علت گرفتگی گوش در هواپیما
حتما برای شما پیش آمده که در مسافرتهای هوایی دچار درد یا گرفتگی در گوش شوید. گرفتگی گوش بیشتر هنگام صعود و فرود هواپیما رخ میدهد. در واقع، شنوایی در اثر گرفتگی گوش دچار اختلال میشود. بعضی مواقع گرفتگی گوش در طول سفر همراه مسافر است و همین امر سبب میشود که پروازهای هوایی برای بسیاری از مردم آزار دهنده باشد. بسیاری از مواقع، کودکان در سفرهای هوایی دچار مشکل میشوند و والدین آنها نمیدانند که برای درمان گرفتگی گوش آنها چه باید بکنند. مجلهی گردشگری فلای تودی قصد دارد در این پست راههای جلوگیری و درمان گرفتگی گوش را بیان کند. با ما همراه باشید.
علت گوش گرفتگی در هواپیما چیست؟
بسیاری از مردم علت گرفتگی گوش در مسافرت های هوایی را نمیدانند. گرفتگی گوش در هواپیما زمانی اتفاق میافتد که گوش شما تحت تأثیر فشار هوای داخل هواپیما قرار گیرد. به طور معمول، فشار هوا در داخل و خارج گوشها یکسان است. درواقع، هنگامی که هواپیما بلند میشود یا فرود میآید گوش گرفتگی برای برخی از مسافران رخ میدهد.
دلیل این امر تغییر سریع ارتفاع است که سبب تغییر فشار هوا در داخل کابین میشود. بعبارتی، به دلیل تغییر سریع ارتفاع در سفرهای هوایی، گوش فرصت کافی برای یکسانسازی فشار هوای داخلی و خارجی گوش را باهم ندارد.
هنگامی که این اتفاق میافتد، ممکن است متوجه فشار یا گرفتگی ناخوشایندی در گوش شوید. ممکن است برخی از مسافران علاوه بر گرفتگی گوش دچار درد شوند. درد یا گرفتگی گوش در برخی از افراد تا پایان سفر هوایی باقی میماند. باید بدانید که پس از فرود هواپیما و برابر شدن فشار هوا، گرفتگی گوش در بیشتر افراد به سرعت بهبود مییابد.
گرفتگی گوش در هواپیما چقدر رایج است؟
برای بسیاری از مردم سوال میشود که گرفتگی گوش در هواپیما چیست و چرا هنگام کوهنوردی که باز هم در ارتفاعات هستیم، این اتفاق رخ نمیدهد. در وهلهی اول باید بدانید که گرفتگی گوش در سفرهای هوایی امری رایج به حساب میآید.
البته، این اتفاق از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد. برخی ممکن است احساس درد کنند، در حالی که بعضی از افراد فقط از ناراحتی جزئی شکایت دارند (یا اصلاً دردی ندارند). اگر سرماخوردگی یا عفونت گوش دارید، علائم گرفتگی گوش در هواپیما ممکن است ناراحت کنندهتر باشند.
جالب است بدانید که کوهنوردان هنگام صعود به ارتفاعات دچار گرفتگی گوش نمیشوند. زیرا حرکت به سمت ارتفاعات به آرامی صورت میگیرد و گوش میتواند فشار بیرونی و داخلی را باهم یکسان کند.
راههای درمان گرفتگی گوش در هواپیما
خمیازه بکشید! هنگام فرود و صعود هواپیما سعی کنید خمیازه بکشید. اگر خمیازه کشیدن برای شما سخت است عمل بعلیدن را انجام دهید. برای بلعیدن میتوانید آب نبات یا آدامس بجوید. انجام این روشها باعث میشود که عضلات باز کننده لولههای استاش گوش را را فعال کنند.
یکی دیگر از راههای درمان گرفتگی گوش در ارتفاع، دمیدن در دهان است. به این عمل مانور والسا میگویند. توجه داشته باشید هنگام دمیدن در دهان با دستهای خود سوراخهای بینی را بگیرید. همچنین دهانتان باید هنگام دمیدن بسته باشد. این حرکت را چندین بار مخصوصاً هنگام فرود تکرار کنید تا فشار بین گوش و کابین هواپیما برابر شود.
هنگام برخاستن و فرود آمدن هواپیما خواب نباشید. اگر در هنگام صعود و فرود هواپیما بیدار باشید، میتوانید این تکنیک را برای جلوگیری و مراقبت از خود انجام دهید. در صورت امکان هنگام سرماخوردگی، عفونت سینوس، گرفتگی بینی یا عفونت گوش پرواز نکنید. اگر اخیراً جراحی گوش کرده اید، با پزشک خود در مورد اینکه چه زمانی مسافرت برای شما مشکلی ایجاد نمیکند مشورت کنید.
اگر گرفتگی گوش در هواپیما برایتان همیشه اتفاق میافتد از اسپریهای بینی بدون نسخه استفاده کنید. از این اسپریهای بینی میتوانید حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از برخاستن و نشستن هواپیما استفاده کنید. توجه داشته باشید، استفاده بیش از حد این اسپریها باعث افزایش گرفتگی بینی میشوند.
از گوشبندهای فیلتردار استفاده کنید. این گوشبندها در هنگام صعود و فرود هواپیما میتوانند به آرامی هوای داخلی گوش و بیرونی را یکسان کنند. این گوشبندها را میتوانید از داروخانهها، فروشگاههای لوازم بهداشتی یا کلینیکهای شنوایی خریداری کنید، اما در هر حال باید خمیازه بکشید و ببلعید تا فشار هوا کاهش پیدا کند.
درمان گرفتگی گوش کودکان در ارتفاع
هنگام سفرهای هوایی در صورت گرفتگی گوش، کودکان خود را به قورت دادن تشویق کنید. برای تشویق به بلع مکرر، میتوانید از پستانک استفاده کنید. هنگام نوشیدن از کودک بخواهید در جای خود بنشیند. کودکان بالای ۴ سال میتوانند آدامس بخورند یا از طریق نی به داخل نوشیدنی بدمند تا حباب در نوشیدنی ایجاد شود. همچنین مکیدن آبنبات چوبی برای رفع گرفتگی گوش در کودکان توصیه میشود. توجه باشید، نباید به کودکان داروهای ضد احتقان بدهید.
کلام آخر
گرفتگی گوش در هواپیما براساس تغییرات فشار هوا در هنگام صعود و فرود رخ میدهد. زیرا گوش در تلاش است تا فشار هوای گوش میانی شما را با فشار کابین برابر کند. همچنین داشتن عفونت گوش میتواند در روند یکسانسازی فشار هوا اختلال ایجاد کند. این اختلال همراه با درد خواهد بود.
اگر سفر هوایی در برنامهی خود دارید و از عفونت گوش رنج میبرید، با پزشک خود در مورد اقدامات لازم برای کاهش درد و گرفتگی گوش، مشورت کنید. در صورت مسافرت با کودک، از پزشک متخصص اطفال در مورد ایمنتر و راحتتر شدن سفر راهنمایی بخواهید.
اگر میخواهید از بروز گرفتگی گوش در هواپیما جلوگیری کنید، هنگام صعود و فرود نخوابید. در صورت گرفتگی گوش در دهان خود بدمید یا آدامس بجوید.