انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها

0
8113
انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها
انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها

تفاوت رنگبندی پاسپورت ها در چیست؟

همانطور که می‌دانید پاسپورت یا گذرنامه یک سند و یا مدرک شناسایی رسمی در سطح بین‌المللی است که دولت‌ها برای شهروندان خود صادر می‌کنند و با این کار اجازه خروج از کشور برای آن‌ها صادر می‌شود. البته برای ورود به اکثر کشورها فقط داشتن پاسپورت کفایت نمی‌کند و دولت آن کشورها از شما ویزا می‌خواهند.

انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها
انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها

امروزه می‌دانیم که پاسپورت‌های کشورهای مختلف از لحاظ اعتبار و ارزشمندی با هم تفاوت دارند. اگر تجربه حضور در فرودگاه‌های بین‌المللی را داشته باشید، هنگام ایستادن در صف انتظار پذیرش ممکن است متوجه تفاوت رنگ پاسپورتتان با پاسپورت افراد دیگر شده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که علت این تفاوت رنگ چه می‌تواند باشد. تفاوت رنگ بندی پاسپورت‌ها بدون دلیل نیست و بر اساس ویژگی‌های مشخصی تعیین می‌شود و هر رنگ معنای خاصی را به همراه دارد که در این مقاله از مجله گردشگری فلای تودی قصد داریم شما را با این معانی و تفاوت رنگ پاسپورت‌ها بیشتر آشنا کنیم.

علت تفاوت رنگ پاسپورت کشورها
علت تفاوت رنگ بندی پاسپورت های کشورهای مختلف

 

علت تفاوت رنگ پاسپورت کشورها

رنگ‌ بندی پاسپورت‌های کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و معمولا انتخاب هر رنگ دلیل بخصوصی دارد.  سازمان بین‌المللی هوانوردی (ایکائو) چهار رنگ اصلی قرمز، آبی، سبز و مشکی را برای جلد پاسپورت در نظر گرفته است و رنگ پاسپورت انتخابی هر کشور باید طیف‌های مختلفی از رنگ‌های ذکر شده باشد. در نهایت گزینش رنگ جلد پاسپورت هر کشور توسط مقامات همان کشور صورت می‌پذیرد. معیارهای متفاوتی برای انتخاب رنگ پاسپورت وجود دارد برای مثال رنگ قرمز نمادی از اتحاد می‌باشد؛ مانند رنگ پاسپورت اکثر کشورهای اتحادیه اروپا. رنگ سبز معمولا نماد مذهب است که در پاسپورت بیشتر کشورهای مسلمان این رنگ قابل مشاهده است، رنگ مشکی نمادی از فرهنگ و رنگ آبی نمادی از دنیای جدید است.

پاسپورت قرمز

انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها
انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها

پرطرفدارترین رنگ پاسپورت در جهان رنگ قرمز یا طیفی از این رنگ است. اکثر کشورهایی که رنگ بندی پاسپورت های آن‌ها طیفی از رنگ قرمز است، دارای شاخصه‌ای دینی، جمعیتی و سیاسی هستند. جالب است بدانید ۱۰ پاسپورت قدرتمند جهان، قرمز رنگ هستند که با ارزش‌ترین پاسپورت قرمز رنگ متعلق به کشور سنگاپور است و پس از آن پاسپورت کشورهای آلمان، دانمارک، سوئد و فنلاند با ارزش‌ هستند.

پاسپورت آبی

انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها
انواع رنگ بندی پاسپورت ها و تفاوت آن‌ها

بعد از رنگ قرمز، پراستفاده‌ترین رنگ بندی پاسپورت ها در میان پاسپورت‌های کشورها، رنگ آبی است. پس از جنگ جهانی دوم این رنگ به عنوان نمادی از دوستی و صلح جهانی در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شد. ۸۲ کشور پاسپورتشان به رنگ آبی است که از میان آن‌ها قدرتمندترین و مشهورترین پاسپورت متعلق به ایالات متحده آمریکا است. افراد دارنده‌ی این پاسپورت به راحتی می‌توانند به ۱۸۳ کشور بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کنند. همچنین کم‌قدرت‌ترین گذرنامه با رتبه ۱۹۹ به این دسته تعلق دارد که مربوط به کشور افغانستان است.

پاسپورت سبز

علت تفاوت رنگ پاسپورت کشورها
علت تفاوت رنگ بندی پاسپورت ها

پرطرفدارترین رنگ‌ بندی پاسپورت ها در کشورهای اسلامی و عربی رنگ سبز است. رنگ سبز بر روی پاسپورت‌ اکثر کشورها نشانه‌ای از مذهب قوی آن‌ها است و این رنگ را نمادی از اسلام می‌دانند، چرا که رنگ محبوب پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) بوده است. البته این رنگ برای پاسپورت دیگر کشورهایی مانند سنگال، ساحل عاج، نیجریه و بورکینو فاسو نیز استفاده شده است که در فرهنگ آن‌‌ها رنگ سبز به معنی اتحاد اقتصادی و فرهنگی و یکپارچگی می‌باشد. از میان ۱۹۹ پاسپورت موجود دنیا ۴۳ پاسپورت به رنگ سبز هستند. پرقدرت‌ترین گذرنامه سبز رنگ متعلق به کشور کره جنوبی است که رتبه ۱۲ را در میان کشورهای دنیا دارد.

پاسپورت مشکی

علت تفاوت رنگ پاسپورت کشورها
علت تفاوت رنگ بندی پاسپورت ها

کم‌استفاده‌ترین رنگ بندی پاسپورت ها متعلق به رنگ مشکی است. اکثر این پاسپورت‌ها متعلق به کشورهای آفریقایی مانند کنگو، مالاوی، آنگولا و چند کشور دیگر هستند، البته به هیچ عنوان نباید انتخاب این رنگ را حمل بر نژاد پرستی این کشورها دانست چرا که به صورت کلی رنگ مشکی برای مردم آفریقا مورد احترام بوده است. پرطرفدارترین پاسپورت مشکی متعلق به کشور نیوزلند می‌باشد و علت انتخاب رنگ مشکی برای پاسپورت نیوزلند این است که رنگ مشکی، رنگ ملی این کشور است. خوب است بدانید که در فرهنگ اروپایی رنگ مشکی باری مثبت دارد و به معنای یکدستی و مهارت بالا بوده است.

با توجه به نکاتی که در بالا ذکر شد، رنگ بندی پاسپورت ها می‌تواند به هر دلیلی به یکی از چهار رنگ قرمز، آبی، سبز و مشکی باشد و دولت‌ها این اجازه را دارند که در صورت تمایل رنگ پاسپورت خود را بارها تغییر دهند و هیچ‌گونه اجباری برای انتخاب رنگ ندارند.

همانطور که بررسی کردیم از روی رنگ بندی پاسپورت ها می‌توان به نکات زیادی پی برد، چرا که کشورها اکثرا رنگی را انتخاب می‌کنند که به طریقی بازتابی از هویت و فرهنگ کشورشان باشد.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید