خانه های تاریخی کاشان، این شهر را به بهشتی زیبا در دل یکی از مناطق کویری ایران تبدیل کرده است. کاشان با قدمت ۷ هزارساله خود، یکی از مراکز باستانشناسی ایران محسوب میشود و بازدید از خانههای تاریخی آن حکم ورقزدن کتاب تاریخ ایران را دارد. بعضی از این خانهها در حال حاضر به هتل تبدیل شدهاند و برای مسافران کاشان، یکی از بهترین گزینهها برای اقامت به شمار میآید. اگر قصد سفر به کاشان را دارید و در حال برنامهریزی برای سفرتان هستید، تا انتهای مطلب حاضر با مجله گردشگری فلایتودی همراه باشید تا با تعدادی از خانه های تاریخی معروف در کاشان و اطلاعات ضروری آنها آشنا شوید.
خانه طباطبایی ها کاشان | باشکوهترین خانه تاریخی کاشان
خانه طباطباییها، از زیباترین و باشکوهترین خانه های قدیمی کاشان و ایران است و استاد علی مریم در سال ۱۲۵۰ آن را برای تاجر فرشی بهنام سید جعفر طباطبایی نطنزی ساخته است. به منظور محافظت از بنا در برابر زلزله و جلوگیری از ورود سروصدا، این خانه را به سبک معماری گودالباغچه ساختهاند و عناصر معماری اصیل ایرانی در جایجای آن دیده میشود.
جالب است بدانید که خانه طباطباییها ۴۰ اتاق، چهار حیاط، چهار سرداب، ۲ قنات و سه بادگیر دارد و در فضای آن بخشی هم مخصوص خدمه ساخته شده است. تصویر گچبریهای ظریف و زیبا در کنار حوضهای مربعی، باغچههای هشتضلعی پرگل و پنجرههای رنگی این خانه که از جاذبه های دیدنی ایران و کاشان است از ذهن شما پاک نخواهد شد.
- آدرس: خیابان علوی، کوی سلطان امیراحمد
- ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۵هزار تومان
آدرس خانه طباطبایی ها کاشان روی نقشه گوگل
خانه بروجردی ها کاشان | بنای عشق
علاوه بر ظرافتهای بهکاررفته در معماری این بنا و شکوه بیمثال آن، داستان ساخت خانه نیز بسیاری از مسافران را به بازدید از آن ترغیب میکند. جریان از این قرار است که روزی روزگاری فردی بهنام سید مهدی بروجردی، یک دل نه صد دل شیفته دختر سید جعفر طباطبایی میشود و پدردختر نیز برای عاشق دلخسته شرط میگذارد که اگر دوست دارد به وصال محبوب خود برسد، باید خانهای به بزرگی و عظمت خانه پدری دختر بسازد.
اینجا بود که ساخت خانه بروجردیها آغاز شد و سید مهدی برای آنکه برای معشوق خود سنگ تمام بگذارد، از هنرمندان چیرهدست و بهنامی مثل کمالالملک، مریم کاشانی و صنیعالملک کمک گرفت. ساخت خانه بروجردیها ۱۸ سال به طول انجامید و در حال حاضر یکی از شاهکارهای معماری ایران و جهان است.
- آدرس: محله سلطان امیر احمد، خیابان علوی
- ساعت بازدید: بهار و تابستان از ۹ صبح تا ۶ عصر، پاییز و زمستان از ساعت ۹ صبح تا ۴:۳۰ عصر
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۴ هزار تومان
آدرس خانه بروجردی ها کاشان روی نقشه گوگل
خانه عامری ها کاشان | بزرگترین خانه تاریخی کاشان
یکی از مهمترین ویژگیهایی که خانه عامریها را به یکی از زیباترین بناهای معماری ایران تبدیل کرده است، تقارن بینظیر آن است؛ به این صورت که اگر خطی وسط بنا ترسیم کنید، دو طرف آن کاملا مشابه یکدیگر خواهند بود. این بنا با مساحت بالغ بر ۷ هزار متر مربع، بزرگترین خانه تاریخی کاشان در اصفهان است و قدمت آن به دوره زندیه بازمیگردد. در دوره قاجاریه، فردی بهنام سهامالسلطنه عامری این بنا را بازسازی کرد و در سال ۱۳۹۳ نیز این برای بار دوم مرمت شد. در حال حاضر این بنا به هتل سرای عامری ها کاشان تغییر کاربری داده و از بهترین گزینههایی است که در زمان سفر به کاشان برای اقامت میتوانید روی آن حساب کنید.
- آدرس: کاشان، محله علوی، خیابان علوی، بنبست باستان هفتم، پلاک صفر
آدرس خانه عامری ها کاشان روی نقشه گوگل
خانه منوچهری کاشان | از قدیمیترین خانههای کاشان
خانه منوچهری نیز از بهترین خانه های تاریخی کاشان است و قدمت آن به دوره صفویه بازمیگردد. این خانه در دهه ۱۱۵۰ شمسی بر اثر زلزله آسیب دید و در دوره قاجاریه تحت مرمت و بازسازی قرار گرفت. ابوالفضل شاهی در سال ۱۳۸۹ این خانه را مجددا بازسازی کرد و کاربری آن را به یک بوتیک هتل مجلل تغییر داد. در صورتی که مشتاق رزرو خانه تاریخی در کاشان هستید، خانه منوچهری با اتاقهای سنتی، گچبریهای ظریف و حیات زیبای خود، یکی از گزینههای پیش روی شما است.
- آدرس: خیابان محتشم کاشانی، کوچه شهید ثابت، عمارت هفتم، شماره ۴۹
آدرس خانه منوچهری کاشان روی نقشه گوگل
خانه راهب کاشان | با دو قرن قدمت!
از دیگر خانه های قدیمی کاشان، میتوان به خانه راهب اشاره کرد. این خانه در قلب بافت تاریخی کاشان قرار گرفته است و بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد. این خانه تاریخی با معماری اصیل و سنتی خود امروزه میزبان مسافران شهر کاشان است؛ در سال ۱۳۹۲ فردی بهنام سید اکبر حلی این خانه قدیمی را تحت مرمت و بازسازی قرار داد و آن را به هتلی مجلل به نام هتل مهینستان راهب کاشان تبدیل کرد.
جالب است بدانید که این هتل در حال حاضر عنوان لوکس ترین اقامتگاه تاریخی را یدک میکشد و گردشگران داخلی و خارجی زیادی از اقامت در آن رضایت بالایی داشتهاند. علیرغم قدمت بالای بنا، واحدهای اقامتی هتل مهینستان راهب به امکانات رفاهی بسیار مدرنی مجهز هستند و با رزرو آن، اقامتی بینقص و تمامعیار را در شهر کاشان تجربه خواهید کرد. اگر در سفر به کاشان مایل به اقامت در خانههای تاریخی هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین هتل های کاشان را مطالعه کنید.
- آدرس: خیابان فاضل نراقی، کوچه فرهنگ ۳۱
آدرس خانه راهب کاشان روی نقشه گوگل
خانه عباسیان کاشان | از بهترین مراکز تفریحی و دیدنی کاشان
خانه عباسیان کاشان نیز درست مثل خانه طباطباییها به سبک معماری گودالباغچه ساخته شده و قبلا به تاجر ثروتمند و معروفی بهنام حاج محمد ابراهیم تعلق داشته است. این بنا در ابتدا در مساحتی بالغ بر ۷ هزار متر مربع بنا شد اما بعد از فوت حاج محمد، وراث آن را به ۵ بخش تقسیم کردند و آنها را به افراد مختلفی فروختند. سالها بعد بخش اندرونی خانه نصیب فردی بهنام آقای عباسیان شد و از همان زمان، این نام روی ساختمان ماند. خوشبختانه در حال حاضر تمام بخشهای بنا مجددا به یکدیگر پیوستهاند و با وجود چند رستوران، کافه و فروشگاه صنایع دستی، به یکی از بهترین مراکز تفریحی و دیدنی کاشان تبدیل شده است.
- آدرس: محله سلطان امیر احمد، خیابان علوی
- ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۴ هزار تومان
آدرس خانه عباسیان کاشان روی نقشه گوگل
خانه تاج کاشان | موزه مردم شناسی
خانه تاج از دیگر گودال باغچههای قدیمی شهر کاشان است. این بنا بیش از ۲ قرن قدمت دارد و زمان ساخت آن به دوره قاجاریه بازمیگردد. این بنای تاریخی، نمونهای اصیل از معماری ایرانی است و ظرافتها و زیباییهایش آن را به یکی از بهترین خانه های تاریخی کاشان تبدیل کرده است. در حال حاضر این بنا کاربردی فرهنگی دارد و تحت عنوان خانه هنرمندان و موزه مردمشناسی کاشان شناخته میشود. اگر گذرتان به کاشان افتاد، بازدید از این بنا را فراموش نکنید.
- آدرس: خیابان علوی کاشان
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۱۱ شب
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۳هزار تومان
آدرس خانه تاج کاشان روی نقشه گوگل
خانه عادل کاشان
خانه عادل کاشان، از دیگر خانه های تاریخی کاشان به سبک گودال باغچه است و قدمت آن به دوره قاجاریه بازمیگردد. این خانه تاریخی که به مروارید کاشان نیز شهرت دارد، بر اساس اصول معماری ایرانی و متناسب با اقلیم و آبوهوای کاشان ساخته شده و در حال حاضر به یک اقامتگاه سنتی موسوم به نه چم تغییر کاربری داده است.
علاوه بر واحدهای اقامتی با امکانات رفاهی عالی، این هل چایخانه و سفرهخانه سنتی هم دارد که بهانهای عالی برای سرزدن به این خانه تاریخی زیبا هستند. اگر شما هم از آن قبیل مسافرانی هستید که اقامت در خانه های قدیمی و سنتی کاشان را ترجیح میدهند، میتوانید روی خانه عادل کاشان یا اقامتگاه سنتی نه چم حساب کنید.
- آدرس: میدان کمالالملک، خیابان فاضل نراقی، کوچه فرهنگ ۶
آدرس خانه عادل کاشان روی نقشه گوگل
خانه شریفیان کاشان | با گچبریهای تماشایی
هر چند که خانه شریفیان یکی از قدیمی ترین خانه های تاریخی کاشان است، اما طی تقریبا ۱۷۰ سال قدمت توجه کمی به آن شده و در حال حاضر بهاندازه سایر خانه های کاشان وضعیت مطلوبی ندارد. این بنا در سال ۱۲۳۰ و دوره قاجاریان ساخته شده است و معماری آن – حتی با وجود نیاز به مرمت – بینهایت دیدنی و باشکوه است. هر چند که خانه شریفیان عمدتا بهواسطه طاق قوسیشکل شاهنشین خود شهرت دارد، اما گچبریهای ظریف و تزئینات سقف و دیوارهای آن نیز بسیار چشمنواز و خیرهکننده است و بازدید از آن خالی از لطف نیست.
- آدرس: خیابان علوی، کوی صدر
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۴ هزار تومان
آدرس خانه شریفیان کاشان روی نقشه گوگل
خانه رئیسیان کاشان | ساده اما باشکوه!
خانه رئیسیان در مقایسه با سایر خانه های تاریخی کاشان سادهتر است (آینهکاری و گچبری تنها تزئینات این خانه هستند)، اما این سادگی نه تنها چیزی از جذابیت آن کم نکرده، بلکه شکوه و عظمت آن را نیز در چشم بینندگان دوچندان کرده است. درست مثل سایر خانههای قدیمی کاشان، این خانه نیز در زمان قاجاریه ساخته شده است و دو حیاط اندرونی و بیرونی بخشهای مختلف آن را تشکیل میدهند. هر چند که این خانه به طور کلی بینهایت زیبا و دیدنی است، اما بدون شک آینهکاریها و گچبریهای بنا از جمله زیباترین مناظری هستند که حین بازدید از آن بنا مشاهده خواهید کرد.
- آدرس: محله سلطان میر احمد کاشان
- هزینه بلیط ورودی بازدید از بنا: ۴ هزار تومان
خانه احسان کاشان | مجموعه فرهنگی اقامتی
خانه احسان کاشان، پیشگام در زمینه تبدیل اماکن تاریخی به بوتیک هتل سنتی بوده و اولین خانه سنتی کاشان است که به اقامتگاهی سنتی تغییر کاربری داد. از آنجایی که این خانه تاریخی در بافت قدیمی کاشان قرار دارد، با رزرو این اقامتگاه، با یک تیر چند نشان خواهید زد: علاوه بر اقامت در خانهای که روزی محل زندگی شاهزادگان قاجار بوده و یکی از جاهای دیدنی کاشان است، به سایر جاذبه های دیدنی این شهر نیز دسترسی بسیار راحتی خواهید داشت. علاوه بر این، خانه احسان فقط یک بوتیک هتل نیست و وجود موزه، تالار فیلم، تئاتر و گالری، آن را به یک مجموعه فرهنگی اقامتی تبدیل کرده است.
- آدرس: میدان کمالالملک، ابتدای خیابان فاضل نراقی، روبهروی مسجد آقابزرگ، کوچه فرهنگ ۳۵
آدرس خانه احسان کاشان روی نقشه گوگل
خانه مرشدی کاشان | از اقامتگاههای سنتی شهر
اگر به رزرو خانه قدیمی در کاشان فکر میکنید، خانه مرشدی یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما است. این خانه قدیمی با قدمتی بیش از ۲۵۰ سال، اقامتی از هر لحاظ بیدغدغه و بهیادماندنی را برای شما رقم میزند و از جمله زیباترین اقامتگاه های سنتی کاشان محسوب میشود. هر چند که خانه مرشدی کاشان پس از مرمت بافت سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده است، اما واحدهای اقامتی آن به امکانات رفاهی مدرنی مجهز هستند و وجود چایخانه سنتی، کافیشاپ و فضای باز، آن را به گزینه محبوبی برای اقامت در کاشان تبدیل کرده است.
- آدرس: میدان کمال الملک، خیابان ملا حبیب اله شریف، کوچه بوستانی
آدرس خانه مرشدی کاشان روی نقشه گوگل
خانه عطارها کاشان | یادگاری از دوره قاجار
در میان تمام خانه های تاریخی شهر کاشان که هر کدام از دیگری خاص تر و زیباتر است، خانه عطارها چیز دیگری است. قدمت این بنای تاریخی به دوره قاجار بر می گردد پس می توانید نمای کلی از آن را متصور شوید. خانه ای با حیاط جلویی و نمای سنتی ساختمان. این بنا ۴۷۰ مترمربع است و در آن سرداب و بادگیرهای مختلفی طراحی شده تا ساکنان خانه در فصول مختلف سال راحت باشند. بخش اصلی این ساختمان شاه نشین است که با سقف گنبدی نگاه مخاطبان را به خود جلب می کند.
- آدرس: کاشان، خیابان آیت الله کاشانی، خیابان شهید ابهری مقدم
آدرس خانه عطارها کاشان روی نقشه گوگل
خانه تاریخی مشکی کاشان | بنایی کمتر دیده شده
خانه تاریخی دیگری که می توانید در سفر به کاشان از آن دیدن کنید، این بنای خاص است. خانه مشکی را می توان یکی از زیباترین خانه های تاریخی کاشان دانست. فاصله این ساختمان از دیگر خانه های تاریخی باعث شده تا گردشگران کمتر به آن توجه کنند. این خانه به دلیل داشتن سرداب های خاص معروف شده است.
پیش از همه باید بدانید که این خانه تاریخی در کاشان با نام خانه مشکی یا اسماعیل شناخته می شود. ساخت این بنا نیز به دوره قاجار بر می گرددو در قسمت شاه نشین آن از هنر گچ بری استفاده شده است. آینه کاری ها و شیشه های رنگی به کار رفته در این ساختمان اتاق های آن را خاص کرده است.
- آدرس: کاشان، محله درب اصفهان
خانه تاریخی مازندرانیان کاشان | ساخت دوره زندیه
برخلاف دیگر خانه های تاریخی کاشان، که مربوط به دوره قاجار است، خانه تاریخی مازندرانیان در شکل ابتدای مربوط به دوره زندیه است. اما این بنای زیبا یا یک حیاط اصلی به شکل گودال باغچه در دوران قاجار مرمت شد. فضای اصلی این خانه شامل دو سرداب، شاه نشین، هشتی ورودی و ایوان زمستانی است. آنچه این سازه را از دیگر خانه های تاریخی کاشان متمایز می کند، مربوط به تاج بلند ایوان زمستانی است که جلوه ویژه ای به آن داده است.
- آدرس: کاشان، محله درب اصفهان
خانه های تاریخی کاشان | لمس شکوه معماری اصیل ایرانی
خانه های تاریخی این روزها به اقامتگاه های سنتی شیراز، اصفهان، کاشان و… تبدیل شدهاند. کاشان یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است و برای کسانی که عاشق بازدید از بناهای تاریخی و معماری اصیل ایرانی هستند، یکی از بهترین مقصدها برای مسافرات محسوب میشود. هر چند که کاشان بنای دیدنی زیاد دارد، اما بدون شک خانه های تاریخی آن زیباترین بخش این شهر را تشکیل میدهند. برای سفر به کاشان میتوانید بلیط قطار تهیه کنید یا با خودروی شخصی راهی سفر شوید.
در مطلب حاضر به معرفی این خانهها پرداختیم و عکس خانه های تاریخی کاشان و اطلاعات ضروری آنها را هم در اختیار شما قرار دادیم. شما از کدام یک از خانه های تاریخی کاشان بازدید کردهاید؟
سوالات متداول درباره خانه های تاریخی کاشان
۱. بهترین خانه های تاریخی کاشان به چه دورهای تعلق دارند؟
اگر چه در شهر کاشان خانههایی وجود دارند که قدمت آنها به دوره صفویه و زندیه بازمیگردند، اما اغلب خانه های تاریخی کاشان به دوره قاجاریه تعلق دارند.
۲. کدام یک از خانه های قدیمی کاشان در حال حاضر به بوتیک هتل تبدیل شدهاند؟
خانه راهب، خانه عامری ها، خانه منوچهری، خانه عادل و خانه مرشدی از جمله خانههای قدیمی و تاریخی کاشان هستند که در حال حاضر بهعنوان یک اقامتگاه سنتی پذیرای مسافران شهر کاشان هستند.
۳. آیا در حال حاضر امکان بازدید از خانه طباطبایی ها کاشان وجود دارد؟
بله. برای بازدید از این بنا میتوانید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب به آدرس خانه طباباییها در خیابان علوی، کوی سلطان امیراحمد مراجعه کنید.
۴. بلیط قطار کاشان را از کجا رزرو کنیم؟
برای رزرو بلیط قطار کاشان به سایت یا اپلیکیشن فلایتودی مراجعه کنید.