الیگودرز شهری کوهستانی در غرب کشور است و در استان لرستان قرار دارد. این منطقه را به آب‌و‌هوای معتدل و طبیعت سرسبز و خرم آن می‌شناسند؛ از‌ این‌ رو، عجیب نیست که تعداد زیادی از جاهای دیدنی الیگودرز را جاذبه‌های طبیعی آن تشکیل دهند. علاوه‌بر طبیعت مثال‌زدنی، این شهر جاذبه‌های تاریخی و مذهبی محبوبی نیز دارد که از تمدن و فرهنگ مردم این سرزمین روایت می‌کنند. در این مطلب از مجله گردشگری فلای‌تودی، درباره جاهای دیدنی الیگودرز خواهیم گفت. ابتدا به معرفی اجمالی این شهر می‌پردازیم و سپس به‌ترتیب، جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و مذهبی آن را معرفی می‌کنیم.

الیگودرز کجاست؟

همانگونه که اشاره کردیم، الیگودرز شهری کوهستانی در استان لرستان با فرهنگ غنی و طبیعتی تماشایی‌ است که مردم آن، معتقدند نسب آن‌ها به گودرز، پهلوان ایرانی بازمی‌گردد. طبق یکی از روایات موجود، نام این شهر نیز به همین مسئله اشاره دارد. اهالی الیگودرز از قوم لر هستند و با گویش بختیاری صحبت می‌کنند. شغل اصلی آن‌ها در گذشته کشاورزی بود؛ اما امروز تجارت، صنعت و شغل‌های اداری و دولتی، مشاغل رایج‌تری هستند. در ادامه مطلب، با دیدنی‌های این شهر بیشتر آشنا خواهیم شد.

جاهای دیدنی الیگودرز | شهر آبشارهای کم‌نظیر

شهرت و اهمیت جاهای دیدنی الیگودرز، فراتر از این شهر رفته است و نام الیگودرز را حتی در سطح جهانی مطرح می‌کند. این شهر دارای دشت‌، کوه و آبشار‌های کم‌نظیری است؛ به همین دلیل، به یکی از مقاصد محبوب طبیعت‌گردان تبدیل شده است. الیگودرز آثار تاریخی مهمی نیز دارد که در نوع خود کم‌نظیر هستند.

البته این شهر متاسفانه بخش زیادی از بافت قدیمی خود را در زلزله از دست داد؛ اما هنوز در اطراف آن، بناهایی هستند که از گذشته‌های شهر، برای‌مان به‌یادگار مانده باشند. جاذبه‌های مذهبی الیگودرز نیز نزد مردم منطقه بسیار محبوب هستند؛ به‌طوری که افراد برای زیارت آن‌ها از مناطق شهری دور می‌شوند و به دل کوه می‌زنند. در ادامه، چندین مورد از جاهای دیدنی الیگودرز را معرفی خواهیم کرد.

جاذبه‌های تاریخی الیگودرز | راوی تمدن و فرهنگ شهر

شهر فعلی الیگودرز، قدمتی تقریبا ۷۰۰ ساله دارد. متاسفانه بسیاری از بناهای تاریخی شهر از جمله قلعه‌های متعدد آن، در زلزله تخریب شده‌اند؛ اما هنوز هم شواهدی در اطراف شهر وجود دارند که قدمت آن را آشکار کنند. البته همانطور که گفتیم، این قدمت ۷۰۰ ساله مربوط به شهر «فعلی» الیگودرز است و این منطقه قدمتی کهن‌تر دارد. در اطراف الیگودرز شواهد و آثاری به‌ دست آمده است که عمر آن‌ها به دوره‌های تاریخی نوسنگی، مس سنگی، مفرغ، عصر آهن، اشکانیان و هخامنشیان بازمی‌گردد. در ادامه این بخش، برخی از جاذبه‌های تاریخی شهرستان الیگودرز را معرفی خواهیم کرد.

