسید.
- آدرس: توابع بخش مرکزی گچساران، ۲۷ کیلومتری شمالغربی دو گنبدان.
گنبد لیشتر | شاهکاری از دوران تیموری
گنبد لیشتر را نیز میتوان بهعنوان یکی دیگر از مهمترین جاهای دیدنی گچساران به حساب آورد. این بنای تاریخی که به سدههای هفتم و هشتم هجری قمری بازمیگردد، با معماری منحصربهفرد و قدمت دیرینهاش، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و از جمله بناهای شاخص و ارزشمند این منطقه محسوب میشود. این گنبد دو بخش اصلی دارد که عبارتند از بدنهای آجری با ضخامت حدود ۷۰ سانتیمتر و گنبدی مخروطیشکل که با لایهای از ساروج اندود شده است.
گنبد لیشتر روی تپهای مصنوعی قرار دارد که در هر ضلع بدنه آن، طاقنمایی تعبیه شده است و تزیینی زیبا با مقرنس و کاشیکاری به چشم میخورد. البته کاربری دقیق گنبد بهطور قطعی مشخص نیست. برخی معتقدند که این بنا آرامگاه یکی از بزرگان عصر تیموری بوده و عدهای دیگر، آن را یک امامزاده میدانند که بعدها به بنای فعلی تبدیل شده است. علاوهبر ارزشهای تاریخی و معماری، گنبد لیشتر بهدلیل موقعیت مکانی خود، از جاذبههای طبیعی و چشماندازهای زیبایی نیز برخوردار است. از فراز این بنا، میتوانید دشتهای سرسبز و کوههای بلند اطراف را تماشا کنید و از منظرهای بسیار زیبا لذت ببرید.
- آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان لیشتر، روستای اسلامآباد عربها.
مسیر دسترسی به گنبد لیشتر چگونه است؟
برای دسترسی به این جاذبه گردشگری، از شهر گچساران بهسمت دوگنبدان حرکت کنید. بعد از طی مسافتی حدود ۲۵ کیلومتر، به دوراهی دشت لیشتر میرسید؛ از این دوراهی بهسمت چپ بپیچید و حدود ۵ کیلومتر در جاده فرعی آسفالتشده رانندگی کنید تا به روستای اسلامآباد عربها برسید. در این روستا، تابلوهای راهنمای گنبد لیشتر شما را بهسمت این بنای تاریخی راهنمایی میکنند.
علاوهبر توضیحات ارائهشده، از شهر گچساران میتوانید با اتوبوسهای خطی بهسمت دوگنبدان بروید. از دوگنبدان نیز میتوانید با تاکسیهای دربستی یا اتوبوسهای محلی به روستای اسلامآباد عربها برسید. گنبد لیشتر، یادگاری از دوران گذشته، در انتظار بازدید دوستداران تاریخ و طبیعت است تا با معماری منحصربهفرد و چشماندازهای بینظیر خود، خاطرهای ماندگار در ذهن آنها بهیادگار بگذارد.
چهارطاقی خیرآباد | سفری به اعماق تاریخ در قلب زاگرس
چهارطاقی خیرآباد در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده و از جمله آثار شاخص دوره ساسانی و جاذبه های گچساران بهشمار میرود. قدمت این جاذبه به دوره ساسانیان (قرن سوم تا هفتم میلادی) میرسد که در آن زمان، بهعنوان نیایشگاه و عبادتگاه مورد استفاده قرار میگرفته است. سفر به چهارطاقی خیرآباد، سفری به دل تاریخ و طبیعت است؛ سفری که فرصتی برای شناخت تمدن ساسانیان، تحسین هنر و معماری آن دوران و لذتبردن از چشماندازهای بینظیر زاگرس را فراهم میکند.
چهارطاقی خیرآباد، در ساحل رود خیرآباد و در همجواری پل ساسانی خیرآباد، خودنمایی میکند. هر چهار پایه و چهار طاق این بنا، سالم هستند؛ اما گنبد بنا در طول زمان فرو ریخته و تقریبا از بین رفته است. سنگ، گچ و لاشه، مصالح اصلی بهکاررفته در ساخت این بنا هستند و این گنبد بزرگ و حجیم را در طول صدها سال حفظ کردهاند.
جالب است بدانید در بررسیهای باستانشناسی روی تپه اطراف، در عمق حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتری تپهها، سوختههایی به دست آمده است که نشان از وجود گودالهایی برای افروختن آتش در آن مکان دارد. این موضوع، احتمال استفاده از این تپهها بهعنوان مکانی برای انجام مراسم مذهبی در کنار آتشکده چهارطاقی را بیشتر میکند. در نظر داشته باشید که مسیر دسترسی به چهارطاقی خیرآباد، از طریق جادههای آسفالته از شهر گچساران یا یاسوج امکانپذیر است.
- آدرس: گچساران، جاده بهبهان به دهدشت، منطقه خیرآباد علیا.
منطقه حفاظتشده کوه خامین | از شاخصترین جاهای دیدنی گچساران
منطقه حفاظتشده کوه خامین با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، یکی از محبوبترین جاهای دیدنی گچساران است که هر طبیعتدوستی را مجذوب خود میکند. این منطقه کوهستانی که در ۳۰ کیلومتری شمالشرق دوگنبدان واقع شده است، در سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت از جانوران بهعنوان منطقه حفاظتشده شناخته شد.
پوشش گیاهی غالب منطقه حفاظتشده کوه خامین، شامل بلوط، ارژن، انجیر وحشی، کیکم، گون و زالزالک میشود که منظرهای بدیع و تماشایی را خلق میکنند. بز، پازن، میش، کبک، جغد، خرگوش، شاهین، سمور وحشی، پلنگ، خوک وحشی و گرگ نیز از جمله جانورانی هستند که حیاتوحش این منطقه را تشکیل دادهاند.
- آدرس: در ۳۰ کیلومتری شمالشرق دوگنبدان.
جاذبههای گردشگری منطقه حفاظتشده کوه خامین چه هستند؟
در ادامه، به برخی از جاذبههای گردشگری این منطقه، بیشتر اشاره خواهیم کرد.
- جنگلهای بلوط و ارژن: این جنگلها که در ارتفاعات کوه خامین واقع شدهاند، منظرهای زیبا و دلانگیز را بهوجود آوردهاند. گشتوگذار در این جنگلها، تجربهای لذتبخش و فراموشنشدنی خواهد بود.
- کوههای خامین: این کوهها که بلندترین نقطه آن، قله کوه خامین با ارتفاع ۳۲۸۰ متر است، مکانی عالی برای کوهنوردی و صخرهنوردی بهشمار میروند.
- رودخانه بریم: این رودخانه از کوههای خامین سرچشمه میگیرد و یکی از پرآبترین رودخانههای استان کهگیلویه و بویراحمد است.
- روستاهای دیدنی: معروفترین روستاهای دیدنی این منطقه، مارین و دیل هستند که پیشتر به معرفی آنها پرداختیم.
- دشت چرام: این دشت در دامنه جنوبی کوه خامین واقع شده است و از سرسبزترین دشتهای استان کهگیلویه و بویراحمد بهشمار میرود. دشت چرام مکانی عالی برای چادرزدن، پیکنیک و لذتبردن از طبیعت است.
دو گور دوپا | راز دو ستون سنگی در دل زاگرس
در یکی از شهرستانهای گچساران و در میان انبوه کوههای سربهفلککشیده زاگرس، دو ستون سنگی قدیمی بهنام دو گور دوپا خودنمایی میکنند. این اثر تاریخی که از جالبترین جاهای دیدنی گچساران بهشمار میرود، از یادگارهای دوره ساسانی است و با معماری خاص و رمزورازهای خود، هر گردشگری را مجذوب میکند. دو گور دوپا از دو ستون سنگی یکپارچه از جنس سنگ آهک تراشیده شده است. این ستونها بهصورت عمودی روی زمین قرار گرفتهاند و در فاصلهای حدود ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر قرار دارند. ارتفاع ستون شرقی حدود ۲ متر و ارتفاع ستون غربی حدود ۱٫۹ متر است. سطح ستونها نیز صاف و ساده است و هیچگونه تزیینات خاصی روی آنها دیده نمیشود.
در مجموع، این جاذبه از خاصترین دیدنی های گچساران بهشمار میرود و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. شما با بازدید از این اثر تاریخی، فرصتی برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ و معماری دوره ساسانی را خواهید داشت. برای رسیدن به این جاذبه، باید از مسیری خاکی و ناهموار عبور کرد. توصیه میکنیم هنگام بازدید از دو گور دوپا، حتما لباس و کفش متناسب با شرایط آبوهوایی و مسیر دسترسی را بههمراه داشته باشید. با حفظ نظافت و عدم رهاسازی زباله در اطراف این اثر، به حفظ محیط زیست این منطقه زیبا کمک خواهید کرد.
- آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، ۷ کیلومتری شهرستان باشت، بخش بوستان و شیراز – گچساران.
پل بریم گچساران | یادگاری از دوران ساسانیان
یکی دیگر از جاهای دیدنی گچساران پل بریم است که به دوران ساسانیان (۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی) تعلق دارد و در فهرست آثار ملی ایران با شماره ۴۴۰۰ بهثبت رسیده است. این پل در شهرستان گچساران، در نزدیکی روستای انبارگاه و در مسیر ارتباطی خوزستان به فارس، روی رودخانه شیو قرار دارد. پل بریم از نوع پلهای طاقی با طاقهای کمانیشکل و بههمپیوسته است و در زمان ساخت خود، نقش مهمی در اتصال خوزستان به فارس ایفا میکرد؛ همچنین، بهعنوان راه عبورومرور کاروانها و مسافران مورد استفاده قرار میگرفت. البته این پل برای انتقال آب کشاورزی نیز کاربرد داشته است.
این جاذبه تماشایی با معماری منحصربهفرد خود در میان طبیعت بکر و سرسبز منطقه واقع شده است و چشماندازی زیبا را به بازدیدکنندگان ارائه میدهد. منطقه آنجا نیز منطقهای بکر و طبیعی با باغهای لیمو، نارنج و… است که محل اقامت برای استراحت گردشگران نیز دارد. در سالهای اخیر، اقداماتی برای مرمت و بازسازی پل بریم انجام شدهاند. این اقدامات شامل استحکامبخشی پایههای پل، مرمت طاقها و پاکسازی محوطه پل از نخالهها میشوند.
- آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان گچساران، نزدیکی روستای انبارگاه.
مسیر دسترسی به پل بریم گچساران چگونه است؟
اگر بخواهید با خودروی شخصی به این مکان بروید، بهتر است از مرکز شهر گچساران بهسمت جاده گناوه حرکت کنید. بعد از اینکه مسافتی حدود ۲۵ کیلومتر را طی کردید، به دوراهی باشت – گناوه میرسید. از این دوراهی نیز مسیر باشت را در پیش بگیرید. بعد از طیکردن مسافتی حدود ۱۰ کیلومتر، به پل بریم خواهید رسید. بهترین زمان برای بازدید از پل بریم، فصل بهار و پاییز است که هوا خنک و مطبوع میشود.
آرامگاه بیبی حکیمه خاتون | سفری به دل تاریخ و معنویت
آرامگاه بیبی حکیمه خاتون نهتنها از نظر مذهبی و معنوی، بلکه از نظر گردشگری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این آرامگاه که در ۸۱ کیلومتری جنوب گچساران و در روستای بیبی حکیمه قرار دارد، هر ساله زائران و گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. سفر به آرامگاه بیبی حکیمه خاتون، تجربهای منحصربهفرد و خاطرهانگیز خواهد بود. این آرامگاه مقدس، نهتنها مکانی برای زیارت و دعا و نیایش، بلکه مقصدی جذاب برای گردشگران نیز به شمار میرود و جزو پربازدیدترین جاهای دیدنی گچساران است. از جمله جاذبهها و امکانات گردشگری آرامگاه بیبی حکیمه خاتون، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- معماری: بنای اصلی آرامگاه بیبی حکیمه خاتون، بنایی سنگی و آجری با گنبدی مخروطیشکل و دو گلدسته است که قدمت آن به دوره صفویه برمیگردد. این بنا با تزیینات کاشیکاری و آینهکاری، از نظر معماری بسیار زیبا و چشمنواز به نظر میرسد.
- فضای روحانی: این جاذبه، فضایی بسیار آرام و معنوی دارد که میتواند به زائران و گردشگران، آرامشی دلنشین هدیه دهد.
- موقعیت: آرامگاه در میان تنگهای بزرگ و طولانی و در دامنه کوه قرار دارد. طبیعت بکر و کوهستانی این منطقه، زیبایی خاصی به آرامگاه بیبی حکیمه خاتون بخشیده است.
- امکانات رفاهی: در جوار آرامگاه، امکانات رفاهی مختلفی مانند زائرسرا، فروشگاه و رستوران، برای رفاه زائران و گردشگران در نظر گرفته شدهاند.
- آدرس: شهرستان گچساران، جاده بیبی حکیمه.
مسیر دسترسی به آرامگاه بیبی حکیمه خاتون چگونه است؟
برای دسترسی به این جاذبه با وسیله نقلیه شخصی، میتوانید از مرکز شهر گچساران بهسمت جاده گناوه برانید. بعد از اینکه مسافتی حدود ۸۰ کیلومتر را پیمودید، به روستای بیبی حکیمه خواهید رسید. آرامگاه در ضلع شرقی این روستا واقع شده است. اتوبوسهای گچساران نیز بهصورت روزانه از ترمینال مسافربری گچساران بهمقصد روستای بیبی حکیمه حرکت میکنند. این مکان گردشگری همهروزه از طلوع تا غروب آفتاب برای بازدید عموم باز است.
جاهای دیدنی گچساران | مقصدی برای سفری خاطرهانگیز
در این مطلب، به بررسی جاهای دیدنی گچساران پرداختیم. گشتوگذار در طبیعت بکر، بازدید از آثار تاریخی و فرهنگی، چشیدن طعم بینظیر غذاهای محلی و تجربه مهماننوازی مردم خونگرم این دیار، تنها بخشی از جذابیت های سفر به گچساران هستند. با رزرو هتل های گچساران در این شهر زیبا اقامت کنید و به گشت و گذار در جاهای دیدنی گچساران بپردازید.
شما به گچساران سفر کردهاید؟ خاصترین جاذبههایی که در گچساران دیدهاید کدامند؟ در قسمت نظرات، از تجربههای خود برای ما بنویسید.
سوالات متداول درباره جاهای دیدنی گچساران
بهترین زمان سفر به گچساران چه زمانی است؟
اواخر بهار و اوایل پاییز، بهترین زمانها برای سفر به این شهر هستند.
چگونه میتوان به گچساران سفر کرد؟
از طریق جاده یا هواپیما امکان سفر وجود دارد.
سوغات گچساران چیست؟
صنایعدستی، عسل، خرما و گیاهان دارویی از معروفترین سوغات گچساران هستند.
معروفترین جاهای دیدنی گچساران برای طبیعتگردی کدامند؟
منطقه حفاظتشده کوه خامین، روستای مارین، روستای دیل، آبشار گنج بنار و گنبد لیشتر.
معروفترین جاهای دیدنی گچساران از نظر تاریخی کداماند؟
دو گور دوپا، پل بریم و آرامگاه حکیمه خاتون.
با سلام. برادر پل بریم چه ربطی به گچساران داره آخه. اصلا جز استان ک.ب نیست. اون مربوط میشه به استان فارس و شهر نورآباد.
با سلام
کاربر گرامی، براساس نقشه تقسیمات کشوری و نیز منابع موثق این پل تاریخی در مسیر شیراز به گچساران بوده و به عنوان یکی از جاذبههای دیدنی کهگیلویه و بویر احمد محسوب میشود.
با سلام
ورودی و خروجی استان بوشهر به استان های کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بندر دیلم میباشد نه گناوه گچساران از جنوب به شهر دیلم(بوشهر) میباشد
جهت اصلاح موقعیت مکانی گفتم