وقتی با هواپیما سفر میکنیم همین که هواپیما از زمین بلند میشود احساس میکنیم دیگر قدرت هیچ تغییری را نداریم و دستمان به جایی بند نیست. اتفاقات و حوادث هوایی معمولا خیلی کم رخ میدهند اما به هر حال همین تصور و میان زمین و آسمان بودن، در طول پرواز آزاردهنده است.
طبق آمار ارائه شده در سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۰ حدود ۵۶۸ حادثه هوایی و سقوط هواپیما رخ داده است که در این حوادث تقریبا ۵۳۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. بر اساس این گزارشتات ۹۰ درصد از مسافران از حوادث یادشده جان سالم به در بردهاند. در میان این حوادث ۲۶ حادثه بسیار شدید و مرگبار بودهاند اما از این حوادث نیز ۵۰ درصد مسافران زنده ماندهاند. پس در حوادث هوایی نیز میتوان جان سالم به در برد و زنده ماند. خوب است با برخی نکات ضروری پرواز آشنا شوید و بدانید رعایت چه مواردی در حوادث هوایی به شما کمک میکند.
- پیش از همه چیز راه های خروجی هواپیما را شناسایی کنید و ببینید صندلی شما چقدر تا آنجا فاصله دارد و چطور میتوانید خودتان را به راههای خروج برسانید.
- کمربند ایمنی خود را ببندید، یکی از مهمترین عوامل در هنگام سقوط سفت بستن کمربند ایمنی است زیرا از افزایش احتمالی نیروی گرانش جلوگیری میکند.
- نحوه نشستن روی صندلی هواپیما نیز روی کم کردن آسیبهای احتمالی تاثیرگذار است. باید به پشتی صندلی تکیه داده و صندلی جلویی را فشار دهید.
- بیشتر مسافرانی که در سقوط زنده میمانند با شکستگی پا مواجه میشوند؛ این شکستگی به خاطر برخورد صندلی جلو با زانوها رخ میدهد. پس بهتر است تا جایی که میتوانید پاهایتان را از صندلیهای جلویی دور نگه دارید.
- احتمالا شنیدهاید امنترین صندلیهای هواپیما، صندلیهای روی بال هستند، زیرا بدنه هواپیما در این قسمت محکمتر است. اما تحقیقات روی هواپیماهای سقوط کرده نشان داده است که صندلیهای عقب هواپیما مطمئنترین صندلیهای آن هستند و مسافران در صورتی که روی این صندلیها بنشینند شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند.
- استنشاق دود نیز از دلایل اصلی مرگ مسافران سقوط هواپیماست. پس از سقوط و مشاهده دود هرچه سریعتر دستمال و یا پارچه خیسی را جلو دهان و بینی خود بگیرید. برای اینکه دود کمتری وارد مجاری تنفسی شما شود بهتر است سر خود را پایین بگیرید.
- عجیب نیست اگر در چنین شرایطی هول شوید و دست و پای خود را گم کنید. اما باید بدانید هر چه سرعت عمل تان بیشتر باشد شانس زنده ماندن بیشتری دارید.
بیشتر بخوانید: