فرودگاه استانبول در واقع فرودگاه بینالمللی جدید استانبول است که در آرناووتکوی (Arnavutköy) و بخش اروپایی این شهر قرار دارد. این فرودگاه پس از فرودگاه آتاتورک و فرودگاه صابیحا گوکچن، سومین فرودگاه بینالمللی استانبول محسوب میشود. در پی افتتاح فرودگاه جدید استانبول تمامی پروازهای سیستمی فرودگاه آتاتورک در تاریخ ۶ اپریل ۲۰۱۹ راس ساعت ۲:۰۰ بسته شد و در همان روز و در ساعت ۱۴:۰۰ تمامی پروازهای سیستمی مسافران بیزنس کلاس آن به فرودگاه جدید استانبول منتقل شد. همچنین کد یاتای فرودگاه آتاتورک با نام IST به این فرودگاه انتقال داده شد. این فرودگاه قرار است با ظرفیت جابجایی ۲۰۰ میلیون مسافر در سال به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل شود. برای آشنایی بیشتر با این فرودگاه در این مقاله از مجله گردشگری فلایتودی با راهنمای فرودگاه استانبول همراه شوید.
تاریخچه ساخت فرودگاه استانبول
شروع ساخت فرودگاه استانبول به تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۱۳ برمیگردد. این فرودگاه در زمینی به مساحت ۷۶٫۵ میلیون مترمکعب و در شمال استانبول و ۳۵ کیلومتری مرکز شهر ساخته شده است. البته طرح ساخت آن در ۴ فاز هنور در حال تکمیل است. فاز اول آن با دو باند فرودگاه و ترمینالی با ظرفیت جابجایی ۹۰ میلیون مسافر آغاز به کار کرده است. فرودگاهی که می خواهد نه تنها سرآمد فرودگاه های استانبول بلکه یکی از بهترین فرودگاه های جهان باشد.
هدف از ساخت فرودگاه استانبول
هدف از ساخت فرودگاه استانبول قرار گرفتن نام ترکیه در کنار کشورهای پیشرو صنعت هوانوردی بود. این فرودگاه که با دورنمای ۲۵ ساله ساخته شده، نقطه تلاقی ۵ قاره و پل ارتباطی میان شرق و غرب است. فرودگاه استانبول با ۳۰۰ مقصد مختلف برای نخستین بار تبدیل به قطبی خواهد شد که یک سوم جمعیت جهان توسط آن به ترکیه سفر میکنند.
وجه تمایز فرودگاه جدید استانبول نسبت به فرودگاههای دیگر این شهر ، خدمات قابلتوجهی است که به اقتصاد ترکیه خواهد کرد. جالب اینجاست که به دنبال تکمیل تمامی فازهای این فرودگاه در سال ۲۰۲۵، تعداد کسانی که چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم به استخدام این فرودگاه در آمدهاند، به ۲۲۵۰۰۰ نفر خواهد رسید.
حمل و نقل عمومی و ترانسفر فرودگاه استانبول
از جمله امکاناتی که فرودگاه استانبول دارد، حمل و نقل عمومی و خطوط اتوبوسرانی آن در مسیرهای متنوع است. به هرکجای استانبول که بخواهید بروید، اتوبوس های فرودگاه استانبول حداقل یک خط جادهای دارند. خدمات اتوبوس های Havaist و IETT فرودگاه استانبول مناسب مسافرانی است که به دنبال وسیله نقلیه عمومی برای جابجایی میان شهر و این فرودگاه هستند.
سرویس Havaist سرویس لوکس و مدرن جابجایی مسافران و بارهای آنها است، که در ۲۰ لاین مختلف و ۶۰ ایستگاه با ۱۵۰ اتوبوس، در مسیرهای دسترسی به فرودگاه استانبول خدمترسانی میکند. برای اطمینان از اینکه این سرویس تمامی شهر را پوشش میدهد و از فرودگاه به تمامی نقاط استانبول میرود، اتوبوسهای دو طرفه Havaist با وقفههای زمانی ۱۵ دقیقهای و ۴۰ دقیقهای در اختیار مسافران خواهند بود. از طرف دیگر سرویس IETT، سرویسهایی را در مسیرهای هالکالی ( Halkalı)، مجیدیه کوی( Mecidiyeköy ) و خطوط فرودگاه آتاتورک در اختیار مسافران قرار میدهد.
خطوط و ایستگاههای اتوبوس Havaist
اگر بخواهید از اتوبوس های Havaist فرودگاه استانبول استفاده کنید، این ۵ خط مسیرهای دسترسی به فرودگاه استانبول و به نقاط مختلف شهر هستند.
- خط IST1 یِنیکاپی – خط فرودگاه استانبول
یِنیکاپی ایدو – باکرکوی ایدو – کولِلی- متروی شهر باساک شِهیر – فرودگاه جدید استانبول
- خط IST2 – خط فرودگاه استانبول
تویاپ – محله جمهوریت – پارک مارمارا – مرکز باغچه شهیر – فرودگاه جدید استانبول
- خط IST7 متروی کوزیاتاقی – خط فرودگاه استانبول
متروی کوزیاتاقی – بالا تپه عمرانیه – پل کاواجیک – فرودگاه جدید استانبول
- خط IST19 تقسیم – بشیکتاش – خط فرودگاه استانبول
خیابان عبدالحق حمید تقسیم – بشیکتاش – متروباس زینجیرلی کویو – متروی لونت – فرودگاه جدید استانبول
- خط IST3 ایستگاه تموز دموکراسی ۱۵ – ایستگاه علی بِی کوی – خط فرودگاه استانبول
تموز دموکراسی ۱۵ – علی بِی کوی – گوک تورک – فرودگاه جدید استانبول
خطوط و ایستگاه اتوبوسهای IETT فرودگاه استانبول
اگر بخواهید از اتوبوس هایIETT فرودگاه استانبول استفاده کنید، میتوانید از این خطوط به فرودگاه استانبول و همچنین به نقاط مختلف این شهر از فرودگاه دسترسی داشته باشید.
- خط H2 مجیدیه کوی – خط فرودگاه استانبول
متروباس مجیدیه کوی – چائلایان – نور تپه – هاسدال – خط کِمِر- خط اورمان – گارد ساحلی – احسانیه – فرودگاه جدید استانبول
- خط H3 هالکالی – فرودگاه استانبول
گمرک – جاده ۴ – رومِلی لَر – محله آتاتورک – دمیرچی لَر – فرودگاه جدید استانبول
- خط H4 فرودگاه آتاتورک – خط فرودگاه استانبول
فرودگاه آتاتورک – متروی شهر باساک شهیر – فرودگاه جدید استانبول
تاکسی های فرودگاه استانبول
یکی دیگر از امکانات فرودگاه استانبول تاکسی های لوکس است. تاکسیهای فرودگاه استانبول به صورت ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته خدمات رسانی میکنند. تاکسیهای این فرودگاه سه نوع شامل نوع ” E” به رنگ سیاه، نوع ” D” به رنگ آبی و نوع ” C” به رنگ نارنجی هستند. مسافرانی که میخواهند از خدمات تاکسیها استفاده کنند، میتوانند در ایستگاه اصلی بخش پلازا پروازهای داخلی و بخش ورود پروازهای خارجی به این تاکسیها دسترسی داشته باشند.
فاصله مناطق مهم شهر از فرودگاه استانبول
با ماشین به راحتی میتوانید از تمامی نقاط شهر استانبول به فرودگاه استانبول بروید. برای اینکه سفری بدون استرس داشته باشید بهتر است که از قبل مسیر خود را مشخص کنید. برای رفتن به این فرودگاه راههای مختلفی وجود دارد.
فاصله فرودگاه جدید استانبول از بخش اروپایی
- آوجیلار – فرودگاه جدید استانبول – ۵۳ کیلومتر
- گایرت تپه – فرودگاه جدید استانبول – ۳۸ کیلومتر
- میدان تقسیم – فرودگاه جدید استانبول – ۴۰ کیلومتر
- لونت – فرودگاه جدید استانبول – ۳۶ کیلومتر
- ماسلاک – فرودگاه جدید استانبول – ۳۵ کیلومتر
فاصله فرودگاه جدید استانبول از بخش آسیایی
- کاواجیک – فرودگاه جدید استانبول – ۴۲ کیلومتر
- اوسکودار – فرودگاه جدید استانبول – ۴۷ کیلومتر
- کادیکوی – فرودگاه جدید استانبول – ۵۲ کیلومتر
- پندیک – فرودگاه جدید استانبول – ۷۳ کیلومتر
همچنین از طریق بزرگراه مارمارای شمالی و عبور از پل سلطان سلیم میتوانید به فرودگاه جدید استانبول بروید.
مراکز کرایه ماشین فرودگاه استانبول
- Avec Car Rental
- Avis
- Budget
- Central
- Comet
- Çizgi Rent a Car
- Dokay
- Enterprıse
- Euronet
- Europcar
- Garenta
- Goldcar
- Green Motion
- Hertz
- Luks
- Route
- Ülger Rent a Car
اسامی تعدادی از دفاتر گردشگری و ترنسفرهای فرودگاه استانبول
- Armada
- Avs
- Ayder
- Azade Tourism
- Baf Tourism
- Blueferah
- Carme Tourism
- Coach Travel
- Donat
- Easy Travel
- Guler Tourism
- Hatu Tourism
- Hempa Tourism
- I.T.E.M. Travel
- Mokan Tourism
- Murat Tourism
- Parma Travel
- Royalvan
- Ser VIP
- Şanlıer Tourism
- Yusra Tourism
نحوه وصل شدن به وای فای فرودگاه استانبول
اگر میخواهید وصل شدن به اینترنت فرودگاه استانبول بدون داشتن سیم کارت ترک را امتحان کنید، این چند مرحله ساده را به ترتیب انجام دهید.
کیوسک های وای فای رایگان فرودگاه استانبول کجا هستند؟
در مجموع، ۳۳ کیوسک وای فای در فرودگاه استانبول وجود دارد که در قسمت های مختلف فرودگاه به چشم میخوردند. اگر نتوانستید آنها را پیدا کنید کافی است از اطلاعات فرودگاه یا سایر مسافران بپرسید.
نحوه وصل شدن به وای فای فرودگاه استانبول از طریق پیامک
- بعد از پیدا کردن کیوسک وای فای، روی صفحه نمایش کیوسک گزینه Access via SMS ( دسترسی از طریق پیامک) را انتخاب کنید.
- در این قسمت پرچم کشورهای مختلف نمایش داده میشود و شما باید کد کشور خودتان یعنی پرچم ایران را انتخاب کنید.
- بعد از انتخاب کد کشور، باید شماره تلفن خود را بدون کد منطقه وارد کنید. توافق نامه را بپذیرید و روی Enter کلیک کنید.
- کد پیامکی که به تلفن همراه شما ارسال شده را وارد کنید. سپس بر روی Continue کلیک کنید.
نحوه وصل شدن به وای فای فرودگاه استانبول از طریق پاسپورت
- بعد از پیدا کردن کیوسک وای فای، روی صفحه نمایش کیوسک گزینه Access with passport number ( دسترسی از طریق گذرنامه) را انتخاب کنید.
- قبل از هرچیز باید با استفاده از دستگاه گذرنامهتان را اسکن کنید.
- بعد از اسکن گذرنامه دستگاه کدی را به عنوان رمز عبور به شما میدهد.
- حالا روی گزینه enter with passport (ورود با پاسپورت) کلیک کنید.
- شماره پاسپورت را به عنوان user name و کد دریافتی از کیوسک را به عنوان password وارد کنید.
- توافق نامه را بپذیرید و Enter بزنید.
هتل فرودگاه استانبول
هتل فرودگاه استانبول با نام یوتِل ( YOTEL ISTANBUL AIRPORT) یکی از بزرگ ترین هتلهای فرودگاهی دنیا و بزرگترین هتل فرودگاهی اروپا محسوب میشود. این هتل ۴۵۱ اتاق دارد که از میان آنها، ۲۷۷ اتاق عادی و ۱۷۴ اتاق رو به فرودگاه هستند. استفاده از یوتل عادی برای عموم آزاد است، اما یوتل فرودگاهی که نمایی به فرودگاه دارد بعد از کنترل گذرنامه قرار دارد؛ درنتیجه فقط مسافران پروازهای بینالمللی میتوانند از آن استفاده کنند.
ایمیل: istanbul.reservation@yotel.com
تلفن: ۹۰۲۱۲۹۴۲۶۶۶۶+
کافه و رستوران های فرودگاه استانبول
در فرودگاه استانبول همه مدل غذا و نوشیدنی از همه جا جهان پیدا میشود. از رستورانها و کافههای معروف زنجیرهای مثل برگر کینگ و استارباکس گرفته تا نانواییها و شیرینی پزی های ترک، کافه و رستوران های فرودگاه استانبول بهترین گزینه برای غذا خوردن در آخرین روز یا اولین روز سفر هستند.
مراکز خرید فرودگاه استانبول
خرید کردن چه قبل از سفر و چه بعد از آن تجربه جذابی است. شاید فرودگاه اولین جایی نباشد که بخواهید از آن خرید کنید، اما فرودگاه استانبول به عنوان یکی از بزرگ ترین فرودگاه های جهان به خودی خود یک مرکز خرید لوکس است. از جواهرات و ساعت گرفته تا لباس، اسباببازی، منسوجات خانگی و لوازم الکترونیکی، هرچیزی که بخواهید بهترینش را در فروشگاه های فرودگاه استانبول پیدا می کنید. جالب است بدانید که برندهای معروفی مثل هرمس، بولگاری، کارتیر، دی اند ار، دیور، اکو، گوچی، ریبن، اسکیچرزر و … در مراکز خرید فرودگاه استانبول شعبه دارند.
اپلیکیشن فرودگاه استانبول
این اپلیکیشن سفر شما را آسان میکند و به آن جذابیت بیشتری میدهد. با استفاده از این اپلیکیشن و با قابلیتهایی مثل ردیابی پرواز میتوانید سفری بدون دغدغه را تجربه کنید. در ادامه تعدادی از ویژگیهای اپلیکیشن فرودگاه جدید استانبول را به شما معرفی خواهیم کرد.
ویژگی خانه تا گِیت به شما این امکان را میدهد تامدت زمانی که طول میکشد فاصله محل اقامت خود تا گِیت خروجی فرودگاه را بپیمایید را تخمین بزنید. با استفاده از قابلیت ردیابی پرواز میتوانید با اسکن کارت پرواز خود یا جستجوی پرواز مورد نظرتان، پرواز خود را در اپلیکیشن ذخیره کنید. قابلیت نقشه این امکان را به شما میدهد تا فرودگاه استانبول را روی نقشه پیدا کنید و از محل کافه ها و رستورانهای فرودگاه استانبول، مغازههای فرودگاه استانبول، بانکها و دستگاههای ای تی ام داخل این فرودگاه مطلع شوید. از همه جالبتر این که با استفاده از قابلیت کشف استانبول میتوانید از تمام رویدادهای این شهر باخبر شوید. گزینه حمل و نقل به شما اطلاعات دقیقتری همراه با جزئیات، درباره گزینههای حمل و نقل در فرودگاه جدید استانبول را میدهد.
با ثبت نام و ورود به این اپلیکیشن میتوانید از سرویس وای فای رایگان فرودگاه استانبول بهرهمند شوید.
سوالات متداول درباره فرودگاه استانبول
مهم ترین فرودگاه های استانبول کدامند؟
فرودگاه جدید استانبول مهم ترین و تنها فرودگاه بین المللی این شهر است.
آیا فرودگاه استانبول مترو دارد؟
فرودگاه استانبول خط مترو ندارد، اما اتوبوس های این فرودگاه دسترسی به تمام نقاط استانبول را برای شما راحت میکنند.
آیا فرودگاه استانبول اینترنت دارد؟
فردگاه استانبول وای فای رایگان دارد و شما میتوانید به محض ورود از آن استفاده کنید.
نوشتین سه نوع تاکسی توی فرودگاه هست. فرق این سه نوع تاکسی با هم چیه؟