محدودیت سفر برای ۱۰۰% کشورهای جهان
طبق بررسیهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، اپیدمی ویروس کرونا که در تمام جهان شایع شده، محدودیتهایی را برای سفر ایجاد کرده است. این محدودیت سفر که در سطح بین المللی در کشورها اعمال شده، تا به امروز در تاریخ بشر بی سابقه بوده است.
پیرو پژوهش اخیر، آخرین اطلاعات حاصل از آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد برای گردشگری حاکی از آن است که در حال حاضر، ۱۰۰% مقاصد جهانی محدودیتهایی را برای سفر اعمال کردهاند. از این میان، ۸۳% از این مقاصد از ۴ هفته پیش و بیشتر است که محدودیتهای ناشی از کووید ۱۹ را اعمال کردهاند و از ۲۰ اپریل تا به حال هیچ مقصدی این محدودیتها را رفع نکرده است.
دبیر کل سازمان جهانی گردشگری زوراب پولولیکاشِوِیلی گفت: ” گردشگری نشان داده است که افراد برای این صنعت در درجه اول اهمیت قرار دارند. دپارتمان ما نیز در بازیابی، نهادی پیشرو است. این پژوهش در محدودیتهای جهانی سفر، به حمایت از اجرای مسئولانه و به موقع استراتژیهای خروج کمک خواهد کرد و به مقاصد این اجازه را خواهد داد تا به محض اینکه شرایط ایمن شد و همه چیز به شرایط عادی بازگشت، محدودیتها را رفع کنند یا آنها را سهل گیرانهتر کنند. از این طریق، منافع اجتماعی و اقتصادی که حاصل از گردشگری است، دوباره به دست خواهد آمد و مسیری برای بازیابی پایدار افراد و کشورها فراهم خواهد کرد.
رهگیری محدودیتها توسط زمان و اهمیت آنها
از دید کلی هم میتوان گفت سازمان جهانی گردشگری محدودیتهای سفر را که توسط مقاصد مختلف در سراسر جهان معرفی شده بود را بخش بندی کرد. در حالیکه این محدودیتها از ۳۰ ژانویه که سازمان بهداشت جهانی کووید ۱۹ را یک فوریت پزشکی عمومی در سطح بین المللی دانست، در بسیاری از مناطق اعمال شدند. اخرین تجزیه تحلیلها حاکی از آن است که، از ۲۱۷ مقصد در سراسر جهان:
- ۴۵% از کشورها تمام یا بخش از مرزهای خود را به روی گردشگران بستند. و به مسافران اجازه ورود داده نشد.
- ۳۰% از آن ها تمام یا بخشی از پروازهای خود را کنسل کردند و تمامی پروازها به حالت تعلیق درآمدند.
- ۱۸% از آن ها از ورود برخی از مسافران چه به صورت مستقیم و چه به صورت ترانزیت از کشورهایی خاص که درگیر بیماری کرونا بودند ممانعت به عمل آوردند.
- ۷% از آنها اقدامات متنوعی را به کار بستند. که از آن میان میتوان به قرنطینه و یا خود قرنطینگی برای مدت ۱۴ روز اشاره کرد.
در میان این رخدادها، سازمان جهانی گردشگری به نفع این کشورها و برای حمایت از صنعت گردشگری در چنین شرایط چالش برانگیزی، تماسهایی با آنها برقرار کرده است. طبق گفته پولولیکاشِوِیلی دبیر کل سازمان جهانی گردشگری، در عین حال که این سقوط ناگهانی و غیر منتظره در گردشگری که در نتیجه ویروس کووید ۱۹ حاصل شده، باعث شده است تا میلیونها شغل و وسیلهی امرار معاش مردم در مخاطره قرا بگیرند، پیشرفتهایی که در سالهای اخیر در جهت توسعه پایدار و برابریها حاصل شده نیز به خطر بیفتند.