در ۵ کیلومتری بندر لنگه و در ۱۶۵ کیلومتری بندرعباس، یکی دیگر از بنادر زیبای استان هرمزگان به نام، کنگ را می‌توانید پیدا کنید. این بندر به دلیل داشتن سواحل زیبا و جاذبه‌های گردشگری فراوان، بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. در راهنمای سفر به بندر کنگ هرآنچه لازم است درباره مسافرت به این بندر بدانید را بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از مجله گردشگری فلای‌تودی همراه باشید.

بندر کنگ کجاست؟

بندر کنگ را باید یکی از جاهای دیدنی هرمزگان دانست که در جنوب ایران قرار دارد. این شهر درواقع بخش مرکزی بندر لنگه محسوب می‌شود و ۵ کیلومتر تا آن فاصله دارد. این بندر که در گذشته یکی از پایگاه‌های تجاری مهم در جنوب ایران بود، به وسیله یک خط ساحلی به خلیج فارس متصل می‌شود. در حال حاضر جمعیت بندر کنگ حدود ۲۰ هزار نفر (آمار ۱۳۹۵) دانست.

بندر کنگ
  • فاصله تا بندر لنگه: ۵ کیلومتر
  • فاصله تا بندرعباس:۱۶۵ کیلومتر
  • فاصله بندر کنگ تا تهران: ۱۴۴۸ کیلومتر (۱۶ ساعت)   
  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندر لنگه، بندر کنگ

آدرس بندر کنگ روی نقشه گوگل

مسیرهای دسترسی به بندر کنگ

گردشگران می‌توانند به سه صورت هوایی، زمینی و دریایی مسیر سفر به کنگ بروند. در پاسخ به این سوال که کدام یک از این مسیرها برای سفر به بندر کنگ بهتر است باید فاکتورهای مختلفی همچون زمانی که برای سفر دارید، بودجه و علایق شخصی خود توجه کنید.

مسیرهای دسترسی به بندرکنگ

سفر به بندر کنگ با هواپیما

بندر کنگ فرودگاه ندارد. بنابراین کسانی که قصد سفر هوایی به این شهرستان را دارند، باید بلیط هواپیما را به مقصد فرودگاه شهدای بندر لنگه رزرو کنند. در سفر به بندر لنگه می‌توانید کمتر از چند دقیقه خود را به بندر کنگ برسانید و از زیبایی‌های این منطقه لذت ببرید. طی مسافت از فرودگاه بندرلنگه تا بندر کنگ هم با تاکسی امکان‌پذیر است.

سفر به بندر کنگ به صورت زمینی

اگر تصمیم دارید با خودروی شخصی به بندر کنگ هرمزگان بروید، باید از طریق جاده بندرعباس، ابتدا خود را به لنگه برسانید و سپس از آنجا به بندر کنگ بروید. همچنین شما می‌توانید این سفر را با قطار انجام دهید. برای این منظور باید ابتدا با قطار به بندرعباس بروید و سپس از آنجا راهی کنگ شوید. امکان انجام این مسافرت با اتوبوس نیز وجود دارد. البته ممکن است بلیط اتوبوس به کنگ را از همه شهرهای ایران نتوانید به‌راحتی پیدا کنید و مجبور شوید در شهرهای مختلفی توقف داشته باشید.

سفر زمینی به بندر کنگ

سفر به بندر کنگ با کشتی

اگر تصمیم دارید به صورت دریایی این سفر را انجام دهید و در طول مسیرتان یک چشم‌انداز رویایی به خلیج فارس داشته باشید، می‌توانید گزینه سفر دریایی را انتخاب کنید اما باید به این نکته توجه داشته باشید که از همه شهرهای ایران امکان انجام چنین سفری وجود ندارد.

بهترین زمان سفر به بندر کنگ

بندر کنگ هم مانند دیگر نقاط جنوبی ایران آب و هوای گرمسیری دارد بنابراین، بهترین زمان سفر به این شهر از نظر آب و هوایی، فصل‌های پاییز و زمستان و اوایل بهار است. تابستان‌ها اگرچه هزینه سفر شما کاهش پیدا می‌کند اما شرجی بودن هوا ممکن است برایتان آزاردهنده باشد. بنابراین این فصل برای سفر توصیه نمی‌شود.

معرفی جاهای دیدنی بندر کنگ

در بندر کنگ جاذبه‌های گردشگری زیادی اعم از طبیعی و تاریخی وجود دارد که بازدید از آنها می‌تواند لذت سفرتان را دو چندان کند. در ادامه برخی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی بندر کنگ را به شما معرفی خواهیم کرد.

قلعه پرتغالی ها | یادگار سلطه پرتغالی‌ها بر جنوب ایران

در دوره‌ای از تاریخ، شهرهای جنوبی ایران تحت سلطه کشور پرتغال قرار گرفته بود. پرتغالی‌ها برای رفت و آمد کشتی‌هایشان در بندر کنگ یک قلعه ساخته بودند که این دژ درحال حاضر یکی از جاذبه‌های گردشگری این بندر محسوب می‌شود. در ساخت این سازه از مصالحی همچون سنگ و ساروج استفاده شده است.

قلعه پرتغالی ها در بندر کنگ

خانه گلبتان | نماد معماری بندر کنگ

بندر کنگ مانند هر منطقه‌ای در ایران، معماری مخصوص به خود را دارد. اگر دوست دارید بیشتر با این معماری آشنا شوید، در طول سفرتان به این شهر باید از خانه گلبتان بازدید کنید. این خانه تاریخی یک حیاط مرکزی دارد و اتاق‌های با کاربردهای متفاوت، دورتادور این حیاط ساخته شده است. در اتاق‌های این خانه گچ‌بری‌های بسیار زیبایی با نقوش منحصر به فرد خواهید دید. گچ‌بری‌ها نشان می‌دهد که این خانه متعلق به یک خانواده اشرافی و اصیل بوده اما از آنجایی که در ورودی و نمای خانه ساده است، شاید در ابتدا متوجه این موضوع نشوید. وجود ۵ بادگیر در گلبتان را می‌توان وجه تمایز این خانه دانست.

خانه گلبتان بندر کنگ

برکه دریا دولت | جایی برای ذخیره آب

برکه دریا دولت درواقع یک آب انبار سنتی که در قدیم برای ذخیره آب از آن استفاده می‌شده است. این آب انبار ابعاد نسبتا بزرگی دارد و به همین دلیل پسوند دولت را برایش انتخاب کرده‌اند. برکه دریا دولت دهانه‌ای به قطر ۲۸ متر و ۱۴ متر عمق دارد. در ساخت این آب انبار از سنگ و ساروج استفاده شده است. یک بادگیر بزرگ روی این برکه وجود دارد که برای تهویه طبیعی از آن استفاده می‌کنند. این آب انبار سقف ندارد و بنابراین به صورت طبیعی خنک می‌ماند. آنطور که گفته می‌شود برکه دریا دولت را در زمان اتابکان فارس در بندر کنگ ساخته‌اند.

برکه دریا دولت بندر کنگ

قلعه لشتان | بنایی مربوط به قبل از اسلام

یکی دیگر از جاذبه تاریخی بندر کنگ که می‌توانید در طول سفر به این شهر در لیست بازدیدهای خود قرار دهید، قلعه لشتان است. قدمت این دژ به قبل از اسلام باز می‌گردد. از بالاترین نقطه لشتان، دید خوبی به شهر و کلوت‌های اطراف خواهید داشت اما از پایین به قلعه دید نخواهید داشت و برای بازدید از آن حتما باید پلکان سنگی در دل کوه را بالا بروید.

قلعه لشت بندر کنگ

پارک شهدای خلیج فارس | جایی مناسب همه سنین

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری بندر کنگ، پارک شهدای خلیج فارس نام دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید قلعه پرتغالی‌ها نیز در این پارک قرار گرفته است. در این پارک امکانات و تفریحاتی برای همه سنین وجود دارد و به همین دلیل هم بسیار در میان مردم بندر و گردشگران محبوب است.

پارک جنگلی کوهین و باغ وحش آن

اگر در سفر به بندر کنگ به دنبال یک مکان مناسب برای پیک نیک خانوادگی می‌گردید، پارک جنگلی کوهین گزینه مناسبی برای شما خواهید بود. در این مکان تفریحی یک باغ وحش هم وجود دارد که در آن می‌توانید از حیوانات و پرندگانی همچون اسب، شتر، میمون ، شتر مرغ ، پرندگان و … را از نزدیک ببینید. از دیگر امکانات کوهین می‌توان به سرویس بهداشتی، مکان‌هایی بازی کودکان و بوفه برای تهیه غذا و نوشیدنی اشاره کرد.

پارک جنگلی کوهین بندر کنگ

میدان ناخدا | نماد بندر کنگ

میدان ناخدا را باید یکی از نمادهای برجسته بندر کنگ دانست که بازتاب‌دهنده تاریخ و فرهنگ دریانوردی این شهر تاریخی است. این میدان که در مرکز شهر واقع شده، با المان‌هایی همچون لنج‌های سنتی و ابزارهای مرتبط با دریانوردی، یادآور نقش حیاتی ناخداها و ارتباط دیرینه بندر کنگ با خلیج فارس و اقیانوس هند است.

میدان ناخدا نه‌تنها محلی برای تجمع مردم و گردشگران محسوب می‌شود، بلکه با بازارهای سنتی، کافه‌های محلی، و نزدیکی به جاذبه‌هایی چون اسکله سنتی، کارگاه‌های لنج‌سازی، و خانه‌های تاریخی، نقطه‌ای کلیدی این شهر است. اگر دوست دارید کمی بیشتر با تاریخ و فرهنگ مردم کنگ بدانید، در سفر به این بندر حتما زمانی را هم برای بازدید از این جاذبه کنار بگذارید.

میدان ناخدا بندر کنگ

موزه شخصی محمد ابراهیمی | بازدید از خانه ناخدا

مورد بعدی که حتما باید در سفر به بندر کنگ به بازدید از آن بپردازبد، موزه شخصی ناخدا محمد ابراهیمی است. این موزه در سال ۱۳۸۶ در خانه یکی از ناخداهای قدیمی بندر افتتاح شد و در حال حاضر بیشتر از هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی را می‌توانید در این مکان ببینید که بیشتر این اشیا شامل تجهیزات دریانوردی و نقشه‌های قدیمی است.

بادگیرهای بندر کنگ | اینجا خانه بادگیرهاست

در بندر کنگ تعداد زیادی بادگیر وجود دارد که با وجود سال‌های زیادی که از زمان ساختشان می‌گذرد، هنوز هم بسیار پایدار به نظر می‌رسند. اگرچه به دلیل تغییر در ساختار شهری تعداد زیادی از بادگیرهای این شهر خراب شده‌اند اما هنوز هم امکان بازدید از تعدادی از این بازدیدها در سفر به بندر کنگ هست. تعداد از بادگیرهای این شهر نورپردازی شده‌اند و در شب جلوه بسیار زیبایی دارند.

بادگیرهای بندر کنگ

اتاق حجله | رنگین‌ ترین نماد در بندر کنگ

توصیه می‌شود در طول سفر به بندر کنگ حتما زمانی را هم برای بازدید از حجله این شهر کنار بگذارید و با رنگین‌ترین نماد بندر آشنا شوید. یکی از سنت‌های مردم کنگ درست کردن حجله برای عروس و داماد است. این اتاق را نیز درواقع به منظور نشان دادن همین سنت ساخته‌اند. برای تزئین اتاق حجله از رنگ‌های مختلف و نمادهای بومی جذاب استفاده شده است.

مسجد دو محرابه | جاذبه ای که از دل خام بیرون کشیده شد!

مسجد دو محرابه یا دو طبقه بندر کنگ، یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری زیبای این شهر است که اخیرا آن را از زیر خاک بیرون کشیده‌اند. باستان‌شناسان قدمت این مسجد را مربوط به دوره حکومت قاجاریه می‌دانند. این بنا دارای دو طبقه و دو محراب است و از نظر معماری ارزش بالایی دارد.

مسجد دو محرابه بندرکنگ

مختصری از تاریخچه بندر کنگ

کنگ را باید یکی از قدیمی‌ترین بنادر ایران دانست که قدمت آن حداقل به ۳ هزار سال پیش می‌رسد. این شهر در قدیم یکی از مراکز تجاری مهم در جنوب ایران بوده است. در زمان هخامنشیان از این بندر به‌عنوان یکی از مراکز اصلی بازرگانی یاد می‌شده که کالاهای مختلفی همچون دویه، مصالح ساختمانی و صنایع‌دستی، از آن به سایر نقاط امپراطوری صادر می‌شده است.

این بندر در دوره ساسانیان نیز نقش مهمی در تجارت بین ایران و هندوستان داشته است. پس از اسلام، بندر کنگ علاوه بر اهمیت تجاری، از نظر مذهبی نیز اهمیت پیدا کرد. دوران قاجار این شهر، به یکی از بازیگران مهم تجارت ایران و اروپا تبدیل شد. در زمان حکومت پهلوی‌ها از بندر کنگ به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز صنایع نفتی استفاده می‌شد. در حال حاضر نیز این منطقه به‌عنوان یکی از بنادر مهم تجاری، گردشگری و صنایع نفتی شناخته می‌شود.

تاریخچه بندرکنگ

فاصله بندر کنگ تا شهرهای مختلف

ممکن است بخواهید از بندر کنگ به یکی از شهرهای نزدیک رفت و آمد داشته باشید. بنابراین ضروری است فاصله این بندر تا شهرهای مختلف را بدانید.

فاصله بندر کنگ تا بوشهر، حدود ۵۵۰ کیلومتر است. درواقع شما اگر از این شهر بندری در استان هرمزگان، قصد سفر به بوشهر را داشته باشید باید نزدیک به ۷ ساعت در راه باشید.

اما فاصله بندر کنگ تا کیش ۱۶۰ کیلومتر یعنی حدود ۳ ساعت است و به دلیل همین فاصله نسبتا کم بسیاری از افراد حتی در طول سفرشان کیش را به‌عنوان محل اقامتشان انتخاب می‌کنند تا در کنار بازدید از جاهای دیدنی کیش فرصتی هم برای سفر به بندر کنگ در اختیار داشته باشند.

فاصله بندر کنگ تا بندرعباس، حدد ۱۶۵ کیلومتر است. یعنی برای سفر به بندرعباس از بندر کنگ باید بیشتر از ۳ ساعت در مسیر باشید. همچنین در صورتی که قصد دارید در طول سفرتان به کنگ از جاهای دیدنی پارسیان هرمزگان یا بندر مقام نیز دیدن کنید باید بدانید که فاصله بندر کنگ تا پارسیان حدود ۳ ساعت و فاصله بندر کنگ تا بندر مقام هرمزگان حدود ۲ ساعت است.

فاصله بندر کنگ تا شهرهای مختلف

در بندر کنگ کجا اقامت کنیم؟

در سفر به بندر کنگ هم می‌توانید هتل های بندر لنگه را برای اقامت انتخاب کنید و هم امکان این را دارید که شب را در یک اقامتگاه بوم‌گردی بمانید و بیشتر با فرهنگ مردم بندر کنگ آشنا شوید. اگر گزینه اول را انتخاب می‌کنید، هتل دیپلمات بندر لنگه گزینه خوبی برای ماندن است. در صورتی که تمایل دارید در بوم‌گردی اقامت کنید، می‌توانید از میان گزینه‌هایی همچون «مهره‌سرا»، «یونسی»، «گلبت» و… یکی را انتخاب کنید.

آشنایی با رستوران های بندر کنگ

از آنجایی که غذا و رستوران بخشی جدانشدنی از سفر است، نمی‌توان از معرفی رستوران‌ های بندر کنگ فاکتور گرفت. برخی از بهترین رستوران‌هایی که می‌توانید برای امتحان غذای این بندر به سراغشان بروید به شرح زیر هستند:

  • رستوران بوم مسی: این رستوران در خط ساحلی کنگ قرار دارد و و توصیه می‌شود کباب‌های آن را امتحان کنید.
  • رستوران ایران زمین: اگر به فضاهای سنتی علاقه دارید، توصیه می‌شود سری به این رستوران بزنید.
  • رستوران دورهمی: در این رستوران که ابتدای جاده بندرعباس قرار دارد، می‌توانید غذاهای محلی همچون گوبولی گوشت، گوبولی مرغ و چلو ماهی شیر را امتحان کنید.
  • رستوران ایمنی: در این رستوران که در خیابان امام خمینی واقع شده می‌توان انواع غذاهای دریایی را امتحان کرد.
رستوران های بندر کنگ

غذاهای محلی و سنتی بندر کنگ

در بندر کنگ می‌توانید غذاهای محلی استان هرمزگان و غذاهای مختص به خود این شهر را امتحان کنید. برخی از غذاهای محلی این شهرستان به شرح زیر هستند:

  • گوبولی (نوعی غذا با برنج، گوشت و کشمش)
  • نان ستپوری (نان پراتا)
  • کلمبا (حلیم ماهی شور)
  • نان فطیر (نان چپاتی)
  • نان حلقه‌ای
  • باقلا و نخود آب‌پز گرم
  • زلیبی (زولبیا)
  • بریانی
  • پکاره (پاکورا)
  • نان کلوکی
  • میگو
  • هریسه (نوعی حلیم)
  • هواری (نوعی غذا با ماهی یا میگو)
غذاهای محلی و سنتی بندر کنگ

سوغات بندر کنگ چیست؟

هر شهر سوغات مخصوص خود را دارد، بندر کنگ هم از این قاعده مستثنی نیست. زنان این بندر انواع صنایع دستی مانند خوس دوزی، کمان دوزی، گلابتون دوزی، افت حصیری و… را تولید کرده و به فروش می‌رسانند. همچنین شما می‌توانید خرمای مرغوب را نیز به‌عنوان سوغات این شهر تهیه کنید. مورد بعدی که به عنوان سوغات بندر کنگ شناخته می‌شود، محصولاتی است که آنها را با خاک رس می‌سازند. از دیگر چیزهایی که می‌توانید در طول این سفر بخرید باید به صنایع مربوط به ماهیگیری اشاره کرد.

سوغات بندر کنگ

بندر کنگ، مقصدی متفاوت در جنوب ایران

در این مطلب همه چیز را درباره بندر کنگ بررسی کردیم تا گردشگرانی که قصد سفر به این مقصد را دارند، لیستی از جاذبه‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها و دیگر اطلاعات موردنیاز درباره این بندر را در اختیار داشته باشند. اگر به دنبال مقصد جدیدی در جنوب ایران می‌گردید که در آن خبری از شلوغی و ازدحام گردشگران نباشد و از زیبایی هم چیزی نسبت به دیگر مقاصد کم نداشته باشد، انتخاب بندر کنگ بهترین گزینه است.

اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند!

سوالات متداول راهنمای سفر به کنگ

فاصله بندرعباس تا بندر کنگ چقدر است؟

بندرعباس تا بندر کنگ ۱۶۵ کیلومتر، نزدیک ۳ ساعت فاصله دارد.

از بندر کنگ سوغاتی چه چیزی بخریم؟

از میان سوغاتی که می‌توان از بندر کنگ تهیه کرد باید به خرما، صنایع دستی، چیزهایی که با گل رس ساخته می‌شود، وسایل ماهیگیری و… اشاره کرد.

بندر کنگ جز کدام استان است؟

بندر کنگ در استان هرمزگان قرار دارد.

حمل‌ونقل در سفر به بندر کنگ به چه صورت است؟

برای حمل و نقل درون شهری در بندر کنگ می‌توان از تاکسی، تاکسی اینترنتی، خودروی شخصی، پیاده‌روی، قایق و … استفاده کرد.

2 نظرات

  1. شهریران را که نام می‌بریم ی‌بینیم که در گذشته خیلی بهتر از الان بود چرا همه چیز در حال ویرانی است چرا چرا

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید