در هر بخش از تاریخ کشورمان، نام‌ها و مکان‌های آشنایی وجود دارند که سرشار از خاطرات افتخارآفرین هستند. در این میان، استان فارس نیز به‌عنوان گوهر درخشان فرهنگ و تمدن ایران به حساب می‌آید. جاهای دیدنی فارس بی‌شمار هستند؛ این استان، میزبان آثار فرهنگی زیاد، مکان‌های تاریخی و طبیعت بکر است که هر کدام به‌نوبه‌خود، ثبت جهانی شده‌اند و دلیلی بر تمدن درخشان ایران هستند.

استان فارس در جنوب‌غربی ایران واقع شده و داستان‌های فراوانی از تاریخ غنی ایران را در دل خود دارد. در این مطلب از مجله گردشگری فلای‌تودی، قصد داریم تا به‌طور کامل راهنمایی باشیم برای معرفی جاهای دیدنی فارس و کمک کنیم تا بهترین برنامه‌ریزی را برای سفر به این استان بی‌نظیر داشته باشید.

جاذبه‌های مرودشت استان فارس | تماشای فرهنگ و تمدن کهن

هر گوشه‌و‌کناری از این استان جذاب، داستانی بی‌نظیر برای روایت دارد. به‌خصوص در مرودشت که سفر و تماشای جاهای دیدنی آن مانند ورق‌زدن یک کتاب تاریخی است. هر روزی که مشغول بازدید از دیدنی های فارس هستید، بیشتر از قبل به فرهنگ و تمدن کشورمان افتخار خواهید کرد. با جاذبه‌های مرودشت استان فارس آشنا شوید.

پاسارگاد | یادگاری از دوران پرشکوه هخامنشی

پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد قرار دارد. جالب است بدانید این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است. از پاسارگاد معمولا به‌عنوان مقبره‌ کوروش کبیر یاد می‌شود؛ اما با سفر به این جاذبه تاریخی، با جاذبه‌های دیگری مثل کاروانسرای مظفری، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، تل تخت، کاخ بارعام یا کاخ پذیرایی کوروش، محوطه مقدس پاسارگاد و… آشنا خواهید شد.

شاید بتوان زیباترین نقش پاسارگاد را سنگ‌نگاره انسان بال‌دار دانست. این سنگ‌نگاره با ۲٫۹ متر ارتفاع، تصویر مردی همراه با ردایی بلند و تاجی بر سر است که همراه با ۴ بال روی سنگ حک شده است. «من کوروشم شاه هخامنشی» جمله‌ای است که روی این سنگ‌نگاره جذاب نوشته شده است. با اطمینان می‌توان گفت پاسارگاد یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی فارس است.

پاسارگاد
  • آدرس: در مسیر اصفهان به شیراز، در فاصله ۲۱ کیلومتری از سعادت‌شهر، به یک جاده فرعی خواهید رسید که انتهای آن، پاسارگاد قرار دارد.
  • ساعت بازدید: بین ساعات ۸ تا ۱۷:۳۰ در زمستان و ۸ تا ۱۹ در تابستان.

تخت جمشید | میراث ماندگار جهانی

تخت‌جمشید به‌عنوان نماد تمدن ایران شناخته می‌شود و از مهم‌ترین دیدنی ‌های استان فارس است. از همان ابتدای ورود خود به این بنای تاریخی، می‌توانید بزرگی و شکوه سلطنت پادشاهان هخامنشی را تصور کنید. بناها، ستون‌ها، تالارها و نقش‌برجسته‌های دیواری که به‌خوبی و با جزئیات حک شده‌اند، تمدن پیشرفته و استعداد ایرانیان در سنگ‌نگاری را نشان می‌دهند.

کاخ آپادانا، یکی از اصلی‌ترین کاخ‌های تخت‌جمشید، محل برگزاری مراسم‌‌ مهمی مثل جشن نوروز بود و با دقت به حکاکی‌های روی ستون‌های این کاخ، متوجه ملیت‌های مختلف می‌شوید که هدایایی در دست دارند و منتظرند تا به دیدار شاه بروند. این کاخ بر پایه چندین ستون با ۲۰ متر ارتفاع بنا شده و سرستون‌هایی به‌شکل شیر غران افسانه‌ای و گاو دوسر دارد که ابهت کاخ را چندین برابر کرده‌‌اند. علاوه‌بر آپادانا، کاخ‌های دیگری هم مانند کاخ صد‌ستون، تالار شورا و… وجود دارند که هر کدام انعکاسی از قدرت تمدن ایرانی و به‌شدت حیرت‌آور است.

تخت جمشید از جاهای دیدنی فارس
  • آدرس: ۵۰ کیلومتری شیراز، در مجاورت مرودشت.
  • ساعت بازدید: در ۶ ماه اول سال از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۹:۳۰ و در ۶ ماه دوم سال، همه‌روزه از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۷:۳۰ عصر.

کاخ تچر | کاخ اختصاصی داریوش‌شاه

کاخ تچر قدیمی‌ترین و سالم‌ترین کاخ تخت‌جمشید محسوب می‌شود که از مهم‌ترین دیدنی های فارس است. این کاخ در گذشته، بیشتر کاربرد آیینی داشته و محل برگزاری جشن‌ها و مراسم بوده است. در این مکان سنگ‌نگاره‌های ارزشمندی مانند کتیبه سه‌زبانی خشایارشا، کتیبه اردشیر سوم، نقش شهریار و شیر و نقش‌برجسته‌های بسیاری از سربازان آن زمان، موجود و قابل بازدید خواهد بود. بقایای‌ این بنای باشکوه، خود نشانه‌ای بر قدرت و عظمت تمدن ساسانی است.

کاخ تچر از جاهای دیدنی فارس
  • آدرس: استان فارس، شهرستان مرودشت، شهرک مهدیه، انتهای خیابان تخت‌‌جمشید.
  • ساعت بازدید: هر روز از ۸ صبح تا ۱۷ عصر.

آرامگاه داریوش | شاهی که خورشید در اقلیمش غروب نمی‌کرد

آرامگاه داریوش یکم در دل کوهی سنگی قرار دارد. بلندی این مقبره از سطح زمین، ۲۶ متر است. در اطراف آرامگاه، کتیبه‌ها و نقوش برجسته از داریوش بزرگ وجود دارند که مردم ملت‌های مختلف او را حمل می‌کنند و علامت اهورامزدا نیز در بالای سر داریوش دیده می‌شود. این آرامگاه به‌دلیل معماری باشکوه، ظرافت زیاد هنری و اهمیت تاریخی آن، به‌عنوان یکی از گنجینه‌های تاریخی ایران و جهان شناسایی شده و جزو دیدنی‌های استان فارس قرار دارد.

آرامگاه داریوش
  • آدرس: استان فارس، مرودشت، مجموعه نقش رستم.
  • ساعت بازدید: در ۶ ماه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۸:۳۰ عصر و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۷:۳۰ عصر.

نقش رستم | گنیجنه‌ای از تاریخ ایران

نقش رستم محوطه‌ای تاریخی با تخته‌سنگ‌های بسیار بزرگ به حساب می‌آید که نقش‌برجسته‌ها، کتیبه‌ها و بناهای بسیار مهمی را در خود جای داده است. این جاذبه همچنین آرامگاه‌ داریوش بزرگ، خشایار‌شاه، اردشیر یکم و داریوش دوم است و مکان مهمی برای آشنایی با تمدن ایران محسوب می‌شود. در همان ابتدای ورود به نقش رستم، سنگ‌نگاره‎های عظیم‌الجثه‌ای را خواهید دید که یادبودی از تاج‎گذاری یا جنگ‌های مختلف شاهان در دوره‌های ساسانی و هخامنشی هستند.

حکاکی اهورامزدا و اردشیر بابکان، یکی از زیباترین‌ها و سالم‌ترین نقش‌هایی است که در این مکان قرار دارد. اهورا‌مزدا سوار بر اسب مقابل اردشیرشاه قرار دارد و در زیر پای اسب اهورا‌مزدا، می‌توانید پیکر مردی زشت‌رو را ببینید. این پیکر در واقع همان نماد اهریمن است که لگد‌مال شده و این حکاکی را می‌توان یادبودی از مراسم تاج‌گذاری اردشیر بابکان دانست. نگاره پیروزی شاپور بر امپراتوران روم، نگاره بهرام دوم و درباریان، سنگ‌نگاره پیروزی بهرام دوم، نگاره آناهیتا و نرسی و… تنها بخشی از حکاکی‌های باقی‌مانده در نقش رستم هستند.

نقش رستم
  • آدرس: استان فارس، روستای زنگی‌آباد در شمال شهر مرودشت.
  • ساعت بازدید: در ۶ ماه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۸:۳۰ و در نیمه دوم سال هم از ۷ تا ۱۷:۳۰ عصر.

نقش رجب | باشکوه‎ترین سنگ‌نگاره ایران

هنگام صحبت از جاهای دیدنی فارس، نقش رجب را نمی‌توان فراموش کرد. این جاذبه، مجموعه‌ای از کتیبه‌ها و نقوش برجسته است که به دوره ساسانیان تعلق داشته و نزدیک به تخت‌جمشید قرار دارند. نقش رجب شامل ۴ نقش برجسته است. تاج‌گذاری اردشیر بابکان، تاج‌گذاری شاپور اول، نقش شاپور اول با همراهانش و نقش‌برجسته کرتیر، روحانی عالی‌مقام دوره ساسانی، در نقش رجب حک شده‌اند و تماشای جزئیات و عظمت آن‌ها، برای گردشگران علاقه‌مند به تاریخ بسیار جذاب خواهد بود.

نقش رجب از جاهای دیدنی فارس
  • آدرس: استان فارس، شهر مرودشت، ۳ کیلومتری تخت‌جمشید، جاده مرودشت- سارویی
  • ساعت بازدید: از ۸ صبح الی ۱۷ عصر.

تنگ بستانک مرودشت | بهشتی گمشده

تنگ بستانک مشهور به بهشت گمشده، نام منطقه‌ای بسیار سرسبز در استان فارس است. این تنگه با دره‌های عمیق و صخره‌های بلندی که از دو طرف، آن را احاطه کرده‌اند، چشم‌اندازی خیره‌کننده ایجاد می‌کند. داشتن نهر آبی روان، وجود انواع گونه‌های گیاهی و همچنین پوشش جنگل‌های انبوه بلوط، بادام کوهی و گون‌های بومی، به زیبایی تنگ بستانک افزوده و آن را به مکانی ایده‌آل برای طبیعت‌گردان و یکی از بهترین جاهای دیدنی فارس تبدیل کرده است.

در این منطقه، درختان بلند دره، سایه‌های گسترده‌ای روی زمین ایجاد کرده‌اند و قسمت‌هایی از جنگل، کاملا تاریک است. همین موضوع آب‌وهوای منطقه را از بخش‌های اطراف، مطبوع‌تر و خنک‌تر کرده‌ است. تنگ بستانک با توجه به قرار‌گرفتن در نزدیکی جاذبه‌های تاریخی مهمی مانند نقش رستم و پاسارگاد، در برنامه گردشگری بسیاری از افرادی که به استان فارس سفر می‌کنند، جای دارد.

بهشت گمشده فارس
  • آدرس: استان فارس، ۱۲۰ کیلومتری شمال‌غربی شیراز، شهرستان مرودشت، بخش کامفیروز، مسیر جنگلی محوطه حفاظت‌شده تنگ بستانک.

معرفی جاهای دیدنی شیراز استان فارس | نگین گردشگری ایران

بسیاری از جاهای دیدنی فارس در شهر زیبای شیراز قرار دارند. این شهر از نظر جاذبه‌های باستانی و تاریخی، بسیار غنی و میزبان مرقد انسان‌های بزرگ زیادی است. در ادامه مطلب، جذاب‌ترین نقاطی تاریخی و طبیعی شیراز را معرفی کرده‌ایم.

ارگ کریم‌ خان | قلب ماندگار شیراز

ارگ کریم‌خان پس از انتخاب شیراز به‌عنوان پایتخت، به‌دستور کریم‌خان زند در سال ۱۱۸۰ هجری قمری ساخته شد. این بنای تاریخی که از مهم‌ترین جاهای دیدنی فارس است، در اوج سادگی، زیبایی و شکوه خود را دارد. نمای بیرونی ارگ بسیار زیبا و پرابهت ساخته شده است. این بنای تاریخی دیواره‌هایی با ارتفاع ۱۲ متر و برج‌هایی با ارتفاع ۱۴ متر دارد که عظمت آن‌ را چندین برابر کرده‌اند و نمایی خشتی و آجری‌ دارند.

با ورود به ارگ کریم‌خان، یک تابلوی کاشی‌کاری از دوره قاجار خواهید دید که صحنه نبرد رستم و دیو سفید را به تصویر کشیده است. پس از ورود به محوطه، حیاطی بزرگ و پر از درختان پرتقال دیده می‌شود؛ همراه با حوضی پر‌آب که جذابیت و طراوت فضا را دوچندان می‌کند. در تالارهای این ارگ نیز پنجره‌های چوبی با شیشه‌های رنگی بزرگ قرار دارند و اتاق‌ها با نقاشی‌های بزرگ و رنگی تزیین شده‌اند. در بخش شمال‌غربی ارگ، موزه فلسفه قرار دارد که در آن تصاویر، کتاب‌ها، نقاشی‌ها و اسناد مربوط به فلسفه و فلاسفه ایران نمایش داده می‌شود. بی‌شک می‌توان گفت این جاذبه نیز یکی دیگر از جذاب‌ترین جاهای دیدنی فارس است.

ارگ کریم خان
  • آدرس: مرکز شهر شیراز، در میدان شهرداری.
  • ساعت بازدید: در نیمه اول سال از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۹ شب و در نیمه دوم از ۷:۳۰ صبح تا ۸:۳۰ شب.

حمام وکیل | انعکاسی از هنر و ذوق ایرانی

حمام وکیل نیز از دیگر برجسته‌ترین دیدنی ‌های فارس است که معماری و نقش‌ونگارهای داخل این بنا را در کمتر جایی خواهید دید. داستان‌های فارسی، طرح‌های اسلیمی و روایات دینی و مذهبی به بهترین شکل روی دیوارها، ستون‌ها و سقف حمام وکیل شیراز به‌ تصویر کشیده شده و فضایی چشم‌نواز ایجاد کرده‌اند. ویژگی مهم حمام وکیل، نحوه توزیع هوشمندانه آب و هوا در سرتاسر فضای حمام است که به‌نحوی طراحی شده تا دمای مطلوب را در فصول مختلف حفظ کند.

فضاهای مختلف حمام شامل بینه‌ست (رختکن)، گرمخانه (محل استحمام) و خزینه (استخر آب گرم) است که هر یک با زیبایی‌های منحصر‌به‌فرد خود، برای بازدیدکنندگان جذاب هستند. در تمامی قسمت‌های حمام وکیل، مجسمه‌های مومی را می‌بینید، همراه با پوشش دوران زندیه که با کمک آن‌ها، با نحوه پوشش و آداب‌و‌رسوم مردم در دوران زندیه بیشتر آشنا خواهید شد.

حمام وکیل
  • آدرس: خیابان طالقانی شیراز، غرب مسجد و بازار وکیل.
  • ساعت بازدید: در نیمه اول سال از ساعت ۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ و در نیمه دوم از ۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ عصر.

بازار وکیل | قلب اقتصادی شهر

بازار وکیل بدون شک یکی از شاخص‌ترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است و در کنار دیگر بناهای دوران زندیه مثل حمام وکیل و مسجد وکیل قرار دارد. این بازار که در زمان حکومت کریم‌خان زند در اواسط قرن ۱۸ میلادی ساخته شد، نمونه‌ای برجسته از معماری آن زمان و از نقاط عطف شهرسازی دوره زندیه به شمار می‌رود. بازار وکیل بیش از هر چیز، به‌دلیل ساختار منظم و هنر معماری‌اش معروف است؛ به‌طوری که راسته‌ها و سراهای متعدد با سقف‌های قوسی و طاق‌های بلند، همگی با کاربرد آجر و گچ و تزیینات مختلف، جلوه‌ای خاص به بازار بخشیده‌اند.

سبک معماری به‌کار‌رفته در بازار وکیل نیز به‌گونه‌ای است که در تابستان، محیطی خنک و در زمستان، محیطی گرم فراهم می‌کند و این خود نمایانگر نگاه عمیق معماران آن زمان در مواجهه با شرایط آب‌و‌هوایی منطقه است. این بازار که از جذاب‌ترین دیدنی های فارس به حساب می‌آید، نه‌تنها مکانی برای خرید، بلکه به‌نوعی موزه‌ای زنده است که عمیق‌ترین جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی شیراز و ایران را در خود جای داده است.

بازار وکیل شیراز
  • آدرس: بازار وکیل دارای ۵ در ورودی از خیابان‌های زند، لطفعلی‌خان زند و طالقانی است. ورودی اصلی بازار در خیابان زند و قسمت شرقی در میدان شهرداری قرار دارد.
  • ساعت بازدید: از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۲۰:۳۰ شب.

حافظیه | نماد شیراز

شکی نیست که یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی فارس، حافظیه است که حتی اگر به آنجا نرفته باشید، قطعا بارها و بارها نام آن را شنیده‌اید! حافظیه آرامگاه شاعر محبوب ایرانی، حافظ است. بعد از عبور از گیت ورودی، وارد حیاط جنوبی خواهید شد. در اطراف این حیاط سرسبز، باغچه‌های بسیار زیبا و درختان نارنج قرار گرفته‌اند که لذت قدم‌زدن در حافظیه را چند برابر می‌کنند.

آرامگاه حافظ با ۵ پله، به‌اندازه یک متر از سطح زمین ارتفاع پیدا کرده است و اطراف آن را ستون‌های بسیار خوش‌تراش و زیبایی احاطه کرده‌اند. هنگامی که به گنبد مزار حافظ نگاه کنید، نقش‌ونگارهای فیروزه‌ای را خواهید دید که بسیار زیبا و چشم‌نواز هستند. در این مکان، گرفتن فال حافظ را فراموش نکنید!

آرامگاه حافظ شیراز
  • آدرس: استان فارس، شیراز، حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، رو‌به‌روی ورزشگاه حافظیه.
  • ساعت بازدید: در زمستان بین ساعات ۸ تا ۱۷:۳۰ و در تابستان از ساعت ۸ تا ۱۹ عصر.

سعدیه | بهشت دوستداران شعر و ادب

اگر قصد بازدید از جاهای دیدنی استان فارس را دارید، بازدید از آرامگاه سعدی که داخل باغی بزرگ و سرسبز قرار دارد نیز خالی از لطف نیست. پس از ورود، در انتهای باغ، آرامگاه باشکوه سعدی کاملا مشخص است. برای آنکه به آرامگاه برسید، باید مسافتی را زیر سایه کاج‌ها طی کنید تا جزئیات کاشی‌های رنگی و لاجوردی مقبره برای‌تان آشکار شود. در راه رسیدن به مقبره، باغچه‌هایی باریک، بلند و گل‌کاری‌شده قرار گرفته‌اند که در نهایت به یک حوض باریک منتهی می‌شوند.

آرامگاه سعدی در بالای پلکان‌های بعد از حوض خودنمایی می‌کند. یک حوض دیگر در مقابل ایوان آرامگاه و یک حوض هم در مقابل رواق آن قرار دارد. در سمت چپ آرامگاه، درست در مقابل رواق، زیرزمینی قرار دارد که با دو ردیف پلکان به حوض ماهی (حوض سکه) می‌رسد. در کنار ورودی این زیرزمین، دو بنای آجری دیده می‌شوند که یکی از آن‌ها، دفتر مجموعه سعدیه و دیگری کتابخانه‌ای عمومی است.

سعدیه
  • آدرس: شمال‌شرق شیراز، انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا.
  • ساعت بازدید: از ۸ صبح تا ۱۹:۳۰٫

باغ ارم | بهشتی داخل شهر

باغ ارم در شیراز، یکی از زیباترین باغ‌های ایرانی است که با معماری سنتی و چشم‌اندازهای بی‌نظیر خود، هر ساله گردشگران زیادی را جذب می‌کند. این باغ در واقع یکی از باغ‌های به‌جای‌مانده از دوران امپراتوری صفویان و سرشار از درختان قدیمی و آراسته با گل‌ها و گیاهان رنگارنگ، مانند گل‌های رز، بنفشه و سرو است.

معماری باغ ارم شامل عمارتی مرکزی است که با ایوان‌ها و ستون‌های کلاسیک و نقاشی‌های دیواری، نمونه‌ای از زیبایی‌های معماری سنتی ایران را به نمایش می‌گذارد. این باغ اکنون به‌عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و یکی از زیباترین نمونه‌های باغ ایرانی به شمار می‌رود. برای هر کسی که به شیراز سفر می‌کند، توصیه می‌کنیم تا حتما از این جاذبه که از مهم‌ترین دیدنی‌ های استان فارس محسوب می‌شود، بازدید کند.

باغ ارم
  • آدرس: شیراز، خیابان ارم، میدان ارم، نزدیک به مجموعه‌ دانشگاه شیراز.
  • ساعت بازدید: در ۲ ماه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۰، در ۴ ماه بعدی از ساعت ۸ تا ۱۳ و از ۵ تا ۲۰:۳۰٫ در نیمه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۳ و از ۱۴:۳۰ تا ۱۷ عصر.

مساجد و مکان‌های مذهبی معروف استان فارس | جاذبه‌هایی مقدس و باستانی

وقتی حرف از جاهای دیدنی فارس باشد، قطعا پس‌ از اماکن تاریخی، به یاد مساجد بی‌نظیر این استان خواهیم افتاد. این مساجد نه‌تنها به‌عنوان مکان‌هایی برای عبادت، بلکه به‌عنوان جلوه‌ مهمی از هنر و تاریخ ایرانی محسوب می‌شوند و نمایانگر دوره‌های تاریخی مختلف هستند. در ادامه، به معرفی چند مورد مهم از این جاذبه‌ها می‌پردازیم.

مسجد وکیل | جلوه‌ای بی‌نظیر از معماری ایرانی

مسجد وکیل که به مسجد سلطانی نیز شهرت دارد، از شاهکارهای معماری دوران زندیه و یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی فارس است. ساخت مسجد وکیل به سال‌های ۱۱۷۲ تا ۱۱۷۶ هجری قمری بازمی‌گردد. یکی از جنبه‌های برجسته مسجد وکیل را می‌توان کاشی‌کاری‌های آن دانست که با نقوش اسلامی و خطاطی‌های زیبا همراه است.

این کاشی‌کاری‌ها نه‌تنها در نمازخانه‌ها دیده می‌شوند، بلکه در شبستان‌ها، گنبدها و مناره‌ها نیز به چشم می‌خورند. کتیبه‌هایی به خط ثلث و نسخ که آیاتی از قرآن کریم را به نمایش می‌گذارند، فضای معنوی و دلنشینی را در این مسجد ایجاد کرده‌اند. مسجد وکیل دارای دو مناره کوتاه‌تر از معمول است که قابلیت لرزش دارند و به «منارجنبان» معروف هستند.

مسجد وکیل شیراز
  • آدرس: جنب حمام و بازار وکیل.
  • ساعت بازدید: از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۰ شب.

مسجد نصیرالملک | عبادتگاه صورتی ایران

مسجد نصیرالملک که به «مسجد صورتی» نیز شهرت دارد، یکی از شاهکارهای معماری ایرانی و از مهم‌ترین جاهای دیدنی استان فارس است. از شگفت‌انگیزترین ویژگی‌های مسجد نصیرالملک، می‌توان به کاشی‌های رنگارنگ و شیشه‌های مرصع اشاره کرد که باعث ایجاد بازتاب‌های رنگین و خیره‌کننده در داخل مسجد می‌شوند؛ به‌خصوص در ساعات اولیه صبح که نور خورشید به داخل شبستان‌های غربی و شرقی می‌تابد و منظره‌ای معنوی و جادویی را خلق می‌کند.

پنجره‌های رنگی و شبستان با شیشه‌های معرق، موجب می‌شوند که نور در کل فضای داخلی پراکنده شود و فضایی تماشایی از نور و رنگ به وجود آید! پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این جاذبه دیدنی را نیز حتما در برنامه‌های خود قرار دهید.

مسجد وکیل
  • آدرس: شیراز، محله گود عربان.
  • ساعت بازدید: از شنبه تا جمعه از ساعت ۷:۰۰  تا ۱۷:۰۰ عصر.

حرم شاهچراغ | نگین معنوی استان فارس

حرم حضرت شاهچراغ یا همان مرقد احمد بن موسی (ع)، برادر امام رضا (ع) را می‌توان یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌های شیعیان در استان فارس و از جلوه‌های خیره‌کننده هنر و معماری اسلامی-ایرانی دانست. صحن‌های وسیع و متعدد با کف‌سازی‌های مرمرین این حرم، جلوه چشم‌نوازی دارد.

در میانه این صحن‌ها، گنبد آبی‌رنگ و درخشانی قرار دارد که با تلالو نور و کاشی‌های معرق و آیینه‌کاری‌های خیره‌کننده، چشم‌اندازی سحرانگیز برای حرم به وجود آورده است. آینه‌کاری و کاشی‎‎کاری فضای داخلی شاهچراغ نیز بسیار شکیل و زیباست و نور را به‌شکلی باشکوه داخل حرم منعکس می‌کند. موزه، کتابخانه و آرامگاه سایر مشاهیر نیز در حرم شاهچراغ قرار دارد.

حرم شاهچراغ شیراز
  • آدرس: استان فارس، شهر شیراز، خیابان لطفعلی‌خان زند، خیابان احمدی.
  • ساعت بازدید: به‌صورت شبانه‌روزی و در هر ساعتی قابل بازدید است.

روستای قلات | بکر و دل‌انگیز

روستای قلات در کنار چشمه‌ای زیبا و بین‌ انبوهی از درختان بسیار بلند و باغ‌های سرسبز واقع شده است. این روستا از بکرترین جاهای دیدنی فارس است و چشم‌اندازی فوق‌العاده از کوه و دشت‌های همیشه‌سبز دارد. روستای قلات همچنین دارای مسیرهای پیاده‌روی و کوه‌نوردی است و طبیعت‌گردان می‌توانند در مسیرهایی که از دل کوچه‌های سنگ‌فرش و باغ‌های سرسبز می‌گذرد، قدم بزنند و از آثار تاریخی نظیر خانه‌های قدیمی، آسیاب‌های‌ بادی و کلیسای قدیمی روستا دیدن کنند.

قلات
  • آدرس: ۳۶ کیلومتری شمال‌غرب شهر شیراز.

معرفی جاهای دیدنی فیروزآباد استان فارس | میزبان جاذبه‌های فراموش‌نشدنی

فیروزآباد در در ۹۵ کیلومتری شهر شیراز واقع شده و جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی فراوانی دارد. این شهر به‌دلیل داشتن اقلیمی خنک و معتدل، حتی در روزهای گرم تابستان هم خنک است و می‌تواند مقصدی مناسب برای بازدید باشد. در ادامه مطلب، برخی از مهم‌ترین جاهای دیدنی فیروزآباد را معرفی خواهیم کرد.

شهر باستانی گور | گواه تمدنی پیشرفته

شهر باستانی گور، یکی از میراث‌ ارزشمند دوران ساسانیان به شمار می‌رود. این شهر به‌صورت دایره‌ای طراحی شده بود که نمونه‌ای برجسته از شهرسازی و معماری آن دوران است؛ همچنین با داشتن تاسیساتی مانند کانال‌های آب، دیوار دفاعی و برج‌ها، نشانی از پیشرفت فنی و مهندسی در آن زمان به حساب می‌آید. بازدید از این منطقه که از بهترین جاهای دیدنی فارس است، می‌تواند تصویری ناب از تاریخ ایران را به گردشگران نشان دهد و آن‌ها را با جلوه‌هایی از تمدنی پیشرفته که قرن‌ها پیش بر این سرزمین حکم‌فرما بوده، آشنا کند.

شهر باستانی گور
  • آدرس: استان فارس، ۵ کیلومتری غرب شهر فیروزآباد.

کاخ اردشیر بابکان | جلوه‌گر هنر ساسانیان

کاخ اردشیر بابکان که به آن آتشکده فیروزآباد هم گفته می‎شود، از دیگر جاهای دیدنی استان فارس محسوب می‌شود که با وجود گذشت بیش‌ از ۱۰۰۰ سال از ساخت آن، همچنان ظرافت و هنر معماری آن مشخص است. جالب است بگوییم که این کاخ، اولین بنای دوره ساسانی است که در آن گنبد ساخته شده است. تالارها، حیاط، ایوان‌ها و ستون‌های چهارگوش این بنا تخریب نشده‌اند و معماری داخلی و برخی از گچ‌بری‌های باقی‌مانده نیز قابل بازدید هستند. همچنین مراسم تاج‌گذاری اردشیر ساسانی در دیوار بیرونی کاخ مشخص است.

کاخ اردشیر بابکان
  • آدرس: ۳ کیلومتری شمال شهرستان فیروزآباد.
  • ساعت بازدید: از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ بعدازظهر.

نقش برجسته پیروزی اردشیر | افتخاری ماندگار در دل سنگ

در این نقش‌برجسته، صحنه‌ای از نبرد اردشیر بابکان با اردوان پنجم حک شده؛ به‌شکلی که از یک طرف اردشیر با نیزه بلند، آخرین پادشاه اشکانی را شکست داده است. جالب است بدانید این نقش با ۱۸ متر طول و تقریبا ۴ متر ارتفاع، به‌عنوان بزرگ‌ترین نقش‌برجسته‌ ایران به حساب می‌آید. این اثر با به‌تصویر‌کشیدن جزئیاتی فراوان مانند سلاح‌های جنگی، مدل مو و ریش، تزیینات اسب و لباس‌ها، نشان‌دهنده ذوق و هنر ایرانیان است. در مجموع، توصیه می‌کنیم از این بنا که از جذاب‌ترین جاهای دیدنی فارس محسوب می‌شود، حتما دیدن کنید.

  • آدرس: شیراز، ۳ کیلومتری فیروزآباد، جاده فیروزآباد به شیراز، بالای صخره‌ای پیرامون رودخانه تنگاب، نقش‌برجسته پیروزی.

قلعه دختر | نگهبانی استوار

عظمت قلعه دختر بی‌شک شما را متحیر خواهد کرد. این بنا در زمان اردوان پنجم ساخته شد و از سرگرم‌کننده‌ترین دیدنی های فارس است. قلعه دختر بر فراز کوهی دیدنی قرار گرفته و چشم‌انداز اطراف آن نیز زیبا و جذاب است. این جاذبه در حقیقت دژی دست‌نیافتنی برای محافظت از شهر بوده که به‌علت صعب‌العبور‌بودن راه دژ، به آن قلعه دختر می‌گویند!

قلعه دختر شیراز
  • آدرس: استان فارس، بعد از فرودگاه شیراز، کیلومتر ۹۹ جاده شیراز-فیروزآباد.
  • ساعت بازدید: از ۷ صبح تا ۱۹ عصر.

تنگ براق | جاده‌ای به‌سوی بهشت

تنگ براق بدون شک یکی از مناطق خیره‌کننده و طبیعی ایران است که برای کوه‌نوردان و علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی، جذابیت‌های فراوانی دارد. چندین چشمه و آبشار، غار، حوضچه و حتی یک کتیبه باستانی و مربوط به شاپور یکم در تنگ براق قابل مشاهده و بازدید هستند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام برنامه‌ریزی برای بازدید از جاهای دیدنی فارس، حتما بازدید از این جاذبه را نیز در برنامه‌ خود قرار دهید.

تنگ براق از جاهای دیدنی فارس
  • آدرس: استان فارس، شهرستان اقلید، بخش سده، تنگ براق.

معرفی جاهای دیدنی کازرون استان فارس | معبد زیبایی‌های بی‌پایان

کازرون، شهری با قدمت چند‌هزار‌ساله، گذرگاه تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلف بوده است؛ به همین دلیل، توصیه می‌کنیم هنگام بازدید از دیدنی های فارس، این شهر را از قلم نیندازید. کازرون از طبیعتی بکر و چشم‌گیر نیز برخوردار است. در ادامه، برخی از معروف‌ترین جاهای دیدنی کازرون را معرفی کرده‌ایم.

غار شاپور | میزبان اثری کم‌نظیر

غار بی‌نظیر شاپور به‌دلیل وجود مجسمه عظیم و باشکوه شاپور اول که داخل آن قرار دارد، شناخته‌ شده است. این مجسمه که از سنگ کوه تراشیده شده و ۷ متر ارتفاع دارد، شاه را به‌صورت ایستاده و با تاجی درخور شکوه امپراتوری ایران نشان می‌دهد. غار شاپور قدمتی ۱۷۰۰ ساله دارد و از شاخص‌ترین جاهای دیدنی فارس است. علاوه‌بر مجسمه شاپور، این غار چند کتیبه تاریخی و سنگ‌تراشی‌های دیگر نیز دارد. توجه داشته باشید برای بازدید از غار شاپور، نیاز به حداقل یک‌ ساعت پیاده‌روی و پیمایش تعداد زیادی پله دارید.

غار شاپور
  • آدرس: استان فارس، شهرستان کازرون، ۴ کیلومتری بیشاپور و قسمت انتهایی و ارتفاعات تنگه چوگان.
  • ساعت بازدید: در ۶ ماه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۸٫

تنگه چوگان | گنجینه‌ای باقی‌مانده از دوران ساسانی

تنگ چوگان، گنجینه‌ای بی‌نظیر از حجاری‌ها و آثار گوناگون دوره ساسانیان را در دل خود جای داده است. نقش‌‌برجسته‌های زیادی در این منطقه قرار دارند که اغلب نشان‌دهنده پیروزی شاهان ساسانی هستند. این نقش‌برجسته‌ها همراه با جزئیات زیاد و ابعاد بزرگ به تصویر کشیده شده‌اند و شما را حیرت‌زده خواهند کرد. تنگ چوگان، در واقع زمین بازی پادشاهان ساسانی بوده که در آن چوگان‌بازی می‌کردند؛ دلیل انتخاب این نام نیز همین است.

تنگ چوگان
  • آدرس: استان فارس، ۲۳ کیلومتری شهرستان کازرون، روبه‌روی شهر باستانی بیشاپور.

دشت برم | آرامشی تکرارنشدنی

دشت برم، منطقه‌ای زیبا و حاصلخیز با مناظر طبیعی خیره‌کننده و محیطی آرامش‌بخش است که به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری محبوب در میان طبیعت‌گردان شناخته می‌شود. این دشت که بدون شک از بهترین جاهای دیدنی فارس به حساب می‌آید، در بهار و اوایل تابستان به اوج زیبایی خود می‌رسد و با هوایی خنک و دلپذیر و طبیعتی آرام و به‌دور از شلوغی شهر، پذیرای مهمانان خود خواهد بود.

  • آدرس: استان فارس، کازرون، ۳۰ کیلومتری شرق کازرون در مسیر شیراز.

شهر باستانی بیشاپور | میراث شاپور بزرگ

شاپور اول بعد از پیروزی‌اش بر والرین، امپراطور روم، دستور ساخت این شهر را صادر کرد و شهر طبق معماری یونانی ساخته شد. بیش از ۳۰ نقش‌برجسته در شهر بیشاپور وجود دارند که پیروزی‌ها و تاج‌گذاری شاهان ساسانی را نشان می‌دهند. معبد آناهیتا، تالار شاپور و ایوان موزاییک جزو جاذبه‌های تاریخی داخل بیشاپور هستند. این شهر در دشتی سبز و نزدیک نرگس‌زارهای کازرون قرار دارد و هوای خنک نرگس‌زارها به بیشاپور می‌رسد.

شهر باستانی بیشاپور
  • آدرس: ۲۳ کیلومتری شمال‌غرب کازرون، کنار دره چوگان.

آتشکده گره | یادگاری از آئین اجدادی

آتشکده گُره (جره) در دشتی سبز و در ارتفاع بالایی از کوه‌های مجاور شهر کازرون در استان فارس، قرار گرفته است. این آتشکده یکی از آثار بر‌جا‌ی‌مانده از دوران امپراتوری ساسانی و نشان‌دهنده‌ عظمت و اهمیت مذهب زرتشت در آن دوران است. اگرچه این بنا تا حد زیادی آسیب دیده است، اما هنوز هم می‌شود ظرافت معماری این بنای هزارساله را به‌وضوح دید و آن را جزوی از دیدنی‌های استان فارس به حساب آورد.

  • آدرس: استان فارس، روستای جره.

جاذبه‌های دیدنی داراب استان فارس | بهشت دوست‌داران طبیعت و تاریخ

داراب شهری قدمت‌دار در استان فارس به حساب می‌آید که در فاصله‌ حدود ۲۵۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شیراز واقع شده است. جدا از جاذبه‌های تاریخی دیدنی، داراب جاذبه‌های طبیعی چشم‌نوازی هم دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها پرداخته‌ایم.

آبشار فدامی داراب | آبشاری کاملا استثنایی

این آبشار یکی از دیدنی‌ های استان فارس است و چیزی که آن را از بقیه آبشارها متفاوت می‌کند، تنوع چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم است که در ۲۰ متری آبشار با هم ترکیب می‌شوند. آب شیرین آبشار فدامی در تابستان بسیار خنک و گواراست و از منابع تامین‌کننده آب شرب شهر فدامی و روستاهای اطراف به شمار می‌رود. تقریبا در تمام روزهای سال، امکان بازدید از این آبشار را دارید؛ اما زیباترین شکل طبیعت این منطقه را می‌توانید در بهار مشاهده کنید.

آبشار فدامی داراب
  • آدرس: استان فارس، ۱۳۰ کیلومتری جنوب‌شرق داراب، جاده فدامی.

تنگه رغز | عروس تنگه‌های ایران

تنگ رغز را می‌توان یکی از جاهای دیدنی فارس با طبیعتی شگفت‌انگیز دانست. این تنگه به‌دلیل داشتن صخره‌های بلند و آبشارهای متعددی که از کوه‌های سر‌به‌فلک‌کشیده سرچشمه می‌گیرند، معروف است. پیمایش تنگه رغز چندین ساعت طول می‌کشد و در این بین از آبگیرها و آبشارهای متعددی عبور خواهید کرد. آب تنگه رغز بسیار شفاف است؛ به‌طوری که کف آب و ماهی‌ها کامل مشخص هستند. سفر به این تنگه به‌دلیل هیجان زیاد و حضور در طبیعت بکر، به شدت جذاب و فراموش‌نشدنی خواهد بود.

تنگ رغز
  • آدرس: استان فارس، شهرستان داراب، منطقه فسارود.

نقش شاپور | حکایت غرورآفرین یک پیروزی

نقش شاپور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین آثار هنری دوره ساسانی و از جاهای دیدنی فارس محسوب می‌شود. ۳ شخصیت اصلی در نقش شاپور دیده می‌شوند؛ شاپور اول در مرکز، والرین، امپراتور رومی که به زانو در آمده و دست خود را برای یاری‌خواستن به‌سوی شاپور دراز کرده و فیلیپ، دیگر امپراتور رومی که اسیر شده است. طول این نقش ۹ متر و عرض آن ۵ متر است. این اثر باستانی به‌سرعت پس از پیروزی شاپور، کنده‌کاری شد و موفقیت او را برای همیشه ماندگار کرد.

نقش شاپور
  • آدرس: استان فارس، ۴ کیلومتری داراب.
  • ساعت بازدید: ۱۰ صبح تا ۱۷ عصر.

آتشکده آذرخش | یادمانی از آئین باستانی ایران

آتشکده آذرخش، یکی دیگر از آثار تاریخی باقی‌مانده از دوران ساسانیان است. این آتشکده تماما از کوه تراشیده شده و به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین جاهای دیدنی استان فارس محسوب می‌شود. آتشکده آذرخش مکانی مقدس برای زرتشتیان بوده و دیوارها و ستون‌های سنگی آن، نمونه‌ای برای درک سبک معماری متداول در دوره ساسانی و نشان‌دهنده دقت و مهارت استادکاران و معماران آن دوره است.

آتشکده آذرخش
  • آدرس: استان فارس، شهر داراب، کیلومتر ۵ کمربندی داراب به حاجی‌آباد.

شهرهای باستانی دارابگرد | اولین شهر مدور جهان

این شهر متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی است و به‌عنوان اولین شهر مدور ایران و جهان شناخته می‌شود. در مرکز شهر، کوهی نمکی قرار دارد و دور آن را دیواری بلند و خندق‌هایی عریض و عمیق تشکیل داده‌اند که نشان‌دهنده  قدرت نظامی شهر در زمان خود هستند. بازدید از این شهر باستانی که از خاص‌ترین دیدنی های فارس است، برای علاقه‌مندان به تاریخ ایران بسیار جذاب خواهد بود.

دارابگرد
  • آدرس: استان فارس، ۶ کیلومتری جنوب شهرستان داراب، کنار جاده جدید داراب-شیراز.

تنگ چک چک | میراثی در دل سنگ‌های داراب

تنگ چک‌چک به‌عنوان تنها راه ارتباطی میان داراب و بندرعباس شناخته می‌شود. این منطقه شامل محوطه‌ای بزرگ و بناهای چهارطاقی است که در ۱۰۰ متری از یکدیگر واقع شده‌اند. یکی از چهارطاقی‌های گنبددار با نام قصر آینه یا قصر تنگ چک‌چک شهرت دارد. در ارتفاعات شمالی یک برج نگهبانی دیده می‌شود و در قسمت شرق، چشمه‌ای قرار دارد که آب از سقف آن به‌صورت قطره‌قطره می‌چکد و همین امر، دلیل نام‌گذاری این منطقه بوده است. اواسط پاییز تا اواسط بهار، بهترین زمان برای بازدید از تنگ چک‌چک است.

تنگ چک چک
  • آدرس: استان فارس، شهرستان داراب، روستای رستاق.

معرفی دیگر جاهای دیدنی فارس | میزبان جاذبه‌های بی‌شمار

جاهای دیدنی فارس به‌قدری زیاد هستند که ذکر همه آن‌ها، در یک مطلب امکان‌پذیر نیست. پیشینه‌ تاریخی فراوان و غرورآفرین و داشتن طبیعتی کم‌نظیر و بهشت‌مانند، این استان را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران تبدیل کرده است. در قسمت‌های پایانی مطلب، قصد داریم تا به گوشه‌ دیگری از دیدنی های فارس در نقاط مختلف این استان بپردازیم و بیشتر با جاذبه‌های فارس آشنا شویم.

بازار قیصریه | استوار از گذشته تا به امروز

بازار قیصریه چنان زیبا و باشکوه ساخته شده است که تبدیل به سرمشقی برای ساخت سایر بازارهای قدیمی ایران شد. جالب است بگوییم که از روی طرح این بازار، بازارچه بلند اصفهان و بازار وکیل شیراز در دوره زندیه ساخته شدند. در بازار قیصریه لار، می‌توانید انواع کالاهای سنتی مانند پارچه، فرش و صنایع‌دستی محلی، پوشاک، ادویه‌جات، خوراکی و دیگر کالاهای روزمره را تهیه کنید. همچنین به‌دلیل وجود حجره‌ها و کارگاه‌های صنایع‌دستی، می‌توانید فرایند ساخت صنایع‌دستی و هنری را از نزدیک ببینید و لذت ببرید.

بازار قیصریه
  • آدرس : استان فارس، شهرستان لار، خیابان طالقانی.
  • ساعت بازدید: همه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ ظهر و حدودا ۱۵ بعدازظهر تا ۲۲ شب.

مسجد و مدرسه خان | یادگاری پابرجا از دوران صفویه

مسجد و مدرسه خان جهرم یکی از بناهای قدیمی و تاریخی در شهر جهرم و از دیدنی‌های برجسته استان فارس است. این مجموعه نمونه‌ کاملی از معماری دوران صفویه به شمار می‌رود و یادآور دورانی است که در آن، معماری و فرهنگ ایرانی به اوج خود رسیده بود. این بنا شامل ۲۰ حجره مختلف است و امروزه نیز تعدادی از طلاب و مدرسین در این مکان مشغول تحصیل و تدریس‌ هستند.

مدرسه خان جهرم
  • آدرس: استان فارس، جهرم، خیابان عبرت.

آبشار مارگون | بهشت استان فارس

آبشار مارگون، یکی از بهترین جاهای دیدنی فارس و از خیره‌کننده‌ترین آبشارهای ایران به حساب می‌آید که در منطقه‌ای کوهستانی و سرسبز واقع شده است. محوطه اطراف آبشار با جنگل‌های بلوط و دشت‌های سرسبز پوشیده شده و به‌دلیل داشتن آب‌وهوای مطبوع و خنک در اکثر اوقات سال، شرایط مناسبی برای فرار از گرمای تابستان و همچنین لذت‌بردن از طبیعت در بهار و پاییز برای گردشگران فراهم می‌کند.

پس از پیاده‌روی به‌سمت آبشار، بوی نم خاک و صدای برخورد آب با زمین، خستگی‌تان را از بین خواهد برد. می‌توانید از طبیعت بکر کنار آبشار لذت ببرید و اگر هم به عکاسی علاقه دارید، باید بگوییم که در آبشار مارگون، موقعیت‌هایی بی‌نظیر برای ثبت تصاویری به‌یادماندنی پیدا خواهید کرد.

آبشار مارگون فارس
  • آدرس: جاده یاسوج-اقلید، شهر اردکان، کمهر، علی‌آباد کاکان، جاده مارگون.

آب انبار سلفی | بنایی استوار از دوران تیموری

این آب‌انبار، قدیمی‌ترین آب‌انبار شهر اوز بوده و قدمت ساختش به دوره تیموریان برمی‌گردد. پله‌های داخل آب‌انبار شما را به حوض کوچکی خواهند رساند که در گذشته از آن، آب باران را بر‌می‌داشتند. آب‌انبار اوز سده‌هاست که استوار پابرجاست و این را باید نشانه‌ای از هوشمندی و توانایی ایرانیان در ساخت آن دانست.

  • آدرس: استان فارس، شهرستان اوز، شهر اوز، محله محمودی.

دریاچه مهارلو | دریاچه صورتی ایران

تالاب یا دریاچه مهارلو با نام دریاچه صورتی هم شناخته می‌شود؛ چرا‌که در اثر رشد نوعی جلبک در آن، رنگ آب دریاچه به صورتی تغییر می‌کند و این امر باعث می‌شود که دریاچه زیر نور خورشید، جذاب‌تر به‌ نظر برسد. همین امر هم باعث می‌شود که این جاذبه، محلی فوق‌العاده‌ برای عکاسی باشد. شما می‌توانید در هر فصل و زمانی از این دریاچه کم‌نظیر که یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌ های فارس است، بازدید داشته باشید.

دریاچه مهارلو
  • آدرس: استان فارس، شهرستان سروستان، بخش کوهنجان و در ۱۸ تا ۲۰ کیلومتری جنوب شهر شیراز.

قلعه ایزدخواست | اولین بنای طبقاتی دنیا

قلعه ایزدخواست که روی صخره‌ای رسوبی بنا شده است، قدمتی دو‌هزار‌ساله دارد و دومین قلعه خشتی دنیا محسوب می‌شود. این بنا را نیز می‌توان جزو مطرح‌ترین جاهای دیدنی فارس دانست که در ۵ طبقه ساخته شده و هنر و مهارت معماران عصر ساسانی را به‌خوبی نشان می‌دهد. طراحی این قلعه باعث می‌شد تا دسترسی دشمنان به آن بسیار دشوار باشد و هم‌زمان دید کافی از اطراف را به ساکنین می‌داد تا از نزدیک‌شدن هرگونه خطر آگاه شوند. جالب است بگوییم به‎علت ساخته‌شدن مکان‌های مختلف به‌صورت طبقاتی در این قلعه، از آن به‌عنوان نخستین بنای طبقاتی دنیا یاد می‌کنند.

قلعه ایزدخواست از جاهای دیدنی فارس
  • آدرس: استان فارس، بخش مرکزی شهرستان آباده، جنوب‌شرقی شهر ایزدخواست.

غار سنگ‌تراشان | بزرگ‌ترین غار مصنوعی جهان

غار سنگ‌تراشان جهرم، یکی از بزرگ‎ترین غارهای مصنوعی جهان و از جالب‌ترین جاهای دیدنی فارس است. سنگ‌ها و تشکیلات داخلی این غار، باعث ایجاد صحنه‌هایی بسیار زیبا و خاص شده و داخل غار نیز با نورپردازی‌های مختلف، زیباتر شده است. ۱۰۰ ستون در غار وجود دارند و خنکی نسبی محیط داخل آن در تابستان و گرم‌بودنش در زمستان، پدیده‌ جذابی است. خوب است بدانید بازدید از غارسنگ‌تراشان رایگان است و در بیرون غار در ابعاد بزرگ، چندین سنگ به‌شکل صورت انسان طراحی و تراشیده شده‌اند.

غار سنگ تراشان
  • آدرس: جنوب شهر جهرم، بلوار مادر
  • ساعت بازدید: همه‌روزه به‌جز پنج‌شنبه‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب.

کاخ ساسانی | بنایی به قدمت تاریخ

کاخ ساسانی که از قدیمی‌ترین جاهای دیدنی فارس به حساب می‌آید، از ۲ گنبد و ایوان‌هایی مجزا تشکیل شده است. این کاخ در زمان ساسانیان ساخته شده و در دوران اسلامی هم مورد توجه قرار گرفته است. عده‌ای معتقد هستند که این بنا یک آتشکده بوده و عده‌ای دیگر احتمال می‌دهند که به‌عنوان استراحتگاهی سلطنتی برای شاه جهت لحظات بعد از شکار او در نظر گرفته شده بود.

کاخ ساسانی سروستان
  • آدرس: ۱۴ کیلومتری شهرستان سروستان و در مسیر شیراز به فسا.

تنگ تیزاب | گوشه‌ای از بهشت

کسانی که به طبیعت علاقه زیادی دارند، از تنگ تیزاب به‌عنوان تکه‌ای از بهشت یاد می‌کنند. رودخانه تنگ تیزاب آبشارهای کوچک و بزرگی را به وجود آورده و به طبیعت بکر اطراف خود جان تازه‌ای بخشیده است. در تنگ تیزاب می‌توانید مسیر حرکت رودخانه را در پیش بگیرید و چشم به زیبایی‌های طبیعت بسپارید. فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، کوه‌پیمایی، سنگ‌نوردی و گاهی اوقات قایق‌رانی نیز در این مکان قابل انجام هستند.

  • آدرس: ۲۸ کیلومتری غرب شهر اردکان فارس، جاده اردکان-یاسوج.

قلعه اژدها پیکر| دیدنی اما ناشناخته

قلعه اژدها‌پیکر که از مرموزترین جاهای دیدنی فارس محسوب می‌شود، در واقع دژی با‌شکوه و ساخته‌شده در زمان ساسانیان است که بر فراز تپه‌ای در شمال شهر لار استان فارس، خودنمایی می‌کند. متاسفانه درباره پیشینه قلعه اژدهاپیکر، اطلاعات مشخصی در دست نیست؛ اما داستان‌ها و روایات گوناگونی پیرامون آن وجود دارند. نمای کلی این جاذبه، ظاهری شبیه به اژدها داشته و علت نام‌گذاری آن هم همین است.

قلعه اژدها پیکر
  • آدرس: استان فارس، شهرستان لار، خیابان مدرس جنوبی، خیابان دم گاله کوهپایه.

استان فارس | نگین تکرارنشدنی تاریخ و جغرافیای ایران

شکی نیست که استان فارس یکی از بهترین و جذاب‌ترین مقصدهایی است که برای سفر داخلی، می‌توانید آن را انتخاب کنید. دیدنی های استان فارس تمام‌نشدنی هستند و توصیف عظمت و زیبایی این استان، تنها در یک مطلب، کار آسانی نیست!

فارس به‌دلیل جذابیت‌های فراوان خود، همه‌ساله انتخاب بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است. در این مطلب، ما سعی کردیم تا حد امکان، شاخص‌ترین جاهای دیدنی استان فارس را معرفی کنیم و راهنمایی باشیم برای شمایی که قصد سفر به این استان بی‌نظیر را دارید. برای سفر به استان فارس می‌توانید به مقصد یکی از شهرها بلیط هواپیما رزرو کنید و با رزرو بهترین هتل های شیراز برنامه سفر خود را کامل کنید.

آیا تا‌به‌حال به فارس سفر کرده‌اید؟ اگر قرار باشد به این استان سفر کنید، بازدید از کدامیک از دیدنی های فارس را در اولویت قرار خواهید داد؟ برای‌مان بنویسید.

سوالات متداول جاهای دیدنی فارس

مهم‌ترین جاهای دیدنی فارس کدامند؟

مجموعه پاسارگاد و تخت‌جمشید از مهم‌ترین جاهای دیدنی فارس هستند.

جاذبه‌های طبیعی فارس کدامند؟

تنگ براق، تنگ بستانک، دریاچه مهارلو و… از جاذبه‌های طبیعی فارس هستند.

جاهای دیدنی فارس در بهار کدامند؟

حافظیه و سعدیه، آبشار فدامی و تنگه رغز از بهترین جاهای دیدنی فارس در فصل بهار محسوب می‌شوند.

بهترین زمان سفر به استان فارس چه زمانی است؟

فصل بهار، بهترین زمان برای سفر به این استان است.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید