شاید وقتی به غذاهای سنتی کشورهای دیگر فکر میکنید، روسیه آخرین مقصدی باشد که به ذهنتان میرسد. در این صورت، بهتر است تجدید نظر کنید! کشور پهناور روسیه، با فرهنگی غنی و تاریخی کهن، نه تنها به واسطهی معماری باشکوه و ادبیات غنیاش، بلکه به دلیل تنوع غذایی شگفتانگیزش نیز شهرت جهانی دارد. آشپزی روسی، حاصل تلفیق سنتهای آشپزی مختلف و تاثیر اقلیمهای گوناگون بر این سرزمین پهناور است. غذاهای روسی ترکیبات سادهای دارند و در عین حال بسیار لذیذ هستند. در ادامه برای انتخاب راحتتر شما در سفر به روسیه، تعدادی از بهترین غذاهای روسی را به شما معرفی خواهیم کرد. با فلایتودی همراه باشید.
بُرش | از معروفترین غذاهای روسی
مشهورترین غذای سنتی روسیه و اوکراین سوپ برش (Borscht) است و به نوعی غذای ملی این کشورها نیز محسوب میشود. ماده اصلی تشکیلدهنده سوپ برش چغندر قرمز است و قرمزی این سوپ هم به همین دلیل است. گوشت، سیب زمینی، هویج و گوجهفرنگی، سایر موادی هستند که در تهیه سوپ برش از آنها استفاده میشود. سوپ برش را معمولا با مقداری شوید و خامه ترش و به صورت سرد یا گرم، سرو میکنند. به همین دلیل این سوپ ظرف غذای خوشمزهای هم برای فصل زمستان و هم برای فصل تابستان است.
سالاد الویه | متفاوت از آنچه امتحان کردهاید!
سالاد الویه یا الیویه که سالادی روسی است و شهرتی جهانی دارد، در دهه ۱۸۶۰ توسط لوسین الیویه ابداع شد. الیویه آشپزی بلژیکی در رستوران ارمیتاژ بود. در حال حاضر از ترکیبات اصلی این سالاد در طبخ آن استفاده نمیشود، اما قبلا ت سالاد الویه با موادی مثل خاویار، سیاه خروس، گوشت اردک، زبان گوساله و سس سِرّی مخصوص آن تهیه میشده است. این روزها سالاد الویه ترکیبات بسیار سادهتری دارد که شامل سیبزمینی، هویج، تخم مرغ، نخودفرنگی، خیار شور و مرغ آبپز است. طبخ سالاد الویه بسیار راحت است و یکی از غذاهایی است که روسها در تعطیلاتی مانند سال نو آن را طبخ میکنند.
بیف استراگانوف | از محبوبترین غذاهای روسی
بیف استراگانوف (Beef Stroganoff)، یکی از محبوبترین و معروفترین غذاهای روسیه است. این غذا از ترکیب فیله گوشت گاو خرد شده، پیاز، قارچ و خامه ترش تهیه میشود. به نظر میرسد که نام این غذا برگرفته از نام الکساندر استراگانوف وزیر کشور روسیه باشد. درباره این ظرف غذای افسانهای داستانهای بسیاری گفته شده که تاریخ همه آنها به قرن ۱۹ برمیگردد. بیف استراگانوف را در سراسر جهان به شکلهای مختلفی طبخ میکنند.
در مطلب راهنمای سفر به روسیه، رستورانهای معروف را معرفی کردهایم. رستورانهایی که برای چشیدن طعم اصیل غذاهای روسی مناسب هستند.
سوپ سولیانکا | طعم اصیل غذاهای روسی
سوپ دیگری که جایگاه ویژهایی در فهرست غذاهای سنتی روسیه دارد، سوپ سولیانکا (Solyanka Soup) است. این سوپ ترش و شیرین معمولا ترکیبی از گوشت گوساله تازه، خوک و گاهی اوقات مرغ است که به سولیانکا طعمی منحصربهفرد میدهد. دیگر ترکیبات این سوپ، خیار ترشی، گیاه کبر، زیتون، گوجهفرنگی، پیاز، جعفری و شوید هستند. سوپ سولیانکا برای درمان سردرد نیز بسیار موثر است.
بلینی | پنکیک روسی
بلینی (Blini) یا پنکیک روسی شبیه کرپ فرانسوی است. تنها تفاوت آنها در این است که بلینی از مایه خمیر ترش استراحت دادهشده طبخ میشود و همین، رنگ آن را روشنتر میکند. اگرچه بلینی را با گوشت به صورت رولت و همراه با سالاد تخم مرغ یا پنیر شیرین سرو میکنند، اما چیزی که بیشتر از همه در کنار این نان نازک و شیرین استفاده میشود خاویار، خامه ترش و عسل است. بلینی بسیار مشهور است، به طوریکه حتی برای آن هر سال در روسیه از ۵ تا ۱۱ اسفند، هفته پنکیک یا ماسلنیتسا برگزار میشود.
سوپ آکروشکا | غذای روسی تابستانی
این غذای روسی بسیار مناسب روزهای تابستانی است، چرا که طبع این سوپ سرد است. معمولا این سوپ را با کواس (نوشیدنی محبوب کشورهای بلاروس و شوروی سابق) طبخ میکنند. ترکیبات سوپ آکروشکا، گوشت یا سوسیس دودی، تربچه خیار، پیازچه و گیاهان خوراکی، سیبزمینی و تخم مرغ آب پز است که همراه با شوید و خامه ترش سرو میشود. گاهی اوقات در ترکیب این سوپ به جای کواس از دوغ کفیر و یا آب معدنی استفاده میشود و حتی نوع بدون گوشت آن نیز طبخ میشود.
کتلت | شبیه به کتلت ایرانی
کتلت روسی (Kotleti) در حقیقت گوشت چرخکرده سرخشده همراه با پیاز خردشده و پودر سوخاری است. کتلت روسی را معمولا از گوشت گوساله یا مرغ درست میکنند، با این حال در بیشتر رستورانهای روسی در طبخ آن از گوشت اردک هم استفاده میشود. کتلت غذای سرخ شده و تردی است که همراه با پوره سیبزمینی و پاستا سرو میشود.
پلمنی | غذای روسی ویژه مناسبتها
هیچ کس دقیقا نمیداند که پلمنی (Pelmeni) چه زمانی برای اولین بار در روسیه طبخ شده است، اما این غذا درست در قلب غذاهای ملی روسیه جای دارد. این غذا را در روسیه معمولا برای مناسبتهای خاص میپزند، اما چون شکلدادن خمیرهای آن وقت زیادی میگیرد معمولا خمیرهای آن را به صورت آماده و یخ زده در خواربار فروشیهای روسیه میفروشند. پلمنی خمیری است که معمولا با گوشت بره، خوک یا گوساله و یا ترکیبی از سه گوشت پر میشود، و نازکی خمیرهای این غذا است که آن را منحصربهفرد میکند. پلمینی را معمولا با آب گوشت یا بدون آن سرو میکنند.
شاه ماهی شور | غذای دریایی محبوب روسیه
شاه ماهی، یکی از بهترین غذاهای دریایی روسی است. اگرچه شاه ماهی شور، شیرین و فلفلی در دانمارک، هلند، سوئد و آلمان معمول است، اما شاه ماهیهای شور (Salted Herring) روسیه حرف اول را میزنند. معمولا این پیش غذا با نان چاودار و تکههای پیاز سرو میشود. همچنین میتوانید این ماهی را لا به لای سالادی که به آن «شاه ماهی خزپوش» میگویند، بگذارید. ترکیبات دیگر آن شامل سیبزمینی آبپز، چغندر، هویج، تخم مرغ، پیاز تازه و سس مایونز است.
پیراشکی | از غذاهای خیابانی روسیه
پیراشکی (Pirozhki) یکی از بهترین غذاهای خیابانی روسیه است که در زمان سفر به این شهر حتما باید آن را امتحان کنید. پیراشکیهای روسی کیکهای کوچکی هستند که در ماهیتابه سرخ میشوند و یا در فر پخته میشوند. خمیر این پیراشکیها را با هر ماده غذایی که تصور کنید از گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، سیبزمینی، کلم و هویج گرفته تا پنیر شیرین و مربا پر میکنند. پیراشکیهای روسیه را میتوانید از دستفروشان خیابانی و یا هر نانوایی در روسیه بخرید، اما هیچ کدام پیراشکیهایی نمیشود که مادربزرگهای روسی میپزند.
وارنیکی | غذای محبوب روسی
وارنیکی (Vareniki) بسیار شبیه پلمنی است، اما بر خلاف پلمنی که با گوشت پر میشود وارنیکی را معمولا با سیب زمینی، قارچ، کلم، پنیر شیرین و حتی گیلاس پر میکنند. فرقی نمی کند که وارنیکیها با چه چیزی پر شده باشند. همه آنها با خامه ترش یا کره آبشده طعمی فوقالعاده خواهند داشت.
مدوویک | دسر محبوب همسر امپراتور
مدوویک (نوعی کیک عسلی شیرین)، از دسرهای معروف روسی است که در منوی بیشتر رستورانها و کافههای روسیه پیدا میشود. ابداع این دسر به قرن ۱۹ میلادی برمیگردد، یعنی زمانی که مدوویک را در آشپزخانههای کاخهای سلطنتی روسیه طبخ میکردند. مدوویک (Medovik) احتمالا کیک موردعلاقه الیزابت همسر امپراطور الکساندر اول بوده است. امروزه این دسر را با شیر غلیظشده، و میوههای خشک یا خامه کرهای و گردو درست میکنند. مهم نیست که کدام یک از این طعمها را امتحان میکنید، خوردن این کیک بینظیر به شما ثابت خواهد کرد که چرا همسر امپراطور عاشق این کیک بوده است!
آشپزی روسی | ترکیبی از سنت و نوآوری!
آشپزی روسیه، سفری است به دنیایی از طعمها و رایحههای متنوع که هر ذائقهای را مجذوب خود میکند. از سوپهای گرم و سیرکننده گرفته تا غذاهای دریایی تازه و دسرهای شیرین، هر گوشهای از این سرزمین پهناور، غذاهای محلی خاص خود را دارد که در این مطلب، چند مورد از آنها را به شما معرفی کردیم. اگر بلیط هواپیما به مقصد یکی از شهرهای روسیه را رزرو کردهاید، احتمالا این بار برای امتحان کردن غذاهای روسی تردیدی نخواهید داشت.
اگر قرار باشد سفری به شهرهای مختلف روسیه داشته باشید، دوست دارید کدامیک از غذاهای معرفیشده در این مطلب را امتحان کنید؟
سوالات متداول معرفی بهترین غذاهای روسی
محبوبترین غذای روسی چیست؟
بورش، بیف استراگانف و بلینی، از بهترین و معروفترین غذاهای سنتی روسیه هستند.
چطور به روسیه سفر کنیم؟
با خرید تور روسیه در فلایتودی،میتوانید سفری لذتبخش را به روسیه تجربه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، میتوانید با کارشناسان ما در فلایتودی تماس بگیرید.
بهترین زمانس سفر به روسیه چیست؟
از نظر آبوهوایی، بهار و تابستان بهترین وقت برای بازدید از روسیه هستند.