قلعه باجول | یادگاری از دوران زندیه

قلعه باجول آب باریک که به آن قلعه ناکام نیز می‌گویند، یکی از بناهای تاریخی ارزشمند الیگودرز است. در بازدید از این مکان، شما ۲ برج آجری، ایوانی سنگی با ۲ ستون و نقش‌برجسته‌هایی تماشایی خواهید دید. این نقش‌برجسته‌ها از مهم‌‌ترین ویژگی‌های این قلعه محسوب می‌شوند و راوی داستانی از شکار‌شدن اژدها توسط یک شیر هستند!

قدمت قلعه باجول به اواخر دوره زندیه باز‌می‌گردد و ساخت آن تا اوایل دوره قاجار به درازا کشیده است. این قلعه که نام آن در فهرست آثار ملی ایران نیز به چشم می‌خورد، تا چند سال پیش، در معرض تخریب قرار داشت؛ اما خوشبختانه در سال‌های اخیر، مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.

قلعه باجول از جاهای دیدنی الیگودرز
  • آدرس قلعه باجول: ۳۵ کیلومتری الیگودرز، نزدیک روستای آب باریک علیا.

شیرهای سنگی | یادبودی ۴۰۰ ساله برای عزیزان فانی

شیرهای سنگی الیگودرز با قدمتی حدود ۴۰۰ سال، از جمله خاص‌ترین دیدنیهای الیگودرز محسوب می‌شوند. این شیرهای سنگی به‌عنوان یادبود روی قبور نصب می‌شدند. برای اینکه شیر سنگی روی قبر کسی نصب شود، شرط‌هایی وجود داشت؛ همچنین هر کدام از این شیرها، روایتگر ویژگی‌هایی از شخص متوفی بودند.

اصلی‌ترین شرط برای اینکه مجسمه شیر سنگی روی قبر کسی قرار گیرد، سن او بود. مردم منطقه، مردهای بالای ۴۰ سال را مرد کامل به شمار می‌آوردند و اگر مردی در سنین پایین‌تر فوت می‌کرد، برای او مجسمه شیر نمی‌ساختند. همچنین اخلاق، کردار و جایگاه فرد نیز در این موضوع نقش داشت. یکی از ویژگی‌های جالب شیرهای سنگی، این است که روی آن‌ها نقوشی مانند شمشیر، اسب، نیزه، تسبیح و… حک شده است و هر کدام از این نقوش، نشانگر ویژگی و مهارت خاصی هستند که فرد فوت‌شده از آن برخوردار بود.

شیرهای سنگی الیگودرز
  • آدرس شیرهای سنگی: ۲۰۷ کیلومتری الیگودرز.

موزه مردم‌شناسی الیگودرز | فرصتی برای لمس تاریخ و فرهنگ شهر

موزه مردم‌شناسی الیگودرز با داشتن بخش‌های متعدد و متنوع، فرصت خوبی برای شناخت بهتر این شهر است. در ابتدای ورود به این موزه، از بخش عکس‌ها بازدید خواهید کرد که بیشتر آن‌ها مربوط به مراسم عروسی و آداب‌و‌رسوم ازدواج بختیاری است. پس از این، تصاویر ۲ مانکن با لباس محلی عروس و داماد نیز قرار دارد. گروهی دیگر از عکس‌های داخل موزه، صحنه‌هایی را از مراحل ساخت صنایع‌دستی منطقه نمایش می‌‌دهند.

موزه مردم‌شناسی الیگودرز بخش تاریخی نیز دارد. در این بخش، قسمتی به گورستان باستانی الیگودرز اختصاص یافته است و یک شیر سنگی نیز آنجا قرار دارد. در قسمت دیگر این بخش، لوازمی که مردم در گذشته استفاده می‌کردند، به نمایش درآمده است. از جمله این لوازم، می‌توان به ابزار شکار، ظروف قدیمی و زیورآلات اشاره کرد.

  • آدرس موزه مردم‌شناسی الیگودرز: خیابان توحید، کوچه شقایق.
  • قیمت بلیط: ۴۰٫۰۰۰ تومان
  • زمان بازدید: هر روز از ساعت ۹ تا ۱۹

سایر دیدنی‌های تاریخی الیگودرز | مناطقی بکر و کمتر شناخته‌شده

میان جاهای دیدنی الیگودرز، آثار تاریخی دیگری نیز وجود دارند که متاسفانه اطلاعات چندانی از آن‌‌ها در دست نیست. در این بخش، به مرور آن‌ها می‌پردازیم.

  • غار باستانی: این غار باستانی در قالی‌کوه و اطراف روستای قلعه‌ چم قرار دارد و با قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی این منطقه محسوب می‌شود. باستان‌شناسان طی کاوش‌های خود در این مکان، به آثار تاریخی ارزشمندی از دوران اسلامی دست یافته‌اند.
  • آتشکده کیورز امیرآباد: روی تپه‌ای در روستای امیرآباد، آتشکده‌ای تاریخی واقع شده است که قدمت آن را به دوران پس از اسلام نسبت می‌دهند. آتشکده کیورز امیرآباد در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت شده است.
  • قلعه دختر: در انتهای بخش غربی کوه تمندر، خرابه‌هایی از یک قلعه وجود دارد که به‌ آن قلعه دختر می‌گویند. از قدمت و تاریخچه این قلعه که آن را با نام قلعه تمندر نیز می‌شناسند، اطلاعات زیادی در دست نیست؛ اما معماری و امکانات آن، گویای آن است که قلعه دختر در زمان خود از اهمیت بالایی برخوردار بود.
جاهای دیدنی الیگودرز

جاذبه‌های طبیعی الیگودرز | شهر گلزارهای پهناور و آبشارهای بلند

لرستان را با آبشارهایش می‌شناسیم و الیگودرز نیز بخشی از این استان است؛ از‌ این‌ رو، تعدادی از آبشارهای کم‌نظیر این استان در الیگودرز قرار دارند. این شهر جاذبه‌های طبیعی دیگری نیز دارد؛ دشت‌های پرگل و قله‌های بلند از دیگر جاذبه‌هایی هستند که می‌توان در یک شهر کوهستانی خوش‌آب‌وهوا مانند الیگودرز، سراغشان را گرفت. در ادامه این بخش از مطلب، به‌سراغ زیبایی‌های محصور‌کننده طبیعت الیگودرز می‌رویم و این جاذبه‌های طبیعی را معرفی می‌کنیم.

دشت لاله‌های واژگون | وسیع‌ترین دشت لاله در جهان

دشت لاله‌های واژگون یکی از زیباترین جاهای دیدنی الیگودرز به شمار می‌رود. این دشت پهناور در قسمت شمالی قالی‌کوه و در نزدیکی دریاچه گهر قرار دارد و با ۲۹۰۰ هکتار وسعت، به‌عنوان بزرگ‌ترین دشت طبیعی لاله در جهان محسوب می‌شود. در ماه اردیبهشت، دشت لاله پر از لاله‌های سرخ زیبایی می‌شود که بلندی آن‌ها تا زانوان شما می‌رسد. از میان گلبرگ‌های این لاله‌های سر‌به‌زیر، شیره‌ای تقریبا بی‌رنگ می‌چکد و همین مسئله، گل لاله واژگون را به داستان‌های اسطوره‌ای ایران پیوند می‌زند.

طبق داستان‌ها، این گل شاهد مرگ سیاوش، یکی از شخصیت‌های شاهنامه بود و از آن واقعه به بعد، سر‌به‌زیر شده است و اشک می‌ریزد. رد لاله واژگون، این گیاه اسطوره‌ای، غیر از ادبیات، در بناهای باستانی ایران نیز به چشم می‌خورد و این‌‌ها همه نشانی از اهمیت این گل هستند؛ اما متاسفانه به دلیل چیدن پیازهای آن از طبیعت و فروش آن به‌عنوان گل زینتی، این گونه گیاهی در خطر انقراض قرار گرفته است. لطفا هنگام بازدید از این دشت، مراقب لاله‌های واژگون زیبا باشید.

دشت لاله‌های واژگون الیگودرز
  • آدرس دشت لاله‌های واژگون: ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرقی مرکز الیگودرز، دشت دالانی.

وارک | یک آبشار دوطبقه زیبا

آبشارهای لرستان معروف هستند و در این سرزمین، آبشار وارک نمونه‌ای متمایز و معروف به شمار می‌رود. از‌ همین رو، می‌توان وارک را از دیدنی‌ترین جاهای دیدنی الیگودرز دانست. دو‌طبقه‌بودن این آبشار از ویژگی‌های خاص آن محسوب می‌شود. یکی دیگر از جذابیت‌های آبشار وارک، این است که هر یک از دو آبشار اصلی آن، از باریکه‌های آب و آبشار‌های فرعی دیگری تشکیل شده‌اند.

آبشار وارک در روستایی با همین نام واقع شده و از چشمه‌هایی سرچشمه‌ می‌گیرد که از دل صخره‌های این روستا می‌جوشند. ارتفاع طبقه‌های اول و دوم این آبشار به‌ترتیب ۷ و ۱۵٫۵ متر و پهنای آن نیز در حالت عادی ۱۲ متر است؛ اما در ایام پرباران به ۵۰ متر نیز می‌رسد. بهترین زمان برای بازدید از این منظره تماشایی، ماه‌های اردیبهشت تا مهر است.

آبشار وارک الیگودرز
  • آدرس آبشار وارک: منطقه جنوبی شهرستان الیگودرز، روستای وارک.

قالی کوه | مجموعه‌ای از جاذبه‌های گوناگون

قالی‌کوه (غالیه کوه) یکی از ارزشمند‌ترین و بکرترین مناطق طبیعی الیگودرز و حتی ایران به شمار می‌رود. این منطقه کوهستانی در واقع از رشته‌کوه‌های فرعی زاگرس است و بلندترین قله آن ۴۱۵۰ متر ارتفاع دارد. از دلایل اهمیت این جاذبه طبیعی، می‌شود به جاذبه‌های دیدنی متعددی که در آن هستند، اشاره کرد. مکان‌های معروفی مانند دشت لاله واژگون، آبشار سفید، یخچال‌های طبیعی و غارهای معروف بزنوید و باستانی در این منطقه واقع شده‌اند.

این منطقه از نظر پوشش گیاهی و جانوری نیز مهم است. یکی از مهم‌ترین گیاهان منطقه درخت سرو کوهی است که از دل صخره می‌روید و به زبان محلی به آن اوورس می‌گویند. پوشش جانوری آنجا نیز شامل خرس، گراز، میش کوهی، گرگ و… می‌شود. از تفریحات این منطقه، می‌توان به عکاسی حیات‌وحش، کوهنوردی، غارنوردی در غار بزنوید و بازدید از غار باستانی اشاره کرد. وجود تمام این جاذبه‌ها در کنار هم، باعث شده است تا قالی‌کوه یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی الیگودرز باشد.

قالی کوه الیگودرز
  • آدرس: ۸۰ کیلومتری جنوب‌غرب الیگودرز.

آبشار آب سفید | عروس آبشارها

آبشار آب سفید یکی دیگر از آبشار‌های مهم الیگودرز و همینطور از جاهای دیدنی لرستان است و با ۷۰ متر ارتفاع، در فهرست مرتفع‌ترین آبشارهای ایران نیز قرار دارد. آب این آبشار خروشان در اثر برخورد با صخره‌ها و در مجاورت با هوا، پر از حباب می‌شود و ظاهری سفید به ‌آبشار می‌بخشد. نام «آب سفید» و همچنین لقب «عروس آبشارها» در همین ویژگی آن ریشه دارند.

مناطق اطراف آبشار آب سفید نیز پوشش گیاهی زیبایی دارند. به‌ویژه در فصل بهار، این منطقه سرسبزتر و پرگل‌تر می‌شود؛ از‌ این‌ رو، بهترین زمان برای بازدید از این آبشار، فصل‌های بهار و تابستان است. به خاطر داشته باشید که این منطقه از لرستان، جزو قسمت‌های سردسیر استان است؛ بنابراین، ممکن است در فصل بهار هم هوا هنوز کمی سرد باشد. توصیه می‌کنیم هنگام رفتن به این منطقه، حتما لباس گرم با خود به‌همراه داشته باشید.

آبشار برنجه از جاهای دیدنی الیگودرز
  • آدرس آبشار آب سفید: ۵۰ کیلومتری الیگودرز، نزدیک قالی‌کوه.

آبشار چکان | فواره‌ای خروشان از سینه کوه

آبشار چکان از جمله جاهای دیدنی الیگودرز است که توصیه می‌کنیم حتما آن را ببینید. این آبشار ویژگی خاصی دارد که آن را از سایر آبشارها متمایز می‌کند؛ چکان برخلاف اکثر آبشارها، از دل غاری از دیواره کوه به بیرون فوران می‌کند. یک ویژگی مهم دیگر این آبشار که باید به خاطر داشته باشید، فصلی‌بودن آن است. چکان در اواخر پاییز به‌تدریج خشک می‌شود؛ اما هر سال با شروع فصل بهار، دوباره خروشان خواهد شد.

محیط اطراف آبشار نیز سرسبز و دیدنی است و در آن، درختان تنومندی مانند بلوط و گردو می‌رویند. این منطقه که در دامنه زاگرس واقع شده است، در فصل تابستان نیز آب‌و‌هوایی مطبوع دارد. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه، فصول بهار و تابستان هستند؛ زیرا در این زمان، هم آب‌و‌هوای منطقه خوب است و هم آبشار جریان دارد. اگرچه بهار و تابستان، فصل‌های مناسب‌تری برای بازدید از آبشار هستند، اما این جاذبه طبیعی را می‌توان از جاهای دیدنی الیگودرز در پاییز هم به حساب آورد.

  • آدرس آبشار چکان: دامنه زاگرس، نزدیک روستای حسن‌آباد و دهقادی.

آبشار برنجه | بلند اما دست‌نیافتنی

آبشار برنجه شول‌آباد یک آبشار طبقاتی است که با ارتفاع ۷۵۰ متر، به‌عنوان بلندترین آبشار فصلی ایران شناخته می‌شود. برخی منابع نیز از آبشار برنجه به‌عنوان سیزدهمین آبشار بلند جهان نام برده‌اند. پرآب‌ترین دوران این آبشار، از اواخر زمستان تا اواخر بهار است. در سایر ماه‌های سال، آبشار چنان کم‌آب می‌شود که آن را آبشار فصلی حساب می‌کنند.

طبیعت بکر و زیبای این منطقه، برای تفریحات مختلفی مناسب است. از جمله این تفریحات، می‌توان به عکاسی، آب‌تنی، پیک‌نیک و کمپینگ، صخره‌نوردی و کوهنوردی اشاره کرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که مسیر دسترسی به این‌ آبشار، طولانی و سخت‌گذر است.

آبشار برنجه
  • آدرس آبشار برنجه: ۹۰ کیلومتری الیگودرز، قسمت غربی روستای پیرامام، بالای کوه برنجه.

کوه تمندر | سرزمین کوه‌های سرسخت

رشته‌کوه تمندر یکی از مهم‌ترین مناطق طبیعی الیگودرز است و به‌دلیل داشتن قله‌های مرتفع، از مقاصد محبوب کوهنوردان و صخره‌نوردان به شمار می‌رود. اگر به این تفریحات علاقه‌مندید، به یاد داشته باشید که در این منطقه، امکانات رفاهی خاصی وجود ندارند و حتما باید لوازم مورد نیاز خود را به‌همراه داشته باشید. همچنین مسیر صعود به این قله‌ها بسیار سخت و دشوار است و اگر توانایی صخره‌نوردی ندارید یا اگر تنها هستید، بهتر است به‌سراغ ‌آن نروید.

این منطقه در گذشته، یکی از بزرگ‌ترین شکارگاه‌های الیگودرز بود؛ اما متاسفانه امروزه به‌دلیل شکار بی‌رویه، دیگر زیستگاه حیوانات وحشی نیست. البته پوشش گیاهی آن هنوز قابل توجه است. در این منطقه و اطراف آن، مناطق مهمی مانند جنگل‌های گردو و بلوط، قالی‌کوه و دشت لاله‌های واژگون قرار دارند.

رشته‌کوه تمندر
  • آدرس رشته‌کوه تمندر: الیگودرز،‌ بخش بربرود غربی.

پارک جنگلی دست‌کاشت بنفشه | جنگلی بر فراز شهر

پارک جنگلی بنفشه از دیگر محبوب‌ترین جاهای دیدنی الیگودرز است. در این پارک که روی تپه یال ساخته شده است، می‌شود شهر الیگودرز را از ارتفاع تماشا کرد. پارک بنفشه به‌عنوان منطقه‌ای سرسبز در نزدیکی شهر، مقصدی عالی برای تفریحات کوتاه و پیک‌نیک‌های یک‌روزه محسوب می‌شود.

با سرزدن به این پارک جنگلی، هم در دل طبیعت خواهید بود و هم به امکانات رفاهی مانند آلاچیق دسترسی خواهید داشت. پارک بنفشه را با تکیه بر هنر طراحی فضای سبز و علم روز جنگل‌داری ساخته‌اند و در آن از گونه‌های گیاهی سازگار و مناسب استفاده شده است.

  • آدرس پارک جنگلی دست‌کاشت بنفشه: الیگودرز، ساحلی، خیابان لاله هشتم، خیابان چراغی.

روستا‌های الیگودرز | راهی برای گریز از هیاهوی شهر

یکی از تفریحات محبوب این روز‌ها، روستاگردی است؛ چراکه روستاهای هر منطقه، به شما فرصتی می‌دهند تا به‌دور از شلوغی‌های زندگی شهری، زمانی را در آرامش بگذرانید. از دیگر مزایای روستاگردی، لمس فرهنگ و زندگی روزمره مردم بومی منطقه است.

روستاهای الیگودرز مناطقی خوش‌آب‌‌وهوا و غالبا سرسبز هستند که در آن‌ها، مردم غالبا به کشاورزی مشغولند؛ از این رو، مزارع آن‌ها منظره‌های زیبایی را پدید می‌آورند. تعدادی از روستاهای زیبای الیگودرز عبارتند از روستای جوز، علی‌آباد، گل بهار شیخ میری، گل بهار اتابکی، گل بهار محمدباقری، گل بهار یوسف‌آباد، سارآباد برآفتاب و منطقه کیگوران. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به الیگودرز، زمانی را هم به گشت‌و‌گذار در این روستاهای تماشایی اختصاص دهید.

پارک جنگلی دست‌کاشت بنفشه

جاذبه‌های مذهبی الیگودرز | کنج آرامی برای نیایش

حاجت‌خواستن از امام‌زاده‌ و سرزدن به زیارتگاه‌ها، در فرهنگ ایرانیان ریشه دارد. هر شهری امام‌زاده‌‌ها و زیارتگاه‌هایی دارد که مردمش به آن‌ها امید بسته‌اند و حاجت‌ و نذرهایشان را به آن‌ها می‌سپارند. الیگودرز نیز از این قاعده مستثنی نیست و ۲ امام‌زاده مهم در آن وجود دارند که مردم منطقه برای آن‌ها احترام زیادی قائلند. در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

امام‌زاده محمد بن حسن | بقعه‌ای در آغوش کوه و جنگل

امام‌زاده محمد بن حسن عبادتگاهی است که در منطقه‌ای کوهستانی و در میان جنگل‌های بلوط واقع شده است. مکانی که این بقعه در آن قرار دارد، جایی صاف و هموار است که کوه‌های اطراف، آن را احاطه کرده‌اند. مردم الیگودرز به امام‌زاده محمد بن حسن اعتقاد و ارادت بسیاری دارند؛ به‌طوری که در گذشته با وجود بیماری، مسیر امام‌زاده را پیاده طی می‌کردند تا به زیارت آن نائل شوند. امروزه جاده‌ جدیدی برای امام‌زاده ساخته‌اند که ماشین‌رو است و زیارت این مکان را برای مردم آسان‌‌تر کرده است.

بنای این امام‌زاده در گذشته، معماری بسیار ساده‌ای داشت؛ در واقع، بقعه‌ای کوچک و خشتی بود که آن را به‌شکل دایره ساخته بودند و تنها یک اتاق داشت. طبق عقیده اهالی منطقه، قدمت امام‌زاده محمد بن حسن به قرن دوم هجری بازمی‌گردد. امروزه نیز بنایی جدید و زیبا برای آن ساخته‌‌اند که امکانات رفاهی مورد نیاز زائران را فراهم می‌کند.

امام‌زاده محمد بن حسن
  • آدرس امام‌زاده محمد بن حسن: ۱۳۰ کیلومتری الیگودرز و جنوب‌شرقی لرستان.

امام‌زاده اکبر علی | زیارتگاهی از قرن دوم هجری

امام‌زاده اکبر علی، روی تپه‌ای در روستای پیردزگاه الیگودرز واقع شده است و به‌عقیده مردم منطقه، نسب این امام‌زاده به امام موسی کاظم (ع) می‌رسد. پایین تپه و در جنوب این امام‌زاده، یک قبرستان تاریخی وجود دارد که روی یکی از قبر‌های آن، یک شیر سنگی نصب شده است.

بقعه امام‌زاده اکبر علی، بنایی مستطیل‌شکل دارد که از یک اتاق الحاقی شرقی و یک اتاق گنبد تشکیل شده و روی آن مناره و گنبدی طلایی نصب شده است. البته اطراف امام‌زاده، امکانات رفاهی خاصی وجود ندارند و برای استراحت، می‌توانید از محیط و امکانات روستا استفاده کنید.

امام‌زاده اکبر علی
  • آدرس امام‌زاده اکبر علی: روستای پیردزگاه.

بازدید از جاذبه‌هایی خیره‌کننده در جاهای دیدنی الیگودرز

در این مطلب، از جاهای دیدنی الیگودرز طبیعت بکر آن و قدمت دیرینه‌اش گفتیم. دیدیم که این شهر کوهستانی، زیباترین دشت‌ها و بلند‌ترین آبشارها را میان کوه‌های خود جای داده است. همچنین نگاهی به تاریخ این شهر انداختیم و به داستان‌های آثار کهن آن گوش کردیم. هم سراغ شیرهای معروف سنگی و هم سراغ بقایای تاریخی ارزشمندی رفتیم که کمتر شناخته شده‌اند. در نهایت سری به زیارتگاه‌های الیگودرز زدیم.

اگر قبلا به الیگودرز سفر کرده‌اید، برای‌مان بنویسید که میان دیدنیهای الیگودرز، کدام برای شما تماشایی‌تر بود؟ اگر هم هنوز زیبایی‌های این شهر را ندیده‌اید، بگویید اگر به الیگودرز سفر کردید، اول به‌سراغ کدام جای دیدنی آن می‌روید و چرا؟

سوالات متداول درباره جاهای دیدنی الیگودرز

الیگودرز چه سوغاتی‌ دارد؟

عسل، گیاهان دارویی و کشک محلی از سوغاتی‌های الیگودرز هستند.

چه زمانی برای سفر به الیگودرز بهتر است؟

بهترین زمان برای سفر به الیگودرز، فصل‌های بهار و تابستان هستند. آب‌و‌هوای این شهر کوهستانی در پاییز و زمستان، سرد می‌شود.

آیا الیگودرز قطار دارد؟

خیر، اما خط راه‌آهن، درست از کنار الیگودرز و از شهر ازنا می‌گذرد.

صنایع‌دستی الیگودرز چه چیزهایی هستند؟

صنایع‌دستی الیگودرز شامل محصولات حاصل از هنرهای سرامیکی، قالی‌بافی، معرق‌کاری، گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی می‌شوند.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید